Heeft u last van zweepslag in de kuit?

Heeft u last van scherpe pijn in kuitspieren, pezen of gewrichten? Dan kan het zijn dat er sprake is van een zweepslag in de kuit. Om deze pijn te verzachten heeft de Brace Specialist de juiste braces in haar assortiment. Het ondersteunt, beschermt en bied hulp aan de kuitblessure tijdens het herstelproces. Kortom, een hoogwaardig hulpmiddel voor zweepslag in de kuit!

Kuitbrace

BioSkin kuitbrace Calfskin

35.95

 

Wat is zweepslag?

Zweepslag in de kuit ontstaat door een scheurtje in de spier. Dit kan gebeuren tijdens een krachtige beweging bij het sporten bijvoorbeeld. Ook kan dit komen door afzetten, springen of sprinten. U voelt dan een scherpe pijn in de kuitspier en kunt niet doorlopen. De blessure komt meestal voor in de kuitspier en de scheur is vaak niet groter dan 1 tot 3 cm.

Zweepslag

Hoe kan je een zweepslag behandelen?

Wanneer er zweepslag in de kuit ontstaat is het belangrijk om het been meteen hoog en koel te houden. Het scheurtje in de spier herstelt zich meestal vanzelf na 2 tot 8 weken. Wanneer er sprake is van een scheur in de spier is het belangrijk om genoeg rust te houden. Probeer iedere dag iets meer te bewegen. Daarbij raden wij het gebruik van een kuitbrace aan. Een kuitbrace zorgt voor de nodige compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Daarnaast helpen Tmax tape en zweepslag oefeningen voor een spoedig herstel.

Braces bij een kuitblessure in het been

Heeft u mogelijk een kuitblessure opgelopen in het been? Dan is het belangrijk om het been zo snel mogelijk hoog en koel te houden. Het herstel gebeurt meestal vanzelf na 2 tot 8 weken. Belangrijk is in dit geval om genoeg rust te nemen en pijnstillers alleen waar nodig. Laat het been iedere dag iets meer bewegen. Daarbij is een zweepslag brace van grote waarde voor extra ondersteuning tijdens herstel. Wij bieden topkwaliteit braces aan die de kuitblessure ondersteunt en de pijn verzacht. Met name de bovenbeenbrace raden wij ten zeerste aan. Een BioSkin bovenbeenbrace geeft genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen.

Bekijk braces

Kuit tapen bij een zweepslag

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van een kuitblessure kan verzachten. Het dragen van een brace voor compressie en pijnvermindering aan de kuit. Een ander optie is om de kuit te tapen. Hier is de kinesiologie tape van Tmax een mooi product voor. Het werkt minder beschermend dan een brace, maar geeft genoeg ondersteuning aan de kuit wanneer dit in snelvaart nodig is. Als de keuze ligt bij het dragen van een brace of de kuit tapen, raden wij aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming.

Tape blessure

Welke oefeningen bieden hulp voor zweepslag in de kuit?

Voor een sneller herstel van de kuitblessure kunnen zweepslag kuit oefeningen veel hulp bieden. Deze oefeningen zorgen voor een afname van hoge spanning op de spier. Daarentegen geeft het versterking en zorgt het voor oprekking van de kuit. Onze fysiotherapeuten beschrijven op onze oefeningen pagina welke oefeningen u kunt uitvoeren.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over zweepslag

Wat is zweepslag?

Zweepslag is een spierblessure waarbij er een scheurtje in de spier ontstaat.

Hoe wordt de kuitblessure behandeld?

Begin met het verkoelen van de spier. Vervolgens geeft u de spier rust en gebruik je hem niet. Daarna kan er een brace aan worden toegevoegd.

In welke situaties komt zweepslag het meest voor?

De kuitblessure komt het meeste voor tijdens intensief sporten. Denk aan voetbal, atletiek en volleybal.

Welke oefeningen bieden hulp bij zweepslag?

Voor het uitvoeren van de juiste oefeningen kunt u onze blessure pagina's bezoeken.

Kan zweepslag alleen in de kuit ontstaan?

Het hoeft zich niet alleen in de kuit af te spelen. De blessure kan overal in het lichaam voor komen.

Hoe kan zweepslag worden voorkomen?

Voorkom een scheur in de kuit door een goede warming-up te houden en de training geleidelijk te laten beginnen. Daarnaast bieden rek- en strekoefeningen hulp.