Zweepslag in de kuit tapen met kinesiotape

Bij het oplopen van zweepslag is extra ondersteuning middels tape een goede toevoeging. Door de zweepslag in de kuit te tapen wordt de huid iets opgetild en de doorbloeding in het pijngebied aanzienlijk verbeterd. Daarnaast zorgt het tapen voor extra compressie aan de kuit zodat de herstelperiode van de blessure versnelt wordt.

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om zweepslag te tapen?

Kinesiologie tape is de strakke sporttape voorbij gegaan op gebied van ondersteuning en effectiviteit. Kinesiotape is elastisch, voorkomt huidbeschadiging en blijft tot 7 dagen lang op de huid zitten. Kinesiotape is gemakkelijk om zelfstandig aan te leggen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor bewegingen in de achillespees mogelijk zijn.

zweepslag tapen

Spierscheur in de kuit tapen in 4 stappen 

Bij het zelfstandig tapen van zweepslag in de kuit is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Uiteindelijk moet er een ster rondom de kuit ontstaan die extra compressie en bescherming geeft aan de kuit. Hieronder vindt u welke stappen u moet volgen om de spierscheur in de kuit te tapen.

1. in het begin wordt de ruptuur behandeld met een ligamenttechniek. Dit kan met een stertape (4 i-tapes van 2,5 cm breed).

2. De eerste tape wordt met maximale rek vanuit het midden dwars over de spierscheur geplaatst.

3. De ster maak je vervolgens af met de overige 3 stroken.

4. Tot slot leg je een ontspannende tape vanuit de ondervoet tot iets voorbij de knieholte.

Welke tape is geschikt om de zweepslag te tapen?

Wanneer u zelfstandig tape voor zweepslag in de kuit wilt aanleggen, is het belangrijk goede tape bij de hand te hebben. Mindere tape kan snel voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax staat garant als goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor enkelbewegingen makkelijker zijn uit te voeren. De manier waarop je de kinesio tape moet aanbrengen, is echter een vak apart. Vandaar dat wij adviseren om dit bij een fysiotherapeut of deskundige te doen. Wilt u de kuit toch zelf intapen? Lees dan hieronder hoe dit in zijn werking gaat.

De voordelen van Tmax kinesiotape

Waarom raden onze fysiotherapeuten de kinesiologie tape van Tmax aan? Van alle merken die kinesio tape aanbieden, komen onze fysiotherapeuten tot de conclusie dat Tmax de meeste voordelen met zich meebrengt.

✔ Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.

✔ 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.

✔ De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.

✔ De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.

✔ Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Bestel Kinesio tape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Veelgestelde vragen over zweepslag tapen

Hoe tape je een zweepslag?

Zweepslag tape je met kinesiologie tape. De bedoeling is dat je een ster om de kuit maakt voor extra compressie en bescherming.

Welke tape raden onze fysiotherapeuten aan?

Kinesiologie tape van Tmax wordt ten zeerste aangeraden door onze fysiotherapeuten. De tape is voorzien alle mogelijkheden wat je van kinesio tape verwacht.