Koop een whiplash brace mét deskundig advies

Heeft u last van een whiplash, bijvoorbeeld hoofdpijn na een auto-ongeluk, dan kunt u deze behandelen door middel van een brace. De aandoening komt vaak voor na een auto-ongeluk en kan enorm vervelend zijn tijdens uw dagelijkse bezigheden. Lees hieronder meer over wat een whiplash is en wat de behandeling inhoudt. 

Nekbrace

Push Care Nekbrace

52.95
Merk:

Nekbrace

Pro Orthic nekbrace

14.95
Merk:

Nekbrace

Push Med Nekbrace

78.10
Merk:

Rugbrace

Push Med Rugbrace

237.95
Merk:

Rugbrace

Push Care Rugbrace

122.95
Merk:

Wat is een whiplash?

Op het moment dat u last heeft van een whiplash is er sprake van letsel aan het steunweefsel, bindweefsel of andere spieren van de nek. De aandoening wordt meestal veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, wat kan optreden bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren. Hierbij treedt er een extreme vorm van flexie-extensie op, waar de nek niet aan gewend is. Het is echter lastig om een whiplash te signaleren, bij verschillende diagnoses worden geen afwijkingen vastgesteld terwijl er wel pijnklachten aanwezig zijn.

whiplash

Hoe ziet een whiplash behandeling eruit?

Een whiplash behandeling kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Door uiteenlopende meningen van artsen en specialisten is er nog geen duidelijke behandelmethode voor deze vervelende aandoening. De behandelmethode is voornamelijk afhankelijk van de klachten en de ernst van de whiplash. De behandelingen zijn gericht op zowel de lichamelijke als psychische klachten op een natuurlijke manier te verlichten en te genezen. Denk hierbij aan begeleiding onder een fysiotherapeut of uiteindelijk een operatieve behandeling.

Welke braces raden wij aan?

Voor de behandeling van een whiplash wordt er gebruik gemaakt van door fysiotherapeuten gekozen nekbraces. Een nekbrace zorgt voor stabilisatie van de halswervelkolom waardoor de pijnklachten van de blessure af zullen nemen.  Bekijk hieronder welke nekbraces geschikt zijn voor de behandeling van een whiplash.

Bekijk braces

Tapen: hoe doe je dat?

Naast het gebruik van een nekbrace kunt u er ook voor kiezen om de aandoening te behandelen door middel van Medical taping. Door de blessure in te tapen zorgt u voor een snellere afvoer van afvalstoffen en stimuleert u de bloedsomloop wat het herstelproces op een positieve manier beïnvloedt. Bekijk hieronder de tapemogelijkheden bij een whiplash.

Tape blessure

Dragen oefeningen bij aan het herstel?

Als u last heeft van een whiplash kunt u zelf oefeningen uitvoeren om het herstelproces in goede banen te leiden. Het uitvoeren van whiplash oefeningen zorgt er namelijk voor dat houding in de nek wordt verbeterd en pijnklachten worden vermindert. Het is daarnaast belangrijk dat er bij de oefeningen geen extra klachten worden ervaren. Bekijk hieronder welke oefeningen onze fysiotherapeuten aanraden bij een whiplash.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over een whiplash

Wat is een whiplash?

Bij een whiplash is er sprake van letsel aan het steunweefsel, bindweefsel of andere spieren van de nek. Een whiplash wordt meestal veroorzaakt door een verrekking van de nekspier, wat kan optreden bijvoorbeeld door een aanrijding van achteren.

Hoe behandel je een whiplash?

De behandelmethode is voornamelijk afhankelijk van de klachten en de ernst van de whiplash. De behandelingen zijn gericht op zowel de lichamelijke als psychische klachten op een natuurlijke manier te verlichten en te genezen. Denk hierbij aan begeleiding onder een fysiotherapeut of uiteindelijk een operatieve behandeling.

Helpt een brace bij een whiplash?

Wanneer u een brace draagt bij een whiplash zorgt u voor stabilisatie van de halswervelkolom. Hierdoor zullen de pijnklachten van een whiplash afnemen waardoor u uw dagelijkse leven niet hoeft te laten belemmeren.

Welke braces kunnen worden gebruikt bij een whiplash?

Voor de behandeling van een whiplash wordt er gebruik gemaakt van door fysiotherapeuten gekozen nekbraces. Een nekbrace zorgt voor stabilisatie van de halswervelkolom waardoor de pijnklachten van een whiplash af zullen nemen.