Koop een vingerspalk voor uw triggerduim mét deskundig advies

Heeft u last van een triggerduim of een gerelateerde blessure? Onze vingerspalken kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Wat is een triggerduim?

Een triggerduim is een irritatie van de peesschede die de de buigpees van de duim. De peesschede wordt ook wel gezien als de koker waarin de pezen van de hand zich bevinden. Irritatie van de peesschede leidt tot een zwelling of een vernauwing. Dit zorgt ervoor dat de functie van de duim minder wordt.

In sommige gevallen kan het voorkomen bij een triggerduim dat de duim volledig vast komt te zitten.

Triggerduim uitgelegd

Welke vingerspalk biedt hulp bij een triggerduim?

Kan je werken met een triggerduim

De triggerduim kan op diverse manieren behandeld worden. Een van deze mogelijkheden is gebruik maken van een vingerspalk. De Pro Orthic Joint 8 vingerspalk is een vingerspalk die inzetbaar is bij deze blessure. Deze spalk zorgt voor stabiliteit en rust aan de duim.

Bekijk spalken

Hoe tape je een triggerduim?

Banner-tapen-Tmax

Een van de methodes om een triggerduim natuurlijk te behandelen is gebruik maken van tape. Deze tape zorgt ervoor dat de vinger gestabiliseerd en geïmmobiliseerd wordt. Hierdoor krijgt de duim voldoende rust en kan de duim rustig herstellen. Kinesiologie tape van Tmax geeft enige compressie aan de duim, waardoor deze in de gewenste positie gaat staan.

Tape blessure

Welke oefeningen dragen bij aan het herstel van triggerduim?

Banner-oefeningen

Oefeningen gericht op het herstel van een triggerduim dragen bij aan de herstelperiode en de ontwikkeling van de vinger, terug naar de functie zoals u deze gewend bent. Gepaste oefeningen uit te voeren kunt u vinden op onze oefeningen pagina bezoeken, aangeraden door fysiotherapeuten. Wanneer u teveel pijn ervaart bij oefeningen wordt er aangeraden om vroegtijdig te stoppen.

ontdek oefeningen

Informatieve blogberichten over triggerduim en gerelateerde blessures

Kan je werken met een triggerduim?

Indien u last heeft van een triggerduim blessure, dan kan dit voor veel verschillende vragen [...]

In 3 stappen Triggerfinger natuurlijk behandelen

Indien u te maken krijgt met de blessure triggerfinger, dan zijn er verschillende soorten behandelingen [...]

Welke 2 soorten spalken voor een mallet finger zijn inzetbaar

Wanneer u last heeft van een mallet finger blessure zijn er verschillende soorten spalken die [...]

Ik heb last van een pijnlijke triggerduim

Een triggerduim kan op verschillende manieren behandeld worden. Een van de symptomen van een triggerduim kan een pijnlijke duim zijn. Deze pijn kan als zeer storend worden ervaren. Om deze pijn te behandelen kan een vingerspalk een goede oplossing zijn. Deze spalk zorgt ervoor dat de duim in een stabiele houding gehouden wordt. Dit zorgt voor rust aan de duim. Op deze manier kan de triggerduim rustig herstellen.

Triggerduim bij kinderen

Over het algemeen wordt een triggerduim snel zichtbaar. Drie op de duizend kinderen krijgt al te maken met een triggerduim. Hierzin is geen verschil tussen jongens of meisjes.

Triggerduim bij volwassenen

Een triggerduim bij volwassenen heeft veelal te maken met een zware inspanning of een vreemde beweging. Wel komt een triggerdum geregeld voor bij mensen met een aandoening. In dit geval kunt u denken aan:

  • Reuma
  • Jicht
  • Suikerziekte

Hoe gaat de behandeling van een triggerduim?

De blessure triggerduim is op diverse manieren te behandelen. Bij deze behandeling kan gekozen worden voor een operatieve behandeling maar ook voor een non-operatieve behandeling. Het doel van deze behandeling is om ervoor te zorgen dat de pees niet langer blijft haken. Triggerduim kan behandelt worden met oefeningen, specifiek gericht op het herstel van de duim. Daarnaast kan een vingerspalk gedragen worden. Deze spalk heeft een verlichtend effect voor de aangedane duim. Mocht een natuurlijke behandeling niet het gewenste resultaat hebben, dan kan voor een operatie gekozen worden. Met deze operatie wordt het bandje losgemaakt tussen de koker van pees. Ook kan gekozen worden voor een injectie. De herstelperiode van deze methodes is afhankelijk van de gekozen behandeling.

Gerichte oefeningen bij een triggerduim?

Het is belangrijk om in overleg met uw fysiotherapeut te bepalen wanneer werken voor u mogelijk is. Dit is met name afhankelijk van de ernst van de pijn in uw hiel en de mate van belasting die u op uw werk verricht. Gerichte oefeningen bij een triggerduim kunt u vinden op onze oefeningen pagina voor triggerduim. Deze oefeningen zijn samengesteld door onze specialisten.

Veelgestelde vragen over triggerduim

Wat is een triggerduim?

Een triggerduim is een irritatie in de peesschede van de duim. Er kan een zwelling ontstaan in de koker van de pezen, hierdoor kan deze irritatie ontstaan.

Waar dient een vingerspalk bij een triggerduim voor?

De vingerspalk zorgt bij een triggerduim voor verlichting van de pees. Dit houdt in dat de pees van de duim gestabiliseerd en geïmmobiliseerd wordt. Deze rust heeft een bevorderende werking op de aangedane duimpees.

In welke situaties komt een trigerduim voor?

Een triggerduim komt veelal voor doordat er een niet-natuurlijke beweging gemaakt is. Ook komt deze blessure vaak voor bij mensen met klachten zoals reuma of suikerziekte.

Is er verschil tussen een triggerduim en een Mallet Finger?

De blessures lijken op elkaar maar zijn net iets anders. Bij een Mallet Finger kan er sprake zijn van een breuk in de vinger. In het geval van een triggerduim gaat het om een ontsteking, niet om een breuk. Zodoende lijken dit gerelateerde blessures, maar is er toch een verschil. Ook qua symptomen lijken de blessure op elkaar.

Is een vingerspalk effectief bij een triggerduim?

Een triggerduim is heel goed te behandelen met een vingerspalk. Juist vanwege de geboden rust aan de aangedane duim, kan de duim op een zeer goede manier herstellen.