4 Triggerfinger oefeningen voor een beter herstel

Waarom oefeningen zo goed helpen? Oefeningen na het krijgen van een triggerfinger geven extra steun aan een snel herstel van de vingerblessure. Daarnaast helpen de steunmiddelen mee aan een sneller herstel van triggerfinger.

Bekijk de oefeningen nu in een video

Vanaf nu is het ook mogelijk om de oefeningen voor blessures te bekijken in een video. Per oefening treft u een stappenplan hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden.

Raadpleeg voor de juiste mate van het uitoefenen van de oefeningen altijd uw behandelaar, zodat u niet overbelast.

Welke triggerfinger oefeningen onze fysiotherapeut aanraad

Volgens onze fysiotherapie zijn er een aantal triggerfinger oefeningen beschikbaar die het herstel versnellen. Deze oefeningen kunnen gaan van rustgevend tot intensief. Rustgevende oefeningen zijn van toepassing wanneer de hokkende vinger voornamelijk rust nodig heeft. Bij intensieve oefeningen wordt er van de belaste vinger een hoge mate van belasting verwacht.

Oefening 1: Rustige oefening, triggerfinger in de beginfase

 1. Leg je vinger van je niet geblesseerde hand net onder je geblesseerde vinger bij het middenhandsbeentje.
 2. Masseer dit, dit kan je met gel doen.
 3. Je kan dit zo vaak doen als je wilt.

Oefening 2:Intensieve oefening, triggerfinger in de midden/eindfase

 1. Doe met je hand de gebaren na zoals het figuur hierlangs.
 2. Eindig weer met je hand gestrekt.
 3. Doe dit 10 keer achter elkaar en 5 keer per dag.

Oefening 3: springvinger oefening boeddha

 1. plaat de handen tegen elkaar voor de borst.
 2. beweeg je armen van boven naar beneden
triggerduim oefeningen

Oefening 4: Gerelateerde fysiotherapie Triggerduim oefening

 1. Raak met u duim een voor een de overige vingertoppen aan.
 2. begin bij de wijsvinger.
 3. bij de pink gaat u met de duimtop naar benden tot de handpalm.
 4. herhaal deze oefening 3x per hand.

Meer ondersteuning nodig met een brace?

Heeft u behoefte aan betere ondersteuning tijdens uw dagelijkse bezigheden? Wilt u uw pijnklachten verminderen door het gebruik van een brace?

Onze specialisten raden u de volgende brace aan wanneer klachten niet afnemen na het uitvoeren van oefeningen.

Pro-Orthic Vingerspalk Joint 8

Pro-orthic-vingerspalk-joint-8-package1

€12,95 (Per 2)

Best verkochte vingerspalk!
Geschikt voor: Triggerfinger en Mallet vinger
Aangeraden voor: Algemeen gebruik

Meer informatie

Oefeningen na operatie triggerfinger?

Oefeningen na een triggerfinger operatie mogen op een bepaald niveau worden uitgevoerd. De triggerfinger zal eerst klaar moeten zijn voor volledige belasting. Daarna is het zaak om de compressie gelijkwaardig op te bouwen. Zo kan de triggerfinger wennen aan de druk die op de spier komt. Daarbij is een warming-up effectief om de vingerspieren warm te maken voor de oefening. Zo kunnen de vingers gemakkelijker de belasting aan. Ga tenslotte langs bij een fysiotherapeut. De praktijk helpt u bij het beoefenen van de juiste oefeningen voor snel en krachtig herstel.

Wanneer pijn in de vinger ernstig voelbaar is, hoort u direct te stoppen. Dit komt in vele situaties voor, vandaar dat de brace specialist de juiste type braces en Tmax tape aanbiedt om dit probleem te bestrijden. Zowel de tape als braces geven compressie en beschermen de arm tegen verder blessureleed.

Veelgestelde vragen over triggerfinger oefeningen

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Welke oefeningen zijn effectief voor een triggerfinger?” answer-0=” U kunt verschillende oefeningen uitvoeren die effectief zijn. Bijvoorbeeld het peesglijden van de pols, waarbij u met gebogen vingers druk zet op uw vingergewrichten.  ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat is belang van oefeningen voor een triggerfinger?” answer-1=” Hierdoor zorgt u ervoor dat er in de pees of zenuwen geen verklevingen ontstaan waardoor de vingers soepel blijven en u minder pijnklachten ervaart.” image-1=” headline-2=”h2″ question-2=”Wat moet ik doen als de oefeningen niet werken?” answer-2=”Wanneer u oefeningen uitvoert en geen verminderingen merkt in uw vinger, zult u met een arts de opties moeten bespreken voor een injectie of een operatie. ” image-2=” headline-3=”h2″ question-3=”Hoelang moet ik de oefeningen blijven uitvoeren?” answer-3=”Het is verstandig om de oefeningen minimaal 1x per dag uit te voeren. Kijk uit wanneer u dit meer doet, kunt u ervoor zorgen dat u de vinder overbelast. ” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]