Helpt een polsbrace bij een verstuikte pols?

Helpt-een-polsbrace-bij-een-verstuikte-pols

Een verstuikte pols ontstaat wanneer de pols een verkeerde beweging maakt. Bij een verstuiking of verstrekking is er een onnatuurlijke beweging gemaakt in het pols gewricht. Er kan zwelling ontstaan en het kan ernstig pijn doen. De Pro Orthic brace kan hier een goede oplossing voor zijn, de brace geeft de  pols meer comfort tijdens het herstel proces. 

Wat is een verzwikte pols?

Als de banden van de pols in de hand oprekken spreek je van een verzwikte of verstuikte pols. Een gekneusde pols verwijt naar een kneuzing bij het polsgewricht. Dit gewricht verbindt de onderarm met de hand. Deze blessure komt veel voor bij kinderen maar komt ook regelmatig voor bij volwassenen.

Een verzwikte pols kan veel pijn doen. Na het trauma is koelen van de pols een must. Met het koelen van de pols gaat de zwelling gedeeltelijk weg. Ook is na het koelen van de hand het dragen van een pols brace een goede oplossing. De brace zorgt voor veel ondersteuning en door de lichte druk gaat het de zwelling tegen. De duur van het genezingsproces hangt af van de ernst van de blessure en je lichamelijke conditie. Gemiddeld duurt het herstellen van een verzwikte pols ongeveer 6 weken.

distorsie-verstuikte-pols

Oorzaak

Een verstuikte pols wordt vaak veroorzaakt door een val, stoot of ongeluk. Het komt vaak voor tijdens het sporten zoals voetbal, paardrijden, hockey volleybal enz. Ook bij het verbouwen en werkzaamheden waarbij er veel getild wordt kan een verzwikte pols ontstaan. Het dragen van een verstevigende brace kan daar goed bij helpen. De brace zorgt ervoor dat de pols niet nog een keer kan omklappen. De pols is zwakker dan de andere waardoor het verzwikken van de pols gemakkelijk een tweede keer kan gebeuren.

Symptomen

De symptomen van een verzwikte pols zijn duidelijk zichtbaar; het doet veel pijn en er kan zwelling ontstaan. Verder wordt hieronder de andere verschillende symptomen weergegeven.

Je kunt een verstuikte of verzwikte pols herkennen aan:

 • Een dikke, pijnlijke pols met zwelling
 • Bewegen van de pols is pijnlijk
 • Pijn in de pols in rust
 • Gevoeligheid en warmte rond de blessure (pols)
 • Functiebeperking van de pols.
ProOrthic-Manu-Stable

Welke brace voor een verstuikte pols?

Er zijn verschillende braces inzetbaar voor een verstuikte pols. De brace die onze deskundige aanraadt is de Pro Orthic Manu stable, deze brace is geschikt bij een verstuiking van de pols.

De Manu Stable is gemaakt van een ademend materiaal genaamd airtex.

Dit materiaal zorgt voor meer draagcomfort bij de drager. De brace is gemakkelijk om te doen door de elastische banden rondom de brace.

Voordelen van de Pro Orthic Manu Stable

De pols brace biedt verschillende voordelen wat het dragen van de brace gemakkelijk en pijnvrij maakt. De voordelen van de Pro Orthic Manu Stable zijn:

 • Beschermt de pols
 • Stabiliseert de pols
 • Versteviging voor meer ondersteuning
 • Zacht materiaal
 • Zowel links als rechts te gebruiken
 • Te gebruiken voor zowel man als vrouw (unisex)

Oefeningen voor een gekneusde pols

Naast het dragen van een polsbrace is het beoefenen van oefeningen een goede extra stap voor het herstellen van de polsblessure. Voor een gekneusde pols zijn er verschillende oefeningen die het herstelproces versnellen.

Deze oefeningen zijn er in verschillende gradaties van licht tot zware spierbelasting. Let op dat zware oefeningen alleen in de eindfase van het herstelproces kan worden uitgevoerd. Bekijk op onze oefeningen pagina de oefeningen voor een gekneusde pols.

manu stable

Vragen over de Manu stable?

U kunt gemakkelijk de manu stable bestellen in de webshop. Heeft u vragen over hoe u de pols brace moet aanleggen, of wilt u weten welke maat voor u geschikt is? Neem dan contact op met een van onze specialisten, zij helpen u graag verder!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *