Hoe kan ik Hallux Valgus het beste behandelen?

Er wordt veel gedacht dat Hallux Valgus een moeilijk te behandelen blessure is. Dit is echter niet het geval en kan door een simpele aanpassing al enorm verlopen worden. Voor een optimaal herstel van Hallux Valgus is het belangrijk om te weten wat u zelf kunt doen, maar daarnaast ook welk hulpmiddel u kunt gebruiken mocht u het niet zelf kunnen behandelen.

 

Wat is een Hallux Valgus en wat is de oorzaak hiervan?

Hallux Valgus is een voetaandoening waarbij er sprake is van een grote teen vegroeiing. Het gevolg hiervan is dat de grote teen scheef gaat staan en er een knobbel op komt. Zowel de vergroeiing als de knobbel kunnen overbelastend en pijnlijk zijn bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. De oorzaak hiervan is vaak onbekend, het is namelijk een voetaandoening die zich plotseling kan voordoen. Er bestaan wel een aantal factoren die de kans op de voetblessure vergroten. Denk hierbij aan vrouwen, ouderen, erfelijk, platvoeten, dragen van schoeisel en aangeboren afwijkingen.

Welke brace is geschikt voor Hallux Valgus?

Voor Hallux Valgus kunt u het beste een teenspalk gebruiken. De Darco Tas Toe Teenspalk is een uitermate geschikte, effectieve en goedkope oplossing voor de behandeling van Hallux Valgus. De brace heeft een dunne metatarsale band die wegglijden voorkomt en zachte banden bij de tenen die deze in de correcte houding houdt.

ja, ik wil een teenspalk!
Teenspalk Hallux Valgus

Wat zijn de effecten van een Darco Tas Toe teenspalk voor Hallux Valgus?

Een Hallux Valgus spalk kan de vergroeide teen van de juiste ondersteuning voorzien. De teenspalk vermindert de pijn van de knobbel in de grote teen en zet deze terug naar zijn natuurlijke plek. Dit resulteert al snel in pijnvermindering en een sneller herstel. Daarnaast zorgen de riemlussen voor de juiste uitlijning van de tenen, waardoor de teenspalk TAS Toe een makkelijke oplossing biedt en het uitgebreid tapen voorkomt.

Hoe leg ik de Darco Tas Toe teenspalk aan?

1. Neem de middenvoetsband en plaats deze om de voet.
2. Breng vervolgens de hielband aan die voorkomt dat de middenvoetsband wegglijdt.
3. Plaats de grote teenlus om de grote teen en gebruik het klittenband om deze met spanning vast te maken aan het middenvoetverband.
4. Plaats de lus op de aangetaste teen en gebruik het klittenband om deze vast te maken aan het middenvoetsbeentje.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Bij hallux valgus kunnen zich verschillende symptomen afspelen in de voet. Klachten die betrekking hebben tot een scheve teen zetten zich vaak voort tot een knobbel in de grote teen. Dit kan zich omzetten tot zeurende pijn in de voet en beïnvloeding van dagelijkse bezigheden. Daarnaast kan de scheve teen de tweede teen ernaast opzij duwen. Dit kan er weer voor zorgen dat de tweede teen over de derde teen heen gaat groeien, waardoor je in bijna geen een schoen meer past.

Wanneer is een Hallux Valgus operatie aan de orde?

Wanneer u na het uitvoeren van oefeningen of het dragen van een teenspalk nog steeds klachten heeft aan uw voet kan een operatie de oplossing zijn. Een operatie is ter sprake wanneer de teenblessure zeer ernstig aanwezig is en na het zelf behandelen nog niet opgelost is. Echter is een Hallux Valgus operatie geen lichte operatie, waar u ongeveer een jaar van moet herstellen. De meeste mensen kunnen dan ook pas na 3 maanden weer normale schoenen aan. Denk hier vooraf goed over na, veel mensen ervaren meer klachten dan ze verwacht hadden.

Wat is het verschil met Hallux Valgus tapen?

Een ander optie om Hallux Valgus te behandelen is om de blessure te tapen. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het geeft extra ondersteuning en bescherming aan het gewricht waardoor u nog veel bewegingsvrijheid behoudt. Daarnaast wordt er extra compressie aan de vergroeide teen gegeven zodat er een betere doorbloeding in het pijngebied ontstaat. Dit is met name voor lichte klachten, bij zwaardere klachten moet u vooral denken aan een spalk of operatie.

ja, ik wil kinesiologie tape!
Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw brace!

Als u de nachtpsalk of teenspalk heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke nacht- of teenspalk geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *