TFCC letsel tapen met kinesiologie tape

Wanneer u het TFCC gewricht of sportactiviteiten wilt gaan ondernemen met het letsel, is TFCC tapen het beste wat u op het moment kunt doen. Kinesiologie tape van Tmax is een passend product wanneer dit probleem zich voordoet.

Tmax kinesiotape is 160% elastisch, maakt bewegingen soepeler en zet de tintelende vinger in de correcte positie. De aangetaste vinger hoort volgens de juiste aanpak te worden ingetapet, anders kan dit nadelig werken. Beginnend met de voorbereiding en wordt vervolgd door de tape aan te brengen.

Hoe werkt het tapen van het TFCC letsel?

De kinesiotape-techniek zal helpen door de beweging van de distale falanx in flexie te beperken. Als de patiënt een hamervinger heeft opgelopen, waardoor de strekpees is afgescheurd, moet deze worden behandeld in een spalk of operatief worden gerepareerd. Als de patiënt een lichte verwonding heeft opgelopen, herstellende van een behandeling in een spalk of operatie, zal de Kinesio Taping-methode nuttig zijn.

Pro-orthic-tfcc-polsbrace-2

Hoe tape je TFCC letsel?

Voor iedere blessure is er een methode hoe u de tape moet aanbrengen. Kinesiologie tape en sport tape zijn de meest gebruikte tape bij gewrichtsaandoeningen. Beide zijn verschillend van elkaar en kennen een eigen methode van aanleg. Onze voorkeur gaat uit naar de kinesiologie tape.

Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk aan de vinger kan worden gebracht. Zo wordt de gewrichtsblessure terug in de juiste positie gezet. Door compressie op de pols wordt verdere belasting voorkomen en zal het genezingsproces versnellen. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

TFCC letsel intapen in 5 stappen 

  1. Leg de eerste strook kinesiologie tape onder het knobbeltje van de onderarm, dit doet u met de handrug naar boven gericht.
  2. Leg vervolgens de tweede strook tape onder het knobbeltje van de onderarm, dit doet u met de handpalm naar boven gericht.
  3. Daarna legt u een derde strook tape boven het knobbeltje van de onderarm, met de handrug naar boven
  4. Vervolgens legt u een vierde strook tape boven het knobbeltje van de onderarm, dit gebeurt met de handpalm naar boven.
  5. Terwijl u alle vier de tape-stroken aanlegt, omvat u de onderarm en drukt u het spaakbeen en ellepijp rustig naar elkaar toe.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om TFCC letsel te tapen?

Zorg vooraf dat er goede tape aanwezig is wanneer u van plan bent om het TFCC zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen. Kinesiotape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en bestaat uit elastisch materiaal, waardoor het TFCC gewricht beweegbaar blijft.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over tapen van het TFCC gewricht

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Hoe moet ik het TFCC gewricht tapen?” answer-0=”Leg een eerste strook kinesiologie tape onder het knobbeltje van de onderarm, met de handrug naar boven gericht. Vervolgens legt u een tweede strook tape onder het knobbeltje van de onderarm, met de handpalm naar boven. Als derde stap lukt u een derde tape-strook boven het knobbeltje van de onderarm, met de handrug naar boven gericht. Daarna legt u een vierde strook kinesio tape boven het knobbeltje van de onderarm, met de handpalm naar boven gericht. Tijdens het aanleggen van deze 4 tapes, omvat u de onderarm en drukt u het spaakbeen en ellepijp rustig naar elkaar toe.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat is het effect van het TFCC gewricht tapen?” answer-1=”Het tapen van het TFCC gewricht laat u vrij bewegen tijdens sportactiviteiten. Zonder pijn aan de pols en de bescherming kunt u uw activiteiten rustig voortzetten. Let op dat er niet te veel druk komt te staan op het TFCC gewricht.” image-2=”” headline-2=”h2″ question-2=”Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?” answer-2=”Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. Deze tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten. ” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Hoelang moet ik de tapen gebruiken?” answer-3=”U kunt de kinesiotape tot bijna 14 dagen dragen. Dit komt doordat de tape waterproof is en ook tijdens slapen kan worden gedragen.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]