Wanneer gebruik je een Bioskin Kniebrace Q Front Closure of Open Patella?

Q-Brace-knee-injury

Een knieblessure is een veelvoorkomende blessure die niet alleen een flinke impact geeft op uw sportactiviteiten, maar ook op uw dagelijkse activiteiten. Deze blessures zijn op te lossen met een Bioskin Kniebrace Q. Maar welke variant lost het specifieke probleem op in uw knie? Lees het hieronder!

De Bioskin Q Kniebrace in verschillende varianten

Voor een goed en veilig herstelproces van uw knieblessure is het gebruik van een kniebrace altijd verstandig. De Bioskin Q kniebrace is daarvoor uitermate geschikt en kan ingezet worden bij verschillende blessures. Dit komt doordat de brace verschillende varianten heeft, die hieronder worden uitgelegd. De brace is met name gericht op klachten aan de patella, subluxatie, instabiliteit klachten of RPCP. De brace is beschikbaar in Open Patella of Front Clossure, welke weer beschikbaar zijn met of zonder Conforma Hinge.

Wat is de functie van een Q brace Open Patella?

De BioSkin Q-Brace Open Patella heeft een uniek ontwerp met een open instap. Het ontwerp zorgt voor toenemende kracht van de tractie wanneer de knie door een bepaald bewegingsbereik gaat. Dit maakt het een comfortabele brace voor iedereen met patellaklachten. Het compressie niveau van de brace is daarnaast makkelijk aanpasbaar en de brace kan ook zonder bandje gedragen worden voor verdere finetuning.

Q-Brace-Open-patella

Voordelen van een Q open Patella 

Er zijn verschillende voordelen die de kniebrace Q Open Patella met zich mee brengt. De brace voorkomt namelijk ontwrichting in de knie door middel van een dunne en ademende stof.

De brace zorgt voor een optimaal draagcomfort door makkelijk aanpasbare compressie. Een open patella brace zorgt er ten slotte voor dat er tractie (rek/trekken) op de knie plaatsvindt wat zorgt voor een beter herstel.

Blessures geschikt voor een Q open Patella 

Bij algemene patellaklachten is de brace uitermate geschikt om te gebruiken. De Q bace Open Patella is namelijk geschikt voor een breed aantal blessures wat gepaard gaat met de volgende klachten:

 • Pijn bij patella tracking
 • Laterale tracking van de patella
 • Mediale tracking van de patella
 • RPCP
 • Subluxatie

Functie van een Q brace Front Closure

Het verschil met een Q brace Open Patella is dat de Bioskin Kniebrace Front Closure volledig open gemaakt kan worden waardoor de brace gemakkelijk is om aan te trekken. Wanneer er acute pijnklachten ontstaan is het van belang om beweging in de knie te voorkomen. Hiervoor is een Front Closure ideaal in gebruik in tegenstelling tot een Open Patella brace die zorgt voor veel beweeglijkheid. Daarnaast is de maatvoering gemakkelijk te verstellen. Denk hierbij het verminderen van de spierkracht waardoor uw been slanker wordt.

knie blessure

Voordelen van een Q brace Front Closure

Ook de kniebrace Q Front Closure heeft verschillende voordelen die essentieel zijn bij bepaalde blessures. Zo is het vanzelf sprekend dat de brace ondersteuning en bescherming biedt aan het kniegewricht. Echter biedt de Front Closure brace ook extra stabilisatie aan de patella voor acute knieklachten. De brace heeft een verstelbare T-band die voor een optimaal draagcomfort en de gewenste compressie zorgt.

Blessures geschikt voor de kniebrace Q Front Closure

Bij specifieke patellaklachten is de brace uitermate geschikt om te gebruiken. De Q bace Open Patella is namelijk geschikt voor een blessure waarbij u specifiek last heeft van patella instabiliteit. De brace kan worden gedragen bij blessures waarbij de volgende klachten voorkomen:

 • Pijn bij patella tracking
 • Laterale en mediale tracking patella
 • Glijden en kantelen van patella
 • Patellainstabiliteit
 • RPCP
 • Subluxatie

Een Bioskin kniebrace Q met óf zonder Conforma hinge?

Naast de optie voor een open patella of front closure is er ook een optie voor Conforma Hinge of zonder. Dit is een flexibele hinge, wat steun biedt maar verder de knie geen beperking in beweging geeft. Wanneer u de brace met hinge gebruikt, en wanneer zonder, hangt met name af van de mate van instabiliteit die uw knie nodig heeft. Wanneer u veel pijn rondom de patella ervaart, in combinatie met een stabiliteitsprobleem, wordt aangeraden om een kniebrace met hinge te gebruiken.

Veelgestelde vragen over een knieblessure 

Wat moet ik doen na een knie blessure?

1. Doe het rustig aan.

2. Luister goed naar je lichaam.

3. Zet je hardloopschoenen even in de kast

4. Sport zonder je knie te belasten.

hoe lang duurt het genezen van een verdraaide knie?

Het herstel van een verdraaide knie geneest binnen een periode van 6 weken. dit hangt af van de ernst van de verrekking/verdraaiing.

Hoe voelt meniscus pijn?

Meestal heeft u pijn bij het lopen of staan. De pijnlijke plek zit aan de zijkant van de knie. Vaak gaat deze pijn gepaard met het opzwellen van de knie.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *