Verstuikte enkel krukken zijn bruikbare hulpmiddelen

Krukken geven de gewenste ondersteuning tijdens het herstel van een verstuikte enkel. Het productassortiment van de brace specialist bestaat uit geschikte elleboogkrukken die op advies van fysiotherapeuten zijn geselecteerd. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor de beste hulp aan u wordt gegarandeerd. Zo worden de juiste krukken bij uw enkelblessure toegepast.

-7%
Oorspronkelijke prijs was: €42.95.Huidige prijs is: €39.95.
Merk:
-26%

Elleboogkrukken

Kinder elleboogkrukken

Oorspronkelijke prijs was: €38.95.Huidige prijs is: €28.95.
Merk:

Moet je op krukken lopen bij een verstuikte enkel?

Wanneer je je enkel verzwikt is het belangrijk dat je rustig aan doet met je enkel en hem niet te veel belast. Daarom is het erg verstandig om met krukken te lopen, zo zorg je ervoor dat je je enkel niet overbelast. Door de krukken hoef je namelijk niet je gewicht op je enkel te zetten. Gedurende het herstelproces kan je door middel van de krukken je enkel steeds meer betrekken bij het lopen zonder deze te overbelasten. Na een operatie aan een gescheurde enkelband is het ook aan te raden om de eerste paar weken met krukken te lopen om de enkel niet te overbelasten. Op deze manier hoef je niet in een rolstoel te zitten.

Voor hoelang en op welke manier moet je de krukken gebruiken?

Bij het gebruik maken van elleboogkrukken is het belangrijk dat je de juiste lengte krukken gebruikt. Op deze manier zorg je ervoor dat je met een goede houding loopt. De volgende 2 punten zijn van belang bij het afstellen van je krukken. Om de handvat af te stellen moet je rechtop langs de krukken staan. De handvatten staan goed wanneer de handvaten tot de pols komen. De manchet van de krukken moeten 5 centimeter boven de elleboog komen. Het is verstandig om op krukken te lopen totdat je zelfstandig zonder pijn kunt lopen. Dit duurt vaak tot wel 10 dagen. 

Elleboogkrukken

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “verstuikte enkel” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Veelgestelde vragen over verstuikte enkel krukken

Is het verstandig om op krukken te lopen bij een verstuikte enkel?

Hoelang moeten de krukken gedragen worden bij een enkelverstuiking?

De draagtijd voor krukken ligt in de meeste gevallen rond 10 dagen.

Op welke manier dient u de krukken te gebruiken bij een verstuikte enkel?