Welke polsbrace raadt onze fysiotherapeut aan bij TFCC letsel?

TFCC polsbraces zijn speciaal gericht op de gewenste ondersteuning en compressie, tijdens de behandeling van het TFCC letsel. Ons aanbod bestaat uit een passende polsbrace die ten zeerste worden aangeraden door fysiotherapeuten. Zij hebben de juiste kennis en praktijkervaring opgedaan waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien.

Oorspronkelijke prijs was: €20.50.Huidige prijs is: €15.95.
Merk:

Hoe werken polsbraces bij TFCC letsel als hulpmiddel?

Wanneer u last krijgt van het TFCC gewricht, dan doet u er verstandig aan om dit te laten bekijken door een arts. Een TFCC polsbrace is een hulpmiddel dat veelal wordt ingezet om de TFCC blessure aan te pakken. Een TFCC polsbrace zorgt ervoor dat het aangedane gewricht zijn nodige rust krijgt en beschermt voor verdere klachten. Dit stimuleert het herstelproces van het TFCC gewricht. De TFCC polsbrace die Brace-specialist aanbiedt is de Pro Orthic TFCC polsbrace.

Wanneer dient u een TFCC polsbrace te dragen?

Om aanspraak te maken op een TFCC polsbrace, moet er gekeken worden naar een aantal factoren:

  • De aard van de klacht
  • De bewegingen die u uitoefent
  • De mate van voelbare pijn.

In onderstaande tekst wordt uitgelegd wanneer een TFCC polsbrace echt iets voor uw klachtbeeld is.

Aard van de klacht

Valt de klacht onder tijdelijk of chronisch? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de spalk langdurig per dag te dragen (Gelieve de gehele dag te dragen). Daarbij is het verstandig om oefeningen te doen, deze oefeningen dragen bij aan het herstel van de aangedane pees.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn ervaart bij het maken van bewegingen is een vingerspalk het steunmiddel die u van de juiste ondersteuning voorziet. Het beschermt en ondersteund de de pees van de pijnlijke vinger voor verdere vormen van pijn.

Mate van pijn

De TFCC polsbrace hoort in alle gevallen te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn versterken. Denk aan pijn in de vinger door het typen op de laptop of een voorwerp stevig vastpakken. Tijdens sportactiviteiten wordt over het algemeen geadviseerd om de vinger te tapen.

Pro-orthic-tfcc-polsbrace

Is een TFCC polsbrace bruikbaar in de nacht?

Het is ook mogelijk om de TFCC polsbrace tijdens het slapen te gebruiken. Veelal wordt de polsbrace overdag gebuikt om ondersteuning te kunnen bieden tijdens uw dagelijkse activiteiten. De TFCC polsbrace vermindert uw klachten en draagt daarmee bij aan het herstel en behoudt van de polsfunctie.

TFCC polsbrace kopen

Wilt u een TFCC polsbrace kopen? Dan bent u bij Brace-specialist op de juiste plek!  U kunt de Pro Orthic TFCC polsbrace kopen via onze webshop mét deskundig advies. Heeft u vragen? Neem gerust contact op! Onze specialist staat graag voor u klaar.

Veelgestelde vragen over TFCC polsbrace

Waar dient een TFCC polsbrace voor?

Een TFCC polsbrace is geschikt voor het verminderen van TFCC letsel. Daarnaast draagt het bij aan het herstel en behoudt van de polsfunctie.

Welke polsbrace kan ik gebruiken?

Onze specialist raadt aan om gebruik te maken van de Pro Orthic TFCC polsbrace. Deze brace zorgt voor de juiste ondersteuning en vermindering van de klachten aan het TFCC

Hoe lang dien je een TFCC polsbrace te dragen?

De herstelperiode van TFCC letsel kan verschillen per situatie. Het is daardoor lastig te zeggen hoe lang de polsbrace gedragen dient te worden. Neem voor deze vraag contact op met uw behandelaar. Deze heeft het beste zicht op uw situatie

Zijn er oefeningen voor TFCC letsel

Er zijn meerdere oefeningen die helpen om het herstel te bevorderen van TFCC letsel. Deze oefeningen kunt u vinden via onze pagina met oefeningen voor TFCC letsel.