Welke brace raadt onze specialist aan voor verstuikte enkel

Een verstuikte enkel is een vervelende klacht die zonder maatregelen niet snel hersteld. Om goed te herstellen is het belangrijk dat de enkel voldoende rust krijgt. Alleen met voldoende rust kunnen de spieren en pezen genezen. Het is erg lastig om niet je enkel te overbelasten wanneer je klachten hebt. Je gebruikt je voeten immers met bijna alle bezigheden. Hierbij helpt een brace de verstuikte enkel dus.

Hoe helpt een brace bij een verstuikte enkel?

Een brace zorgt ervoor dat de enkel van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de pezen en spieren in de enkel voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen. Zonder deze rust en stabiliteit duurt het ontzettend lang tot de enkel geneest. Zonder bescherming is de kans dat je verkeerd beweegt of door je enkel gaat en de pijn verergert veel groter.

Wat is belangrijk bij een brace voor een verstuikte enkel?

De brace moet ten eerste zorgen voor stabiliteit in de enkel. Deze stabiliteit voorkomt onverwachte bewegingen die pijn veroorzaken. Ten tweede is het belangrijk dat de brace de beweging van de voet en tenen niet belemmert. Daarnaast moet de brace ervoor zorgen dat de enkel koel en droog blijft. En niet te vergeten moet de brace wasbaar zijn. 

Push Med Enkelbrace

De Push Med Enkelbrace is gebaseerd op de principes van een functionele tapebandage.  De mate van de druk is verstelbaar. Dankzij de siliconen applicatie aan de binnenzijde van de enkelbrace is er een goede verkleving met de huis en een goed behoud van de positie.Ook beschikt de brace over comfortzones rondom de kwetsbare delen van de enkel. Verder is de brace gemaakt van Sympress materiaal, dit is een comfortabel materiaal van hoge kwaliteit. De enkelbrace is gemakkelijk aan te leggen en verkrijgbaar voor beide voeten in vijf verschillende maten. De enkelbrace is bovendien ook nog makkelijk wasbaar.

push med enkelbrace met sok

Push Sports Enkelbrace Kicx

De Push Sports Enkelbrace Kicx is ontwikkeld ter preventie van terugkerend enkelletsel en enkelstabiliteit na enkelverzwikking. De Push Sports Enkelbrace Kicx is zowel links als rechts verkrijgbaar in drie maten. Doordat de enkelbrace nauw aansluit op de anatomie van de enkel wordt er een aangename druk geboden rond het gewricht. Ook beschikt de brace over niet-elastische functionele banden die aan de buitenzijde kruisen en de wreef vrijlaten. De Push Sports Kicx is de opvolger van de bekende PSB enkelbrace Kicx en biedt de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking tijdens het sporten. De brace is echter niet geschikt bij sporten die zonder schoenen of met slappe schoenen worden beoefend. De enkelbrace is bovendien ook nog makkelijk wasbaar.

Push sports enkelbrace kicx

BioSkin Enkelbrace TriLok 

De BioSkin TriLok enkelbrace is ontworpen om pijn te verlichten en kan ingezet worden bij blessures als een gescheurde enkelband, een verstuikte enkel, een gewrichtsontsteking, Fascitis plantaris en Peroneus tendinitis. Verder biedt deze enkelbrace ook bescherming tegen verstuikingen van de enkel. De witte FootLok-band wordt door de boog opgetild waardoor de pijn verlicht wordt. Deze correctie heeft te maken met  de overpronatie en is bedoeld om de voet in zijn natuurlijke positie te herstellen. De TriLok is ook te gebruiken als een lichte nachtspalk. 

BioSkin Ankle Brace Trilok

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “verstuikte enkel” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over verstuikte enkel brace

Wat zijn de klachten van een verstuikte enkel?

Door een verstuikte enkel kan je je voet niet meer gebruiken. Dit is zeer vervelend omdat je je hierdoor immobiel voelt. Je zult moeten lopen op krukken of in een rolstoel moeten zitten.

Hoe helpt een brace bij een verstuikte enkel?

Een brace zorgt ervoor dat de enkel van buitenaf wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat de pezen en spieren in de enkel voldoende rust krijgen om goed te kunnen genezen.

Welke braces raden onze specialisten aan?

Onze specialisten zijn zeer te spreken over de Push Med enkelbrace voor thuiszorg. Voor preventie of herstel bij sporters is de enkelbrace Kicx het meest gekozen product.