Triggerfinger brace

Bent u bekend met klachten die in verband staan met een triggerfinger? Dan bieden onze vingerspalken de beste hulp aan u! Spalk triggerfinger braces zorgen voor het verminderen van pijn en overbelasting. Daarnaast zorgt de triggerfinger brace voor bescherming van nieuw letsel. Kort gezegd, hét ideale hulpmiddel voor de triggerfinger!

Vingerspalk

Vingerspalk Joint 8

9.95
Merk:

Vingerspalk

Vingerspalk Buddy Splint (2 stuks)

9.75
Merk:

Vingerspalk

vingerspalk digisleeve

6.95
Merk:

Wat is een triggerfinger?

De Triggerfinger, ook wel tenosynovitis stenosans of hokkende vinger genoemd, is een aandoening die veel voorkomt. Triggerfinger is een irritatie van de peesschede. Een oorzaak hiervan kan overbelasting zijn. Dit leidt tot een lokale zwelling in de pees en/of vernauwing. Hierdoor wordt de normale, soepele geleiding van de buigpees erg beperkt. Om van triggerfinger te genezen of te herstellen wordt aangeraden om zo veel mogelijk een vingerspalk te dragen. Wat is een vingerspalk? De spalk triggerfinger is een hulpmiddel waarbij overbelasting van het gewricht wordt beperkt. De vinger brace zorgt bovendien voor veel stabilisatie van de vinger waardoor het gewricht kan herstellen.

Triggerfinger

Hoe kan je een triggerfinger behandelen?

Wanneer een triggerfinger in de vinger ontstaat, is het belangrijk om een goede triggerfinger behandeling te doorlopen. Begin gelijk met de vinger zijn benodigde rust te geven. Probeer naarmate het mogelijk is de vinger iedere dag iets meer te bewegen. Daarbij zien wij een vingerspalk als bijbehorende oplossing. Een vingerspalk kan helpen om het aangedane gewricht rust te geven en stimuleert het herstel van een triggerfinger of triggerduim. Daarnaast beschermt de triggerfinger brace de gewrichten voor verdere klachten en maakt het mogelijk om extra handelingen te verrichten. Tmax tape met triggerfinger oefeningen helpen samen voor een spoedig herstel.

Welke triggerfinger spalken raden wij aan?

Wanneer u last krijgt van een triggerfinger in de duim is de vingerspalk ook inzetbaar als duimspalk. De triggerfinger duimspalk is gemakkelijk te dragen en om te doen. Draag de triggerfinger duimspalk niet te vaak, anders krijgen de spieren geen kans om op eigen gang te herstellen. Wel zoveel waar mogelijk voor optimaal bescherming en herstel. Brace Specialist biedt verschillende soorten spalken aan van het merk Pro-orthic. De Pro-orthic vingerspalk digisleeve, Pro-orthic vingerspalk joint 8 en de Pro-orthic vingerspalk buddy splint vallen hieronder.

Bekijk braces

Triggerfinger tapen: hoe doe je dat?

De triggerfinger tapen is mogelijk wanneer deze bewegelijk wordt zonder daar al te veel pijn bij te voelen. Hier kan kinesiologie tape van Tmax goede ondersteuning geven. Deze sporttape is elastisch en makkelijk aan te leggen. Daarnaast geeft kinesiotape de juiste hoeveelheid compressie op de triggerfinger en zet hem in de juiste positie. Dit om het herstelproces spoedig te laten verlopen. Het verschil met sport tape is dat kinesio tape verschillende bewegingen van de triggerfinger verzacht door de elasticiteit. Wilt u weten hoe de kinesiotape van Tmax zelfstandig kunt aanleggen? Lees dan de pagina over triggerfinger tapen.

Tape blessure

Dragen triggerfinger oefeningen bij aan het herstel?

Oefeningen na het krijgen van een triggerfinger geven extra steun en dragen bij aan een snel herstel van de vingerblessure. Bij uitvoering van oefeningen ontstaat er compressie op de belaste vinger tot de handpalm. Uiteindelijk zal dit leiden tot spierversterking van de vinger waardoor meer belasting mogelijk is. Onze fysiotherapeuten hebben bruikbare oefeningen uitgelicht op onze oefeningen pagina.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over een hokkende vinger

Wat is triggerfinger?

Triggerfinger staat bekend als een peesirritatie in de vinger of de duim.

Waar dient een triggerfinger brace voor?

Een triggerfinger brace zorgt voor het verminderen van overbelasting en pijn aan de vinger. Daarnaast beschermt het de vinger voor nieuw letsel.

Is er verschil tussen een triggerfinger brace en een triggerfinger spalk?

Er zit geen verschil in de triggerfinger brace en de triggerfinger spalk. Het zijn dezelfde producten met een andere benaming.

Is de triggerfinger spalk inzetbaar als triggerfinger duim spalk?

Een triggerfinger spalk kan voor iedere vinger worden gebruikt, dus ook als triggerfinger duim spalk.

In welke situaties komt triggerfinger snel voor?

Met name op plekken waar u uw vingers herhalend gebruikt. Denk aan het typen van verslagen of tijdens werk achter de laptop.

Kan een vingerspalk worden gedragen tijdens het slapen?

Een vingerspalk kan de triggerfinger op ieder moment van de dag de gewenste ondersteuning geven, dus ook tijdens het slapen.