Hoe behandel ik een liesblessure op de juiste manier?

Liesblessure

Een liesblessure kan veel verschillende oorzaken hebben, echter wordt het een voetballerslies genoemd.  Maar wat houdt deze blessure eigenlijk in en hoe behandel je het op de beste manier?

Wat is een liesblessure en wat veroorzaakt het?

Een liesblessure wordt gezien als verzamelnaam van alle klachten die in de liesstreek voorkomen. Deze blessure kan op drie verschillende manieren worden veroorzaakt. De blessure kan ontstaan door het overbelasten van de lies, door een onverwachte beweging of door een slechte warming-up (bijvoorbeeld bij voetbal).

Hierdoor zal er een scheur in de lies zitten of heeft u de lies opgerekt. Bij het overbelasten van de lies gaat het vaak om de aanhechting van de pees, waar micro-scheurtjes niet de tijd hebben om te herstellen.

liesblessure behandelen

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Wanneer u last heeft van een liesblessure kunt u dit herkennen aan een aantal symptomen:

  • U ervaart pijn in de streek van uw lies met het lopen
  • Dit pijnlijk gevoel kan uitstralen naar de binnenkant van uw bovenbeen of onderbuik.
  • U kunt last krijgen van een zwelling, stijfheid en bloeduitstortingen in de lies.

Op het moment dat u deze klachten ervaart is het verstandig om direct contact op te nemen met uw fysiotherapeut of huisarts, zodat het herstelproces in de goede banen geleid wordt.

Welke brace is geschikt voor een liesblessure?

Heeft u last van een liesblessure en wilt u een liesbrace gebruiken om het herstelproces in goede banen te leiden? Dan is de Bioskin Compressiebroek Ultima een juiste oplossing. De brace biedt compressie van hoge kwaliteit om de pijn te behandelen van liesklachten. Hierdoor vermindert de zwelling en ontsteking waardoor het herstel wordt bevorderd. 

Compressie verhoogt de bloedsomloop, waardoor tijdens het genezingsproces meer voedingsrijk bloed door het beschadigde weefsel kan stromen.

BioSkin-liesbrace voor liesblessure

Wat zijn de effecten van een compressiebroek bij een liesblessure?

Eerst moet u zorgen dat u de lies goed koelt met voldoende rust. Daarna kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een compressiebroek. De brace voor uw liesblessure zal compressie en ondersteuning geven aan de lies waardoor u sneller kunt herstellen van de blessure.

Daarnaast zorgt de brace voor een vermindering van de pijn waardoor u uw dagelijkse bezigheden niet hoeft te laten belemmeren.

Hoe gebruik je een compressiebroek?

  1. Wikkel de band om je middel en laat het klittenband tussen je benen vallen.
  2. Breng dan de band omhoog en om je dijbeen heen.
  3. Trek vervolgens stevig aan de band om de compressie op uw lies te zetten. Maak de band vast en stel de juiste spanning in van de brace terwijl u checkt of een band gedraaid is.

Wanneer is een lies operatie aan de orde?

U wordt aangeraden eerst een conservatieve behandeling te volgen bij een fysiotherapeut, in combinatie met de juiste oefeningen en rust. Wanneer dit niet voor pijnvermindering leidt, is manuele therapie een juiste volgende stap.

Een liesoperatie wordt niet vaak uitgevoerd, echter kunt u dit als laatste oplossing nog bespreken met uw fysiotherapeut of huisarts.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn lies?

Tapen kan de juiste oplossing zijn wanneer u lichte klachten blijft ervaren aan uw lies. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de knieschijf niet niet veel kan bewegen en zo voorkomt u dat de kruisband snel pijnlijk wordt.

Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

tapen-lies

Koop nu uw brace voor een liesblessure!

Als u de compressiebroek heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke compressiebroek of brace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende oplossing.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *