Koop een whiplash brace mét deskundig advies

Heeft u last van een whiplash, bijvoorbeeld hoofdpijn na een auto-ongeluk, dan kunt u deze behandelen door middel van een brace. De aandoening komt vaak voor na een auto-ongeluk en kan enorm vervelend zijn tijdens uw dagelijkse bezigheden. Lees hieronder meer over wat een whiplash is en wat de behandeling inhoudt. 

57.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
21.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
86.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
257.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
132.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat is een whiplash?

Op het moment dat u last heeft van een whiplash is er sprake van letsel aan het steunweefsel, bindweefsel of andere spieren van de nek. De aandoening wordt meestal veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, wat kan optreden bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren. Hierbij treedt er een extreme vorm van flexie-extensie op, waar de nek niet aan gewend is. Het is echter lastig om een whiplash te signaleren, bij verschillende diagnoses worden geen afwijkingen vastgesteld terwijl er wel pijnklachten aanwezig zijn.

Ontdek hier wat een whiplash is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

whiplash

Welke brace bied hulp aan de nek?

Nekhernia-blessure-Brace-Specialist

Voor de behandeling van een whiplash wordt er gebruik gemaakt van door fysiotherapeuten gekozen nekbraces. Een nekbrace zorgt voor stabilisatie van de halswervelkolom waardoor de pijnklachten van de blessure af zullen nemen. 

Bekijk braces

Hoe tape je een nekblessure?

Banner-tapen-Tmax

Naast het gebruik van een nekbrace kunt u er ook voor kiezen om de aandoening te behandelen door middel van Medical taping. Door de blessure in te tapen zorgt u voor een snellere afvoer van afvalstoffen en stimuleert u de bloedsomloop wat het herstelproces op een positieve manier beïnvloedt.

Tape blessure

Oefeningen voor een whiplash?

Banner-oefeningen

Als u last heeft van een whiplash kunt u zelf oefeningen uitvoeren om het herstelproces in goede banen te leiden. Het uitvoeren van whiplash oefeningen zorgt er namelijk voor dat houding in de nek wordt verbeterd en pijnklachten worden vermindert.

Ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over whiplash 

Nekhernia klachten

Nekhernia klachten De meeste mensen krijgen ooit in hun leven te maken met nekklachten, dit [...]

Steeds meer nek klachten door smartphones en tablets

Iedereen heeft een smartphone. Echter de wijze waarop we naar onze telefoon kijken kan op [...]

Veelgestelde vragen over een whiplash

Wat is een whiplash?

Bij een whiplash is er sprake van letsel aan het steunweefsel, bindweefsel of andere spieren van de nek. Een whiplash wordt meestal veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, wat kan optreden bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren.

Hoe behandel je een whiplash?

De behandelmethode is voornamelijk afhankelijk van de klachten en de ernst van de whiplash. De behandelingen zijn gericht op zowel de lichamelijke als psychische klachten op een natuurlijke manier te verlichten en te genezen. Denk hierbij aan begeleiding onder een fysiotherapeut of uiteindelijk een operatieve behandeling.

Helpt een brace bij een whiplash?

Wanneer u een brace draagt bij een whiplash zorgt u voor stabilisatie van de halswervelkolom. Hierdoor zullen de pijnklachten van een whiplash afnemen waardoor u uw dagelijkse leven niet hoeft te laten belemmeren.

Welke braces kunnen worden gebruikt bij een whiplash?

Voor de behandeling van een whiplash wordt er gebruik gemaakt van door fysiotherapeuten gekozen nekbraces. Een nekbrace zorgt voor stabilisatie van de halswervelkolom waardoor de pijnklachten van een whiplash af zullen nemen.