Hoe behandel je een golferselleboog op de juiste manier?

Blog-golferselleboog

Een golferselleboog is een vervelende blessure in de elleboog en komt vaak voor bij mensen van 40 tot 50 jaar. De blessure lijkt veel op een tennisarm maar is toch nét wat anders. Maar hoe kan je deze blessure het beste behandelen?

Wat is een golferselleboog en wat veroorzaakt het?

In tegenstelling tot een tenniselleboog (buitenkant arm), is een golferselleboog een irritatie aan de binnenkant van de arm, ter plaatse van de peesaanhechting.

Deze blessure wordt voornamelijk veroorzaakt door overbelasting, maar kan ook veroorzaakt worden door een onverwachtse beweging. Elke knijpbeweging in combinatie met een draaibeweging kunnen een golferselleboog veroorzaken.

Golferselleboog-scheur-in-pees

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Op het moment dat u last heeft van een golferselleboog kunt u dit herkennen aan een aantal zaken:

  • U ervaart pijn aan de binnenzijde van de elleboog.
  • Pijn kan uitstralen naar onderarm en pols
  • Dagelijkse activiteiten als optillen of draaien van object geeft flinke pijnklachten

In dat geval kunt u contact opnemen met uw behandeld fysiotherapeut, zodat u zo snel mogelijk van deze klachten afkomt.

De juiste mate van rust kan deze blessure al snel laten herstellen aangezien het een overbelastingsblessure is. Blijf wel voldoende in beweging!

Push-Sports-elleboogbrace

Welke brace gebruik je bij een golferselleboog?

Heeft u last van een zeurende pijn in uw arm en wilt u door middel van een brace uw golferselleboog behandelen? Dan is de Push Sports Elleboogbrace een ideale oplossing!

De Push Sports Elleboogbrace is een bewezen hulpmiddel bij een tennis- of golferselleboog. Door het veerkrachtige materiaal van de pelotte en een klein elastisch onderdeel aan de band, wordt de druk van uw elleboog geleidelijk opgebouwd.

Push-Sports-Elleboogbrace voor golferselleboog

Wat zijn de effecten van een elleboogbrace bij een peesontsteking?

Een elleboogbrace draagt positief bij aan een golferselleboog behandelen. De brace zorgt voor een vermindering van de klachten die worden veroorzaakt door overbelasting. Dit komt doordat de pezen de juiste houding aanhouden en tegelijkertijd de peesaanhechting ontlast.

Daarnaast zorgt een golferselleboog brace voor een geleidelijke verdeling van de druk op de pezen waardoor de pijn afneemt.

Hoe gebruik ik een schouderbrace?

  1. Maak de klittenband los en steek uw arm door de brace.
  2. Plaats de brace 6 cm onder de elleboog.
  3. Sluit de band zó dat u bij een gebogen arm en aangespannen spieren druk voelt.

Wanneer is een golferselleboog operatie aan de orde?

Nadat de behandeling van een fysiotherapeut de pijnklachten niet vermindert kunt u voor een injectie kiezen. Deze injectie bevat een hormoon waardoor het slecht doorbloede weefsel van de pees een impuls krijgt.

Dit zal resulteren in een snellere genezing van de ontsteking. Hierbij is het uitvoeren van rekoefeningen cruciaal. Wanneer deze optie niet werkt kunt u een operatie overwegen. Zo wordt het pijnlijke weefsel op de juiste wijze verwijdert.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn elleboog?

Als u last heeft van een golferselleboog kunt u ervoor kiezen om uw elleboog in te tapen. Dit zorgt voor extra compressie en voldoende bewegingsvrijheid tijdens het sporten waardoor de arm een stuk minder belast wordt.

Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is belangrijk dat u de tape juist plaatst, anders kan het averechts werken.

Golferselleboog-tapen

Koop nu uw elleboogbrace om uw golferselleboog te behandelen!

Als u de elleboogbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop.

Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke elleboogbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *