Gekneusde pols intapen

Gekneusde pols intapen

Het intapen van uw pols zorgt voor veel stevigheid. De tape zorgt voor dat de polsbewegingen soepeler aanvoelen en zet de pols in een correcte positie. Echter is het belangrijk om de tape op een juiste manier aan te brengen. 

[/col]

Tapen van mijn gekneusde pols

Het is verstandig om je pols in te tapen wanneer er sprake is van een kneuzing of verstuiking. Er zijn namelijk vele voordelen bij het intapen van je gekneusde pols waardoor het herstelproces van uw pols goed verloopt. 

CTS tapen

Voordelen van het intapen van een gekneusde pols

Het grootste voordeel is de versnelling in het herstelproces. Door de tape wordt je pols in de juiste positie gehouden. Zo kan de pols beter rusten en wordt deze minder belast. Hierdoor kun je beter doorgaan met de dagelijkse bezigheden zonder te veel bezig te zijn met je pijn.

De tape stimuleert de doorbloeding. Een betere doorbloeding zorgt voor minder zwelling, wat op zijn beurt weer voor minder pijn zorgt. 

Gekneusde pols intapen

Om je pols op de juiste manier in te tapen heb je 2 soortgelijke stukken tape nodig. Belangrijk is om te weten dat de tape beter werkt wanneer je arm onthaard is. Hierdoor blijft de tape beter zitten en heb je minder last van bewegingen.

 1. Om je pols op de juiste manier in te tapen heb je 2 stukken tape nodig.
 2. De eerste stuk tape moet bevestigd zijn aan de achterzijde van van je hand.
 3. Deze moet vervolgens doorlopen naar de palm van je hand en eindigen op de binnenkant van je onderarm aan de kant van je duim.
 4. Om van de achterkant van je hand naar je handpalm te gaan moet je ervoor zorgen dat je 2 gaten knipt in de tape voor je middel en ringvinger.
 5. Pak vervolgens het tweede stukje tape en plak deze om je pols heen om te zorgen voor stabiliteit. 

Welke kinesiotape is het meest geschikt om de gekneusde pols te tapen?

Zorg ervoor dat u goede tape bij de hand heeft wanneer u van plan bent om de kneuzing in de pols zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen.

Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor de pols makkelijk beweegbaar is.

Tmax-kinesiotape triggerduim

Voordelen van Tmax kinesiologie tape

 • Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.
 • 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.
 • De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.
 • De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.
 • Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.

Wanneer kies je voor het intapen van je pols?

Een gebroken pols heeft een andere behandeling nodig waarvoor je contact moet zoeken met huisarts. In dat geval wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van gips. Tape uw pols niet te vroeg in. Zorg ervoor dat de zwelling zo min mogelijk is voor het tapen door de eerste 2 dagen na het ongeval de pols te behandelen met ijs.

Houdt er rekening mee dat wanneer een gewrichtsband bij een verstuiking volledig is gescheurd de tape enkel helpt met het niet verergeren van de schade maar niet zorgt voor herstel. Voor herstel hiervan moet u contact opzoeken met een ziekenhuis.

Peesontsteking pols

Tape ook uw pols in bij een peesontsteking

Wanneer u last heeft van een peesontsteking in uw pols is het belangrijk om dit zorgvuldig te herstellen. Het gebruik van sporttape voor het intapen van uw pols zorgt voor versteviging in de pols, terwijl u weinig bewegingsvrijheid verliest.

De tape blijft tot een week lang op de huid zitten, zelfs tijdens het douchen. Daarnaast vermindert kinesiologie tape van Tmax de pijn, draagt het bij aan het afvoeren van vocht en het verbeteren van de functie.

Meer informatie over gekneusde pols?

Kijk voor meer informatie over “gekneusde pols” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan.

Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Toch liever een polsbrace?

Wanneer u kiest voor een polsbrace zijn de klachten in de pols wat erger. Een polsbrace heeft namelijk een hoger ondersteuningsniveau en biedt meer bescherming dan kinesiologie tape.

Wij raden u dan aan om de Bioskin DP2 te gebruiken voor uw gekneusde pols. Deze polsbrace biedt de juiste ondersteuning en is gemakkelijk in gebruik! Bestel de brace via de knop hieronder in de gemakkelijk in de webshop.

Advertentie Gekneusde pols Brace Specialist

Veelgestelde vragen over de gekneusde pols

Wat is een gekneusde pols?

Een gekneusde pols is het pijnlijke gevolg van overbelasting, een verkeerde beweging of een door de handen opgevangen harde val. Vaak zorgt een kneuzing voor opzwellingen veel pijn in de pols waardoor het moeilijk wordt om deze te bewegen.

Wat is de oorzaak van een gekneusde pols?

Een kneuzing ontstaat vaak bij een harde val waardoor er te veel druk komt te staan op de gewrichten. Een kneuzing kan ook ontstaan door een harde klap van bijvoorbeeld een honkbalknuppel.

Wat zijn de symptomen van een gekneusde pols?

 • Opzwelling in de pols en hand
 • Verkleuring in de huid, vaak paars of blauw
 • Pijn bij het buigen van de pols en vingers
 • Pijn bij het aanraken van de zwelling

[/row]
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *