Doorlopen met een peesplaatontsteking

Blog Doorlopen-met-peesplaatonsteking

Wanneer u vaak last heeft van de onderkant van uw voet dan kan het zijn dat dit veroorzaakt wordt door een ontsteking. Veel mensen hebben de vraag of je kunt doorlopen met een peesplaatonsteking en of deze blessure vanzelf over gaat. Lees in deze blog meer.

Overbelasten van de peesplaat

De pees aan de onderzijde van de voet heet de peesplaat. De peesplaat moet veel kracht opvangen en loopt van de hak richting de tenen. Een peesplaatontsteking is een blessure die ontstaat door overbelasting.

De overbelasting ontstaat door te veel spanning of druk op de hiel. Dit kan komen door het dragen van verkeerde schoenen of het lopen op een harde ondergrond.

Uitleg-peesplaatonsteking

Oorzaak van een peesplaatontsteking

Helaas is er bij een peesplaatontsteking niet altijd een duidelijke oorzaak. Meestal wordt de ontsteking veroorzaakt door het overbelasten van de hiel. Echter zijn er vaak meerdere oorzaken waardoor de ontsteking kan ontstaan. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Veelvuldig sporten
  • Schoenen gebruiken (tijdens sporten) zonder demping
  • Overgewicht
  • Staand beroep
  • Voetafwijking die u vanaf de geboorte heeft
  • Stress

Wanneer u wilt herstellen van een peesplaatontsteking kan een langdurig proces zijn. Hierbij is het zo dat hoe langer de blessure aanhoudt en u klachten ervaart, hoe langer u hiervan dient te herstellen.

Doorlopen met een peesplaatontsteking

Het doorlopen met een peesplaatontsteking kan verschillende gevolgen hebben. De klachten ontstaan door het overbelasten van de pees. Als u door blijft lopen met klachten kan de peesontsteking niet rustig genezen en zal de pijn toenemen.

Hierdoor kan er een chronische pijn ontstaan die niet meer verdwijnt wanneer u de voet rust. Onze deskundige raden aan om met een peesontsteking voldoende rust te nemen. Het doen van oefeningen, het intapen van de voet of het dragen van een brace zal het genezingsproces  versnellen.

Met welke brace kunt u de peesplaat blijven belasten?

Wanneer u last heeft van een peesplaatontsteking zijn er twee soorten braces die u kunt gebruiken om het herstelproces te stimuleren. Zo zijn er nachtspalken die u tijdens het slapen draagt. Nachtspalken zorgen voor een juiste positie van de peesplaat waardoor deze voldoende rust krijgt.

Daarnaast kan een enkelbrace worden gedragen wanneer u de peesplaat nog rustig blijft belasten. Hiervoor raden we de Bioskin Trilok aan. Deze enkelbrace zorgt voor de juiste ondersteuning en stabilisatie van de peesplaat.

Trilok voor peesplaatontsteking

De Bioskin Enkelbrace Trilok

De Bioskin Enkelbrace Trilok is perfect te gebruiken voor het doorlopen met een peesplaatontsteking. Dankzij de witte FootLok-band wordt de boog opgetild waardoor de pijn verlicht wordt. Dat heeft te maken met het corrigeren van overpronatie en de voet in zijn natuurlijke positie te herstellen.

De BioSkin enkelbrace TriLok is ook te gebruiken als een lichte nachtspalk. Tijdens de slaap zal de enkelbrace de voet in dorsaalflexie houden.

Onze fysiotherapeut raadt de volgende oefeningen aan!

Wilt u dat de klachten minder worden en u snel weer uw normale leven op kunt pakken? Bekijk dan nu welke oefeningen u uit kunt voeren voor een peesplaatontsteking!

Bekijk hier de oefeningen!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *