Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een triggerfinger

Vingerspalken zijn bereid om de gewenste ondersteuning te verlenen aan de triggerfinger. Bij de brace specialist bestaat ons aanbod uit passende braces die ten zeerste worden aangeraden door fysiotherapeuten. Zij hebben de juiste kennis en praktijkervaring opgedaan waardoor wij u van de beste hulp kunnen voorzien. Zo kan de juiste triggerfinger brace bij uw klacht worden toegepast.

12.50
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Oorspronkelijke prijs was: €18.95.Huidige prijs is: €15.95.
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
6.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe werken triggerfinger braces als hulpmiddel?

Wanneer u last krijgt van een overbelaste vinger is het verstandig om deze te behandelen. Een spalk triggerfinger is een hulpmiddel die veelal wordt ingezet om de vingerblessure aan te pakken. Een vingerspalk zorgt ervoor dat het aangedane gewricht zijn nodige rust krijgt en beschermt de vinger voor verdere klachten. Dit stimuleert het herstelproces van de triggerfinger en maakt het mogelijk om extra handelingen te verrichten. Vingerspalken die onze fysiotherapeuten ten zeerste aanraden zijn: Pro-orthic vingerspalk joint 8, Pro-orthic vingerspalk digisleeve en Pro-orthic vingerspalk buddy splint.

Zijn de triggerfinger braces inzetbaar als duimspalk?

Wanneer u last krijgt van een triggerfinger in de duim is de vingerspalk ook inzetbaar als duimspalk. De triggerfinger duimspalk is gemakkelijk te dragen en om te doen. Een duimspalk dient gedragen te worden wanneer de klachten ook echt worden ervaren. Draag de triggerfinger duimspalk niet te vaak, anders krijgen de spieren geen kans om op eigen gang te herstellen. Wel zoveel waar mogelijk voor optimaal bescherming en herstel.

Wanneer dient u een triggerfinger spalk te dragen?

Om in aanmerking te komen met een vingerspalk, moet er gekeken worden naar een aantal factoren. Dit zijn de aard van de klacht, de bewegingen die u uitoefent en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Valt de klacht onder tijdelijk of chronisch? Bij een tijdelijke klacht wordt geadviseerd om de spalk langdurig per dag te dragen. Daarbij is het verstandig om oefeningen van de fysiotherapeut te doen. Bij een chronische klacht wordt de brace gezien als hulpmiddel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn voelt bij het maken van bewegingen is een brace het steunmiddel die u van de juiste ondersteuning voorziet. Het beschermt de hokkende vinger voor verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen in het gewricht. Daarnaast geeft het u de mogelijkheid om het getroffen gewricht pijnvrij te bewegen.

Mate van pijn

De pijngraad geeft een duidelijk beeld over de blessure en de triggerfinger spalk die daarbij past. De vingerspalk hoort in alle gevallen te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn versterken. Denk aan pijn in de vinger door het typen op de laptop of een voorwerp stevig vastpakken.

vingerspalk triggerfinger brace joint 8

Is een triggerfinger brace bruikbaar in de nacht?

Een triggerfinger kan veel irritaties met zich meebrengen. Dit geldt voor zowel overdag als in de nacht. Het is daarom belangrijk dat de triggerfinger genoeg ondersteuning en bescherming krijgt om snel te herstellen. Vandaar dat onze vingerspalken op elk moment van de dag inzetbaar zijn voor een triggerfinger. De triggerfinger braces voeren hun functionaliteit uit wanneer deze om de vinger wordt geplaatst. Dit houdt in dat de vingerspalk zijn werk overdag en tijdens de nachtrust uitvoert.

Triggerfinger braces kopen

Wilt u een vingerspalk kopen? Dan bent u bij de Brace Specialist aan het juiste adres! Ons productassortiment bestaat uit vingerspalken die de triggerfinger ondersteunen en herstellen. De triggerfinger spalken die in ons assortiment te vinden zijn: Vingerspalk Joint 8, Vingerspalk Buddy Splint en Vingerspalk Digisleeve. Deze vingerspalken ondersteunen de triggerfinger en zijn allen inzetbaar als duimspalk. U kunt de triggerfinger braces kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over triggerfinger braces

Waar dienen triggerfinger braces voor?

Een triggerfinger brace zorgt voor het verminderen van overbelasting en pijn aan de vinger. Daarnaast beschermt het de vinger voor nieuw letsel.

Is er verschil tussen een triggerfinger brace en een triggerfinger spalk?

Er zit geen verschil tussen een triggerfinger brace en triggerfinger spalk. Het zijn dezelfde producten met een andere benaming.

Is de triggerfinger spalk inzetbaar als triggerfinger duim spalk?

De vingerspalk kan voor iedere vinger worden gebruikt, dus ook als triggerfinger duim spalk.

Is de vingerspalk waterbestendig?

De triggerfinger spalk kunt u zonder problemen dragen tijdens het douchen, wassen van handen of zwemmen.

Kan de vingerspalk gedragen worden in de nacht?

De triggerfinger braces voeren hun functionaliteit uit wanneer deze om de vinger wordt geplaatst. Dit houdt in dat de vingerspalk zijn werk overdag en tijdens de nachtrust uitvoert.