Koop een Triggerfinger spalk mét deskundig advies

Heeft u last van een Triggerfinger blessure? Onze vingerspalken kunnen deze klachten verminderen van pijn en overbelasting.

Hét ideale hulpmiddel voor de triggerfinger!

18.75
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
8.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
12.50
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Oorspronkelijke prijs was: €18.95.Huidige prijs is: €15.95.
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
6.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat is een Triggerfinger?

De Triggerfinger, ook wel tenosynovitis stenosans of hokkende vinger genoemd, is een aandoening die veel voorkomt. Triggerfinger is een irritatie van de peesschede. Een oorzaak hiervan kan overbelasting zijn. Dit leidt tot een lokale zwelling in de pees en/of vernauwing. Hierdoor wordt de normale, soepele geleiding van de buigpees erg beperkt.

Ontdek hier wat een triggerfinger is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke nachtspalken bieden hulp aan de triggerfinger?

Kan je werken met een triggerduim

Wanneer u last krijgt van een triggerfinger in de duim is de vingerspalk ook inzetbaar als duimspalk. De triggerfinger duimspalk is gemakkelijk te dragen en om te doen. Draag de triggerfinger duimspalk niet te vaak, anders krijgen de spieren geen kans om op eigen gang te herstellen.

Bekijk brace

Hoe tape je een triggerfinger?

Banner-tapen-Tmax

De triggerfinger tapen is mogelijk wanneer deze bewegelijk wordt zonder daar al te veel pijn bij te voelen. Hier kan kinesiologie tape van Tmax goede ondersteuning geven. Deze sporttape is elastisch en makkelijk aan te leggen. 

Tape blessure

Oefeningen voor triggerfinger?

Banner-oefeningen

Oefeningen na het krijgen van een triggerfinger geven extra steun en dragen bij aan een snel herstel van de vingerblessure. Bij uitvoering van oefeningen ontstaat er compressie op de belaste vinger tot de handpalm.

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over Triggerfinger 

In 3 stappen Triggerfinger natuurlijk behandelen

Indien u te maken krijgt met de blessure triggerfinger, dan zijn er verschillende soorten behandelingen [...]

Is de Buddy Splint dé ideale spalk voor vingerblessures?

Stel, je bent bezig met een schoolopdracht achter de laptop. De vingers schreeuwen om pauze, [...]

Wat kan ik het beste doen bij een triggerfinger?

Een triggerfinger, ook wel ‘hokkende’ vinger genoemd, is een veelvoorkomende blessure aan de vinger en [...]

Op welke manieren kunt u een triggerfinger natuurlijk behandelen?

In de meeste gevallen kunt u een triggerfinger natuurlijk behandelen. De herstelperiode bestaat echter uit 6 tot 8 weken. Een aantal hulpmiddelen bieden hulp bij bevordering van dit herstelproces. Denk aan een triggerfinger brace, triggerfinger tapen en oefeningen voor een triggerfinger met hulp van fysiotherapie.

Triggerfinger brace voor ondersteuning en bescherming

Wanneer u een triggerfinger oploopt, biedt een triggerfinger brace ondersteuning en bescherming aan het gewricht. Dit resulteert in een voorspoedig herstelproces. Een triggerfinger kan zich ook in de duim afspelen. Wanneer u een triggerfinger in de duim heeft, fungeert de triggerfinger duimspalk als ideale oplossing.

Voor extra ondersteuning kunt u de triggerfinger tapen

De triggerfinger tapen biedt extra ondersteuning aan de vingerblessure. Kinesiologie tape van Tmax is het geschikte product hiervoor. Deze sporttape is 160% elastisch en gemakkelijk aan te brengen. Daarnaast geeft kinesiotape de juiste hoeveelheid compressie en zet de triggerfinger in de juiste positie. Dit om het herstelproces spoedig te laten verlopen. 

Triggerfinger oefeningen met behulp van fysiotherapie

Triggerfinger oefeningen zijn belangrijk om het herstelproces te bevorderen. Met behulp van fysiotherapie wordt het duidelijk welke triggerfinger oefeningen er uitgevoerd dienen te worden. Een triggerfinger behandelen met fysiotherapie zal het herstel versnellen en zorgen voor krachtsopbouw in de aangedane vinger. 

Hoe verloopt een triggerfinger operatie?

In ernstige gevallen is een triggerfinger operatie aan de orde. Dit is de tegenovergestelde behandeling van een injectie voor de triggerfinger. Bij een triggerfinger operatie wordt het eerste bandje van de peesschede doorgesneden. Dit zorgt voor genoeg ruimte in de peesschedetunnel. Zo kan de buigpees er weer vloeiend doorheen glijden. De tijdsduur van een triggerfinger operatie 

Wanneer is een triggerfinger injectie inzetbaar?

Een triggerfinger injectie is een niet-operatieve behandeling. Wanneer de vingerblessure niet uit zichzelf herstelt of triggerfinger operatie te zwaar lijkt, kan er gekozen worden voor een middenweg in een triggerfinger injectie. Het effect van een triggerfinger injectie is binnen enkele dagen tot weken al merkbaar. Er is echter toestemming van de arts nodig voor een triggerfinger injectie. 

Triggerfinger kan in verschillende delen van de hand voorkomen

Een triggerfinger speelt zich af in de hand. Daaromheen zijn alle vingers vatbaar voor een triggerfinger. Triggerfinger in de duim en pink zijn de meest voorkomende plekken waar de vingerblessure zich voordoet. Het is belangrijk om een triggerfinger behandeling te volgen. Symptomen van een triggerfinger zetten zich anders door naar de hand. 

Triggerfinger spalk kopen bij brace specialist

Wilt u een triggerfinger spalk kopen? Dan bent u bij de Brace Specialist aan het juiste adres! Ons productassortiment bestaat uit triggerfinger spalken die de hand en vingers ondersteunen. De triggerfinger spalken die in ons assortiment te vinden zijn: Vingerspalk Joint 8, vingerspalk buddy splint, vingerspalk digisleeve. U kunt de triggerfinger spalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Triggerfinger in de duim is het meest voorkomend

Wanneer de triggerfinger zich in de hand afspeelt, zal dit het meest in de duim voorkomen. Wanneer de triggerfinger zich in de duim voordoet, kan dit zich doorzetten in de hand en delen van de pols. Hier kunnen gewrichtsaandoeningen als de quervain of CTS ontstaan.

Triggerfinger in de pink doet zich veel voor

Naast triggerfinger in de duim doet een triggerfinger in de pink zich in grote mate voor. Met name bij computer werk komt een triggerfinger in de pink veelal terug. Door de pink voor langere tijd in een onnatuurlijke positie te houden kan de triggerfinger snel optreden.  

Is een triggerfinger erfelijk?

Het is niet bekend of het oplopen van een triggerfinger erfelijk is. In principe is iedere persoon vatbaar voor een triggerfinger wanneer zij de handen en vingers zwaar belasten. Het zou een mogelijkheid kunnen zijn dat de triggerfinger daadwerkelijk erfelijk is, maar daar zijn tot op heden geen duidelijke uitspraken over.

Wilt u zelf een triggerfinger spalk maken?

Wanneer u last heeft van een triggerfinger wordt er ten alle tijden geadviseerd om een vingerspalk te dragen. Wilt u de triggerfinger behandeling toch zelfstandig uitvoeren? Dan is er de mogelijkheid om een triggerfinger spalk te maken. Dit kan erg eenvoudig met een stokje en pleistertape. Hiermee zet je het onderste vingerkootje en een stukje van de handpalm vast.