Hoe kunt u een whiplash tapen met kinesiologie tape?

Als u nog geen nekbrace heeft, of u heeft lichte klachten en wilt dus ook lichte ondersteuning bieden aan de nek dan kunt u ervoor kiezen om de whiplash in te tapen. Kinesiologie tape van Tmax is een passend product wanneer dit probleem zich voordoet. Tmax kinesio tape is 160% elastisch, maakt bewegingen soepeler en zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop.

Intapen van een whiplash

Met gratis deskundig advies van:
Cure Tape

Bekijk instructies Bestel kinesio tape

Koop kinesiotape

Voordelen

Whiplash intapen: Hoe doet u dit?

Voor het tapen van een whiplash zijn er verschillende methodes hoe u de tape moet aanbrengen. Onze voorkeur gaat uit naar de kinesiologie tape. Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk op uw lichaam kan worden aangebracht. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe u de tape zelfstandig kunt aanleggen.

  1. Knip een strook van 5 cm af. Knip het randje bol, en de tape in twee gelijke stukken.
  2. Breng vervolgens de tape aan met een rechte nek, in de vorm van een v (net als filmpje).
  3. Knip vervolgens een tweede strook van 10 centimeter. Knip deze strook drie keer in, waardoor er 4 dunne tussenstroken ontstaan.
  4. Breng deze vervolgens als een raster haaks aan op het eerste stuk tape.
whiplash tapen

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om een whiplash te tapen?

Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en bestaat uit elastisch materiaal, waardoor u met een whiplash makkelijk beweegbaar blijft. Het is daarnaast verstandig om uw fysiotherapeut of een andere specialist u te laten behandelen door middel van Medical taping. Wanneer u dit zelf doet bestaat de kans dat u het niet op de juiste manier aanbrengt, waardoor het effect van de tape zal afnemen.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Waar moet je op letten bij de voorbereiding van het tapen?

Voordat u start met een whiplash in te tapen is het belangrijk dat u volledig onthaard bent waar nodig. Daarbij dient de huid schoon te zijn en wordt er alleen van een goede schaar gebruik gemaakt. De tape verbetert de bloedsomloop in uw lichaam en verzacht de pijn in uw nek. Dit leidt tot sneller herstel van de pijnklachten en belemmeringen die worden veroorzaakt door de whiplash. Zoals hierboven aangegeven is een whiplash zelfstandig tapen een vak apart en daarom wordt het u aanraden om dit aan een fysiotherapeut over te laten.

Veelgestelde vragen over een whiplash tapen

Hoe moet ik een whiplash tapen?

  1. Knip een strook van 5 cm af. Knip het randje bol, en de tape in twee gelijke stukken.
  2. Breng vervolgens de tape aan met een rechte nek, in de vorm van een v (net als filmpje).
  3. Knip vervolgens een tweede strook van 10 centimeter. Knip deze strook drie keer in, waardoor er 4 dunne tussenstroken ontstaan.
  4. Breng deze vervolgens als een raster haaks aan op het eerste stuk tape.

Wat is het effect van een whiplash tapen?

De tape verbetert de bloedsomloop in uw lichaam en verzacht de pijn in uw nek. Dit leidt tot sneller herstel van pijnklachten en biedt ondersteuning voor het voorkomen van verkeerde bewegingen.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is 160% elastisch, waterbestendig en blijft 5 tot 7 dagen op de huid zitten.

Hoelang moet ik de tapen gebruiken?

U kunt de kinesiotape tot bijna 14 dagen dragen. Dit komt doordat de tape waterproof is en ook tijdens slapen kan worden gedragen. Echter raden wij u aan om de tape op uw lichaam na 5 á 6 dagen te vervangen, zodat uw huid ook op de juiste manier behandelt wordt.