Welke brace raadt onze fysiotherapeut aan voor zweepslag

Braces bieden pijnverlichting en ondersteuning tijdens het herstel van zweepslag. Het productassortiment van de brace specialist bestaat uit geschikte braces die op advies van fysiotherapeuten zijn geselecteerd. Zij beschikken over de juiste kennis en praktijkervaring waardoor de beste hulp aan u wordt gegarandeerd. Zo kan er een passende brace bij de zweepslag worden voorgelegd.

Hoe helpt zweepslag brace bij de kuitblessure?

De zweepslag brace die momenteel in ons productassortiment aanwezig is, komt van het merk BioSkin. Dit A-merk brace is van de beste materialen voorzien en beschikt over extra toevoegingen ten opzichte van het standaard variant. De brace geeft onder andere ondersteuning en bescherming aan de kuit en scheenbeen. Dit zal zorgen voor pijnverlichting en stimulering van herstel. Daarbij is de Bioskin kuitbrace gemaakt van licht, comfortabel materiaal die het been laat ademen en vocht absorbeert. Zo blijft het been ten alle tijden droog, koel en zal niet gauw transpireren. Kort samengevat, de brace die zweepslag pijnvrij herstelt!

Wanneer is een zweepslag brace van toepassing?

Een aantal factoren spelen een rol om te bepalen wanneer een brace voor zweepslag wordt gedragen. Denk aan de aard van de klacht, de bewegingen die worden uitgevoerd en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Is er sprake van een tijdelijke of chronische klacht? Bij een tijdelijke klacht hoort de brace dagelijks gedragen te worden. Daarbij is het opvolgen van therapeutisch advies belangrijk om het herstelproces goed te laten verlopen. Bij een chronische klacht is het aan de orde dat de brace als steunmiddel werkt voor dagelijkse activiteiten.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn krijgt bij het uitvoeren van bewegingen is een brace het steunmiddel die u van goede ondersteuning kan voorzien. Het verlicht er voorkomt verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen in het gewricht.

Mate van pijn

De mate van pijn die voelbaar is in de kuit geeft aan of de brace van waarde is voor de kuit. Bij een zweepslag is dit vrijwel altijd het geval. De brace dient te worden gedragen in situaties die deze pijn verhelderd. Denk aan steken in de kuit tijdens het lopen of last hebben van instabiliteit door een kuit zonder druk.

compressie kuitbrace bioskin

Zweepslag brace kopen

Wilt u een zweepslag brace kopen? Dan voorzien wij u van het beste aanbod! De BioSkin kuitbrace calfskin is de perfecte brace die de zweepslag van de benodigde ondersteuning voorziet. Daarnaast zal deze investering de pijn van zweepslag in de kuit verminderen en het herstelproces versnellen. U kunt de zweepslag brace kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Veelgestelde vragen over zweepslag braces

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Welke meerwaarde voegt een brace toe bij zweepslag?” answer-0=”Zweepslag braces zorgen voor pijnverlichting en ondersteuning in de kuit. Dit zal leiden tot een spoediger herstel. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Is het mogelijk om de kuitbrace te wassen?” answer-1=”De kuitbrace van Bioskin kunt u zonder problemen met de hand wassen in koud water. Laat de brace na het wassen wel goed drogen voor verder gebruik. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Uit welke materialen bestaan de brace van Bioskin?” answer-2=”De kuitbrace van Bioskin bestaan uit de volgende materialen: lycra, microfleece, nylon lycra, polyurethaan en velcro. Dit materiaal laat de kuit ademen en biedt extra compressie. ” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]