Gebruik een rugbrace voor zwaar werk

Een rugbrace kan goed helpen bij zwaar werk. Het is belangrijk om uw rug goed te beschermen, rugspieren kunnen al overbelast worden door het te zwaar tillen of lang staan met een verkeerde houding. Dit geeft een aanslag aan de rug en kan voor pijnlijke klachten zorgen.

Heeft u last van rugklachten door zwaar werk?

Het verrichten van zwaar werk kan ervoor zorgen dat er rugklachten ontstaan. Spieren in de onderrug hebben een belangrijke functie voor een goede lichaamshouding. Dit maakt de rug kwetsbaar voor zwaar werk. Een overbelasting zoals spit of lumbago is een vorm van lage rugklachten en komt vaak voor bij mensen met een zwaar beroep zoals in de bouw of werken in een magazijn. Deze pijn door het verrichten van zwaar werk kan zich uiten in verschillende klachten. Veel mensen klagen over een zeurende en stijve pijn. Ook kan de pijn gevoeld worden als zenuwpijn. Wanneer u weet dat u een zwakke rug heeft of wanneer u veel zwaar werk verricht, is het ideaal om gedurende deze momenten een rugbrace te dragen ter bescherming van de rug.

Oorzaken rugklachten

 • Verkeerde houding
 • Lang staan of zitten
 • Zwaar werk
 • Hernia
 • Langdurig stress

Een rugbrace zorgt voor een betere houding

Vaak is de oorzaak van rugpijn het aannemen van een verkeerde houding. De pijn is te voelen in de lage rug of bekken. Bij lang staan kan er pijn gevoeld worden onder aan de rug. Dit is te voorkomen met een rugbrace deze zorgt voor een betere houding. Het zitten op een verkeerde stoel kan vaak voor rugklachten zorgen. Een goede houding zorgt niet alleen voor een beter uitstraling maar ook voor minder rugklachten. Een verkeerde houding belast de wervelkolom, schouders en knieƫn.

Met een rugbrace wordt de rug ondersteund en in een juiste houding gehouden. Dit zorgt voor pijnverlichting en meer comfort

Verlicht de pijn met een rugbrace

Het dragen van een rugbrace heeft verschillende voordelen. Het verlicht de pijn en helpt de rug de juiste houding aan te nemen. Het stabiliseert de rug en zorgt voor minder pijn. De brace is gemaakt van een elastische compressiestof. De rugbrace heeft twee stevige spalken aan de achterzijde waardoor er nog extra ondersteuning wordt gegeven en verlicht direct de pijn.

rugpijn tillen

Bevordert de genezing

De genezing van een rugblessure kan versneld worden met het dragen van een rugbrace. De brace zorgt voor een versteviging van de rug en bevordert op deze manier de genezing. De rugbrace stabiliseert de rug en zorgt ervoor dat u minder pijn ervaart. Een rugbrace kan voor de volgende blessures worden gedragen:

 • Hernia
 • Spit
 • Langdurige rugklachten
 • Acute rugklachten
 • Houdingsklachten

Pro Orthic ribbandage

De ribbandage van Pro Orthic is een elastische steunband van 16 cm en geeft compressie en ondersteuning aan de onder en midden rug. De band zorgt voor een goede lichaamshouding en stabiliseert de rug. De Pro Orthic Rib band is gemaakt van een elastisch materiaal en eenvoudig aan te trekken door middel van een klittenband sluiting. De ribbandage (rugbrace) is verkrijgbaar in verschillende maten voor een optimale pasvorm.

De rugbrace is universeel dat wil zeggen dat het voor zowel vrouwen als mannen te gebruiken is.

Voordelen van de Pro Orthic Ribbandage

Er zijn verschillende voordelen van het dragen van een ribband (regbrace) tijdens het verrichten van zware werkzaamheden.

 • Gefabriceerd van elastisch materiaal
 • Werkt pijn verlichtend
 • Biedt thoracale ondersteuning
 • Eenvoudig in gebruik
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *