Hoe kan ik een nekhernia op de juiste manier behandelen?

nekhernia

Een volwassen wervelkolom bestaat uit 26 wervels en tussen elke wervel zit een elastische tussenwervelschijf. De pijnklachten kunnen variëren per persoon en er zijn verschillende behandelmethodes voor deze blessure. Maar wat houdt deze blessure precies in en hoe kan ik deze het beste behandelen? Lees hieronder meer.

Wat is een nekhernia en wat is de oorzaak hiervan?

Een hernia (uitpuiling) kan in de nek voorkomen wanneer er slijtage optreedt op een van de tussenwervelschijven. Dit resulteert in kleine scheurtjes in de wand van de schijven, waardoor deze naar buiten kunnen gaan staan. De oorzaak hiervan kan ouderdom zijn. Hierbij treed er langzaam slijtage op in de tussenwervelschijven waardoor pijnklachten kunnen ontstaan. Ook een verkeerde beweging of een verkeerde houding kunnen deze blessure veroorzaken.

Welke brace is geschikt voor een nekhernia?

Heeft u last van een nekhernia en wilt u deze behandelen door het gebruik van een nekbrace? Dan is de Push Care Nekbrace de juiste brace voor uw klachten! De nekbrace biedt functionele steun aan de hals en hoofd tussen kaak en sleutelbeen. Dankzij de anatomische vorm, afgeronde randen en ook de zachte, bovendien vocht transporterende voering, wordt het draagcomfort bevorderd.

ja, ik wil een nekbrace!
Push-care-nekbrace-

Wat zijn de effecten van een nekhernia brace?

Een nekhernia brace zorgt ervoor dat de nek van buitenaf wordt gestabiliseerd waardoor onverwachte bewegingen die pijn veroorzaken voorkomen wordt. Dit zorgt er ook voor dat de spieren en tussenwervelschijven in de nek voldoende rust krijgen zodat deze goed kunnen genezen. Zonder deze rust en stabiliteit is het haast onmogelijk om te herstellen van een nekhernia.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Wanneer u last heeft van een nekhernia kunt u deze herkennen aan een aantal klachten. De pijn begint vaak in de nek maar verspreid zich in tegenstelling tot normale nekklachten naar de schouders, armen en zelfs handen. U ervaart dan een uitstralende pijn en een dof of prikkend gevoel in de schouder en arm. Daarnaast merkt u dat u minder kracht en gevoel heeft in de arm of hand wat gepaard gaat met een scherpe pijn in de nek. Neem dan contact op met uw fysiotherapeut.

Hoe leg je de nekbrace aan?

  1. Open de brace.
  2. Zorg ervoor dat de punt in het midden van de brace naar beneden wijst.
  3. Sluit het klittenband achter in de nek.

Wanneer is een nekhernia operatie aan de orde?

Op het moment dat de klachten niet verminderen na een conservatieve behandeling van een fysiotherapeut kunt u ervoor kiezen om een operatie uit te laten voeren. Dit is een veelvoorkomende operatie waarbij ruimte wordt gemaakt voor de beklemde zenuwen. In de meeste gevallen wordt dit via de voorzijde van de halswervelkolom uitgevoerd. Hierbij wordt de tussenwervelschijf helemaal verwijderd, inclusief de uitpuiling (hernia) die de oorzaak was van de klachten.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn nek?

Tapen kan de juiste oplossing zijn wanneer u hoofdpijnklachten ervaart door klachten aan uw nek. Het doel van tapen is dan om ervoor te zorgen dat de pijn niet uitstraalt naar uw hoofd, maar dat de pin in de nek blijft. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Ja, ik wil kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw brace voor een nekhernia!

Als u de nekbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke nekbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *