Hoe kan ik een Jumpers Knee het beste behandelen?

Banner-blog-Jumpers-knee

Een Jumpers Knee, ook wel springersknie genoemd, komt vaak voor bij sporten waar veel gesprongen wordt. Het kan een vervelende blessure zijn als je deze niet op de juiste manier behandelt. Maar wat is nou een “jumpers knee” en hoe kan je een jumpers knee behandelen?

Een Jumpers Knee, wat is het en wat veroorzaakt deze blessure?

Een Jumpers Knee is een irritatie van de pees aan de voorkant van de knie. Het begint bij kleine scheurtjes die optreden in de patellapees. Bij overbelasting hebben de scheurtjes te weinig tijd om te herstellen, waardoor de irritatie ontstaat van het peefweefsel.

Een jumpers knee kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het vele springen, schoeisel of de spierkracht van de pezen. Daarnaast is de frequentie tussen het sporten een belangrijke factor voor de rust van de pees.

Jumpers knee oorzaak

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Een Jumpers Knee is te herkennen aan een aantal verschillende zaken:

  • Drukpijn (als iemand op de pees drukt)
  • Een stekende pijn bij het strekken van uw been of tijdens het beginnen en eindigen met sporten
  • Pijn aan de voorzijde van de knie, in de knieschijfpees (net onder de knie)

Mochten klachten 4 tot 6 weken aanhouden tijdens het sporten, is het verstandig om contact op te nemen met uw fysiotherapeut of huisarts.

Welke brace gebruik je voor een Jumpers Knee?

Heeft u last van een Jumpers Knee, dan is een patellabrace een goede oplossing om te pijn te verminderen. De BioSkin patellabrace Q Baby Tendon Strap is gemaakt van micro-fleece materiaal, perfect om mee te sporten.

De brace bestaat uit een basisband die comfortabel om de knie wordt gewikkeld en de gewenste ondersteuning biedt. Daarnaast bevat deze ook een uniek gevormd siliconenkussen dat over de patellapees past. De elastische extra band biedt de mogelijkheid om de compressie aan te passen.

BioSkin-Tendon-Strap voor jumpers Knee

Wat zijn de effecten van een brace voor een Jumpers Knee?

Het effect van het gebruiken van een brace bij een Jumpers Knee is dat de knieschijf op effectieve wijze wordt ondersteund. De compressie die de patellabrace geeft verlicht de pijn en houdt daarnaast ook de patella op zijn plaats in de inkeping.

Ook is het zo dat inkeping het contactoppervlak van het gewricht te vergroot waardoor verdere patellofemorale pijn wordt voorkomen.

jumpersknee

Hoe leg je een Bioskin Q Baby Tendon Strap aan?

  1. Leg de basisband op uw patellapees net onder de knieschijf.
  2. Wikkel vervolgens de band om uw onderbeen, en maak achter uw knie vast.
  3. Maak het af door het klittenbandlipje bij de ring aan de buitenkant van je knie te bevestigen zoals in het filmpje wordt beschreven.

Wanneer moet ik me laten opereren aan mijn Jumpers Knee?

Wanneer u hevige pijn blijft houden na het volgen van een conservatieve behandeling bij een fysiotherapeut kunt u overwegen om uw springersknie te laten opereren.

Hierbij kan worden besloten om de onderpool van de knieschijf en de patellapees schoon te maken.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn knie?

U kunt ervoor kiezen om uw knie in te tapen, zodat u voorkomt dat de pees opnieuw overbelast wordt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het geeft extra ondersteuning en bescherming aan het gewricht waardoor u nog veel bewegingsvrijheid behoudt.

Dit is met name voor lichte klachten of tijdens het sporten, bij zwaardere klachten moet u vooral denken aan een patellabrace om te herstellen.

Tapen-Springersknie

Koop nu uw brace voor een Jumpers Knee!

Als u de patellabrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop.

Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke patellabrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Advertentie-Q-Baby voor jumpers knee
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *