Douchehoes voor het beschermen van gips

In dit blog bericht wordt meer verteld over het douchen met gips en verband. Draag een douchehoes ter bescherming van het gips tijdens het douchen of baden. Het dragen van een douchehoes is belangrijk omdat het gips niet nat mag worden. 

Waterdichte Douchehoes

Douchehoezen zijn speciaal gemaakt om tijdens u blessure lekker te kunnen douchen en ontspannen. Het is belangrijk dat het gips absoluut niet nat word. Er zijn verschillende gipshoezen beschikbaar. Voor elk specifieke ledemaat is er een hoes beschikbaar. De douchehoes is gemaakt van een stevig materiaal wat volledig waterdicht is. 

Voordelen van een douchehoes

  • 100% waterdicht
  • Stevig materiaal
  • Kan tegen warm water
  • Latex vrij
  • Herbruikbaar
  • Gemakkelijk aan- en uittrekken 
Gipshoes-materiaal-informatie

Douchehoes voor warm water

Een Douchehoes wordt vaak vergeleken met een zwemhoes. Ze zijn alle twee 100% waterdicht maar toch zit er een groot verschil in deze twee producten. Een zwemhoes is niet bedoeld voor het douchen onder warm water. De zwemhoezen zitten namelijk vacuüm om de been of arm heen. Door het warme water kan er condens ontstaan binnen de zwemhoes zo kan het gips alsnog vochtig worden. Door de speciaal gemaakte douchehoezen kunt u nog steeds genieten van een warme douche. De douchehoezen zijn naadloos aangesloten op de huid. Zorg wel voor de juiste maat dit verschilt per persoon.

Douchehoes is 100% waterdicht en volledig latex vrij

douchehoes enkel

Herbruikbare Douchehoes 

De douche hoezen zijn herbruikbaar dat wil zeggen dat de hoes voor vakere douchebeurten te gebruiken is. Wanneer u of uw kind uit het gips is kan de hoes gebruikt worden door iemand anders. Let wel op de maat. De kans bestaat dat een hoes te groot is zo kan er alsnog water/vocht bij het gips komen.

Douchehoes hele been volwassenen

Stevig materiaal

De douchehoezen worden gemaakt van een stevig plastic materiaal. De hoezen zijn 100% latex vrij. Het gebruiken van latex in producten kan irritaties veroorzaken op de huid. Latex kan ook voor een beknellend gevoel zorgen. Doordat de hoes gemaakt is van stevig materiaal beschadigd de hoes niet snel. Na het gebruiken van de hoes is deze makkelijk schoon te maken door middel van een beetje zeep en water. Zorg ervoor dat de hoes goed opdroogt voor dat u hem weer gebruikt.

Veelgestelde vragen over de Douchehoes  

Is de Douchehoes waterdicht?

Ja de Douchehoes is voor 100% waterdicht!

Is de Douchehoes latexvrij?

De Douchehoes is gemaakt van rubber er is geen latex aanwezig.

Hoe kies ik de juiste maat?

De Douchehoes is verkrijgbaar voor kinderen en volwassen. Bekijk de maattabel voor de juiste maat.

Is de Douchehoes herbruikbaar?

Ja, de Douchehoes is vaker te gebruiken.

Hoelang kan er gezwommen worden met een Douchehoes?

Het word aangeraden om de Douchehoes na 2 uur voor een periode uit te doen, zo kan de huid en gips even luchten.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *