Welke braces raadt onze fysiotherapeut aan bij een whiplash

Nekbraces kunnen worden gebruikt bij de behandeling van een whiplash. Het productassortiment van de Brace Specialist bestaat uit passende nekbraces die worden aangeraden door de kennis van onze fysiotherapeuten. Bekijk de braces hieronder.

Hoe werkt het gebruik van een nekbrace?

Op het moment dat u last heeft van een whiplash is het verstandig om de nekwervels te immobiliseren met een nekbrace. Een nekbrace is een hulpmiddel dat veelvuldig wordt ingezet bij een whiplash en zorgt ervoor dat er ondersteuning wordt geboden aan de nekwervels. Zo worden verkeerde bewegingen voorkomen en wordt de nekwervel ontlast. Op deze wijze wordt een whiplash op een effectieve en relatief natuurlijke wijze behandeld.

Wanneer dient u een nekbrace te dragen?

Om in aanmerking te komen voor een nekbrace, dient er gekeken te worden naar een aantal factoren. Dit zijn de aard van de klacht, de bewegingen die u uitoefent met de nek en de mate van voelbare pijn in de nek.

Aard van de klacht

In hoeverre is de nekwervel behandelbaar in de wervelkolom en welke onderliggende oorzaak is er bekend? Valt de klacht onder tijdelijk of chronisch? Bij een tijdelijke whiplash wordt geadviseerd om de nekbrace langdurig per dag te dragen. Daarbij is het verstandig om oefeningen van de fysiotherapeut te doen. Bij een chronische klacht wordt de brace gezien als hulpmiddel voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Op het moment dat u pijnklachten ervaart tijdens het uitoefenen van bewegingen is een nekbrace het steunmiddel die u van de juiste ondersteuning voorziet. Het zorgt voor een afvoer van het vocht en een betere bloedsomloop, waardoor uw pijklachten en zwellingen zullen verminderen.

Mate van pijn

De pijngraad geeft een duidelijk beeld over de aandoening en de nekbrace die daarbij past. De nekbrace dient te worden gedragen te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn versterken, bij ernstige klachten dient de nekbrace ten alle tijden gedragen te worden. Denk aan pijn in de nek door het gebruik van een smartphone of liggen op de bank.

Push care neck brace around the neck

Veelgestelde vragen over een whiplash brace

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Helpt een nekbrace bij het herstel van een whiplash?” answer-0=”Een nekbrace is een hulpmiddel dat veelvuldig wordt ingezet bij een whiplash en zorgt ervoor dat er ondersteuning wordt geboden aan de nekwervels. Zo worden verkeerde bewegingen voorkomen en wordt de nekwervel ontlast. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wanneer draag ik een nekbrace bij een whiplash?” answer-1=”De nekbrace dient te worden gedragen te worden gedragen bij activiteiten die deze pijn versterken, bij ernstige klachten dient de nekbrace ten alle tijden gedragen te worden. Denk aan pijn in de nek door het gebruik van een smartphone of liggen op de bank. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Is het belangrijk om een nekbrace te dragen bij een whiplash?” answer-2=”Ja, het dragen van een nekbrace zorgt ervoor dat u sneller van de whiplash kunt herstellen en minder pijnklachten ervaart in uw nek. De immobilisatie beschermt de schade in de nekwervel door de nek te immobiliseren. Oftewel, een goede toevoeging aan uw herstelproces. ” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]