Hoe behandel ik een peesontsteking in de schouder op de juiste manier?

Peesontsteking-schouder

Een peesontsteking is een veel voorkomende blessure in de schouder en komt vaak voor bij sporters van een gemiddelde leeftijd. Wanneer u deze niet goed laat herstellen kan dit een vervelende blessure worden. Maar hoe behandel je deze blessure? Lees het hieronder.

Wat is een peesontsteking in de schouder en wat veroorzaakt het?

Een peesontsteking in de schouder is een irritatie die is ontstaan door het vaak herhalen van dezelfde beweging (overbelasting). Wanneer deze kleine scheurtjes geen tijd hebben om te herstellen, kan het geïrriteerd raken en ervaart u pijn aan de schouder. De blessure kan veroorzaakt worden door een slechte houding en warming-up, overgewicht of onvoldoende herstel na een eerdere schouderblessure.

Welke brace gebruik je bij een peesontsteking?

Heeft u last van een peesontsteking in uw schouder en wilt u door middel van een schouderbrace het herstelproces van uw schouder in goede banen leiden? Dan is de Push Med Schouderbrace Plus de schouderbrace die u kan helpen bij het verminderen van uw pijnklachten. De brace is ontworpen om een goede immobilisatie te bieden van het schoudergewricht, zonder het overmatig belasten van de nek en schouders.

ja, ik wil een elleboogbrace!
Schouderbrace voorbeeld

Wat zijn de effecten van een schouderbrace bij een peesontsteking?

Een schouderbrace draagt door een goede fixatie bij aan een effectief herstelproces bij een peesontsteking. De extra band zorgt voor extra stabilisatie van de schouder en heeft een verstelbare hoogte. Deze band garandeert via een comfortabele ondersteuning van hand en pols een vaste positie van de onderarm waardoor u de kans sterk verlaagt dat u verkeerde bewegingen maakt met de schouder.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Een peesontsteking in uw schouder is te herkennen aan een heftige pijn die bij bewegen (sporten) verergerd en komt voor aan de voor- of zijkant van de schouder. De pijn gaat gepaard met tintelingen in de schouder tijdens bezigheden als het tillen van zwaren objecten of uw hand boven uw hoofd houden. In dit geval neem contact op met uw fysiotherapeut zodat u de juiste oefeningen kunt doen voor een snel herstel.

Hoe gebruik ik een schouderbrace?

  1. Steek de pijnlijke arm met uw hoofd door de opening.
  2. Sluit de bovenarmband.
  3. Sluit vervolgens de borstband.
  4. Plaats uw hand in de pols-handsteun en sluit de polssteun op de schouderband.

Wanneer is een pees operatie in de schouder aan de orde?

Vaak kunt u door middel van de juiste oefeningen en rust gemakkelijk van deze blessure herstellen. Echter als u pijnklachten blijft ervaren na het volgen van een conservatieve behandeling bij een fysiotherapeut kunt u overwegen om uw schouder te laten opereren. Tijdens een schouderoperatie wordt ontstoken weefsel uit de schouder verwijderd met als doel de pijn weg te nemen en de beweeglijkheid, kracht, coördinatie en stabiliteit van uw schouders te verbeteren.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn schouder?

Als u last heeft van schouderklachten door overbelasting kunt u ervoor kiezen om uw schouder in te tapen. Dit zorgt voor extra compressie en voldoende bewegingsvrijheid tijdens het sporten waardoor de schouder een stuk minder belast wordt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is belangrijk dat u de tape juist plaatst, anders kan het averechts werken.

Ja, ik wil kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw schouderbrace!

Als u de schouderbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke schouderbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *