Hoe behandel je Quervain op de juiste manier?

Quervain blessure hand

Het syndroom van Quervain is een veel voorkomende blessure die relatief gemakkelijk te behandelen is. De blessure komt vaak voor bij zwangere vrouwen of reuma patiënten. Maar wat houdt deze blessure precies in en wat kan ik er tegen doen? Lees het nu hieronder.

Wat is het syndroom van Quervain en wat is de oorzaak hiervan?

Het syndroom van Quervain is een aandoening aan de buitenkant (duimzijde) van uw hand en is een gevolgd van een irritatie of zwelling in de pezen van uw duim. Hierdoor zal de pees dikker worden waardoor het steeds moeilijker wordt om deze te bewegen. Quervain kan worden veroorzaakt door het ontsteken of zwellen van de omhulsels van de pezen. Dit kan komen door teveel herhaaldelijke bewegingen van de duim of onverwachte bewegingen met de pols.

Welke brace is geschikt voor Quervain?

Heeft u last van het syndroom van Quervain en wilt u deze blessure behandelen door het gebruik van een brace? Dan kunt u het beste de Bioskin Duimbrace Thumb Spica gebruiken. De duimbrace is ontworpen om de pijn te verlichten en het herstellen van pols- en duimverwondingen. Verdere is de brace gemaakt van licht en comfortabel materiaal waardoor vrije beweging mogelijk is.

ja, ik wil een duimbrace!
Bioskin thumb spica

Wat zijn de effecten van een duimbrace bij Quervain?

Het dragen van een Quervain brace zorgt ervoor dat u het herstelproces in goede banen leidt. Een duimbrace zorgt namelijk voor een stabilisatie en immobilisatie van de duim waardoor deze minder belast wordt. Hierdoor zullen de pijnklachten snel verminderen waardoor uw sportieve leven niet langer meer belemmert wordt. Daarnaast fungeert de brace als steunmiddel bij chronische klachten waardoor uw dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren zijn.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

U kunt het syndroom van Quervain herkennen aan een zwelling en pijn in de duim. Daarnaast zult u moeite ervaren om de duim en pols te bewegen wanneer u iets knijpt of vastpakt waardoor de duim ‘op slot’ voelt. De pijn kan uitstralen naar uw onderarm wanneer u te lang wacht met het behandelen van deze blessure. In dat geval is het verstandig contact op te nemen met uw fysiotherapeut of huisarts.

Hoe leg je de duimbrace aan?

  1. Steek uw hand in de brace en schuif uw duim in de daarvoor bestemde opening.
  2. Houdt vervolgens de lipjes van de twee elastische banden vast, trek deze op de juiste compressie en maak deze vast aan het klittenband.
  3. Wikkel ten slotte de polsband om uw pols en maak ook deze vast op de juiste compressie.
  4. Sluit af met de kleine band om uw duim te wikkelen en te bevestigen wanneer deze comfortabel zit.

Wanneer is een Quervain operatie aan de orde?

Quervain is te herstellen door een conservatieve behandeling bij een fysiotherapeut. Dit zal gepaard gaan met het uitvoeren van de juiste oefeningen. Wanneer deze behandeling geen effect heeft en u nog steeds pijnklachten ervaart aan uw pezen is een operatie nodig. Deze operatie zal dan bestaan uit het openen van de tunnel waarde dezen doorheen lopen. Dit resulteert in extra ruimte voor de pees waardoor deze niet meer door de te nauwe tunnel hoeft te bewegen.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn hand?

Uw hand intapen tegen het syndroom van Quervain geeft na een brace de beste ondersteuning aan de duim en pols. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de pees niet veel bewegingsvrijheid heeft en zo voorkomt u dat de pees snel pijnlijk wordt of verkeerde bewegingen maakt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Ja, ik wil kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw brace voor het syndroom van Quervain!

Als u de duimbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke duimbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *