Helpt een douchehoes voor het been tijdens het douchen?

Het dragen van gips is voor niemand een bewuste keuze. In Nederland zijn er maar liefst 175.000 botbreuken die zich op jaarbasis voordoen. Dit zijn dagelijks 500 mensen, omgerekend naar een persoon in elke 3 minuten. 50% van de mensen die een fractuur oploopt, zal het herstelproces voortzetten met gips. Gips stimuleert het herstel van de breuk, maar heeft ook zijn keerzijde. De handelingen die u voorheen zonder moeite kon uitvoeren, wordt door het gips beperkt. Dit met als gevolg dat u uw dagelijkse routine als douchen niet zomaar kunt uitvoeren. Om uw dagelijkse routine nog enigszins vorm te geven, is het mogelijk om te douchen met een speciaal ontwikkelde douchehoes om het gips!   

Feitelijke weetjes over douchen

  • 3 op de 10 mensen doucht meerdere keren per dag
  • 80% van de Nederlandse bevolking doucht minimaal 1 keer per dag
  • We houden niet van koude, maar van een warme douche
  • De douche wordt ervaren als een probleemoplosser
  • Door een douche start u de dag fris en fruitig
  • Het nemen van een douche wordt ook wel gezien als een oppepper.

Is een douchehoes geschikt voor douchen met gips om het been?

Het gebruik van gips draagt bij aan het herstel, maar neemt ook de nodige beperkingen met zich mee. Dit is onder te verdelen in dagelijkse activiteiten als lopen of douchen, maar ook seizoen activiteiten zoals zwemmen in de zomer of skiën in de winter. Deze activiteiten kunnen simpelweg niet worden uitgevoerd met gips om het been. Dit komt omdat het gips en de blessure ten alle tijden beschermt moeten worden voor een goed herstel.

Wat is nodig om een dagelijkse activiteit toch mogelijk te maken?

Om een aantal dagelijkse activiteiten toch mogelijk te maken, is een douchehoes speciaal ontwikkeld als ideale oplossing! De hoezen maken zorgen ervoor dat gipsdragers toch de mogelijkheid hebben om te douchen op elk moment van de dag. De eigenschappen van de douchehoezen verschillen per merk. Vandaar dat er na lang afwegen is gekozen voor het merk Seal Protect. De douchehoezen van Seal Protect hebben alle eigenschappen om een gipsdrager te voorzien van een veilige en frisse douche.

De douchehoes van Seal Protect helpt u bij uw dagelijkse routine!

In het dagelijks leven houdt iedereen van een aantal standaardrituelen, zo ook douchen. Niets is vervelender dan een douche over te moeten slaan wanneer u gips draagt. Vandaar dat onze douchehoezen hier perfect op aansluiten om uw dag een positieve wending te geven. De douchehoezen van Seal Protect beschikken namelijk over alle eigenschappen die het mogelijk maakt om zorgeloos van een warme douche te kunnen genieten. De materialen van hoogstaande kwaliteit laten geen druppel water naar binnen waardoor er geen vocht of vuil ontstaat in het gips. Ook huidirritaties worden voorkomen en de hoes kan een lange tijd mee wat voordelig is voor uzelf en de portemonnee.

Welke eigenschappen maakt de zwemhoes van Bloccs tot de beste keuze?

  • 100% waterdicht
  • Bestendig tegen warm water
  • Ruimte voor het gewricht
  • Latexvrij materiaal
  • Verkrijgbaar in volwassen- en kindermaten
  • Herbruikbaar

Is de douchehoes voor het been ook beschikbaar bij de apotheek?

Wilt u een douchehoes bestellen, maar eerst weten welke precies bij u past? Wees gerust, bij de apotheek kunt u altijd om advies vragen met betrekking tot douchehoezen! In de meeste gevallen beschikken zij over de juiste kennis en ervaring om verder te helpen. Dit door het probleem te analyseren en dit op te lossen met de douchehoes die hierbij past. Momenteel zijn de douchehoes voor het been en de douchehoes voor de arm beschikbaar voor advies binnen de apotheek.

Wat maakt een douche verschillend van een zwemhoes?

De algemene term ‘gipshoes’ wordt onderverdeeld in zwem- en douchehoezen. het vaakst gebruikt. Een douchehoes is waterdicht, maar biedt ruimte voor het gewricht wanneer deze wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat er geen vacuüm waardoor er zonder problemen warm gedoucht kan worden. Dit maakt het mogelijk om ook te douchen met warm water. De ruimte in de douchehoes maakt het echter onhandig en onveilig om te bewegen zoals met zwemmen. Een zwemhoes zit strak om het gewricht heen waardoor het speciaal is gemaakt voor actieve water recreatie. Dit bestaat uit vacuüm wat bestendig is tegen koud water, maar niet tegen warm water. Vandaar dat de hoes ongeschikt is voor een warme douche.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *