Wat zijn de voordelen van een veterbrace?

Banner-blog-veterbrace

De veterbrace kan worden voorgeschreven als nabehandeling bij letsel aan uw enkelbanden en helpt eventuele nieuwe blessures in de komende maanden voorkomen. De brace helpt om de enkel in de juiste positie te houden en is een goed alternatief voor tapen. 

Voor welke blessures is de veterbrace geschikt?

Een blessure die mensen vaak ervaren is een enkelblessure. Dit komt natuurlijk doordat het enkelgewricht vaak wordt belast met sporten als voetbal en hardlopen. Een enkelblessure kan geleidelijk aan ontstaan maar ontstaat meestal bij een trauma, bijvoorbeeld door een val. De veterbrace voor een enkel is dan ook geschikt om te gebruiken bij de volgende blessures:

gescheurde enkelband uitleg

Wat zijn de voordelen van een veterbrace?

Er zijn verschillende redenen om een veterbrace te gebruiken voor uw blessure.

  1. Door het vetersysteem en de bovenriem blijft de brace strak en veilig zitten, ook tijdens activiteit.
  2. De veterbrace biedt gelijkmatige druk aan de voet en zorgt het voor een optimale stabilisatie.
  3. Het is per individu mogelijk om de compressie in de veterbrace in te stellen naar uw behoeften. Het is een universeel product, voorkomt het verder letsel aan de enkel.
  4. Bij het gebruik van de enkelbrace blijven uw voeten droog en geurloos, en zult u uw sportprestaties verhogen.

Swede-O veterbrace voor de enkel

De originele Swede-O enkelbrace is de nummer 1 keuze voor enkelbescherming. Het exclusieve vetersysteem van deze brace zorgt ervoor dat deze strak, veilig en comfortabel te dragen is. De verwijderbare zijstabilisatoren zorgen voor extra ondersteuning en bescherming. De volledig elastische rug vermindert irritatie en eventuele blaarvorming. Deze brace is universeel links en rechts te dragen.

De veterbrace past het beste in atletische schoenen en zorgt voor een lagere kans op blaren.

Voordelen van een veterbrace

Hoe werkt de veterbrace?

  1. Houd uw voet in een hoek van 90º met uw onderbeen en trek de veters stevig maar comfortabel aan zodat de voet stabiel aanvoelt.
  2. Draai de buitenste band als eerste om uw voet en zorg dat u de buitenkant van de voet iets optrekt. Daarna legt u de binnenste band aan. De banden kruisen elkaar nu op de wreef.
  3. Sluit nu de brede elastische band aan de bovenkant van de brace, waardoor de brace stevigheid krijgt.
  4. Draag een passende, stevige schoen. Denk hierbij aan een sportschoen en/of hardloopschoen.

Veterbrace kopen?

Als u de veterbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Let hierbij goed op de juiste maat, en of het voor de linker- of rechtervoet is.

Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke enkelbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Advertentie-Swede-O
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *