Hoe kan ik een tennisarm op de beste manier behandelen?

Banner-blog-tennisarm-behandelen

De termen tennisarm en tenniselleboog komen beide tot dezelfde elleboog blessure neer. Maar wat houdt deze blessure precies in, en hoe kan je het beste een tennisarm behandelen? Lees het nu hieronder.

Een tennisarm, wat is het en wat veroorzaakt deze blessure?

Bij een tennisarm is er een irritatie ontstaan in het buitenste gedeelte van de elleboog. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. De blessure ontstaat wanneer u dagelijks regelmatig dezelfde beweging maakt met uw arm.

De pijn kan uitstralen naar uw onderarm komt niet alleen bij tennissers voor, maar ook vaak tijdens het werk. Ook plotselinge zware bewegingen kunnen de blessure veroorzaken.

tenniselleboog-tennisarm

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Er zijn een aantal symptomen die kenmerkend zijn voor een tennisarm:

  • Moeilijkheden met pols- en armbewegingen zoals het omdraaien van een sleutel in het slot of het optillen van een zwaar voorwerp
  • Pijn is ernstig voelbaar wanneer u de de pols naar achter buigt, de onderarm naar buiten draait en hand dichtknijpt.
  • Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitwringen van een handdoek.

Wanneer u deze klachten ervaart wordt u aangeraden contact op te nemen met uw fysiotherapeut of huisarts.

Welke brace is geschikt voor een tennisarm?

Heeft u last van een tennisarm en wilt u door middel van een brace het herstelproces van uw tennisarm in goede banen leiden? Dan is de Bioskin Tennisarm Brace de juiste oplossing!

De BioSkin Tennisarm Brace is ontworpen als een effectief hulpmiddel voor de tennisarm. De pad dient aan de buitenkant van de arm te worden gedragen voor verlichting van de pijn.

Bioskin Tennisarm elleboogbrace

Wat zijn de effecten van een elleboogbrace bij een tennisarm?

Het dragen van een elleboogbrace draagt bij aan een sneller en effectief herstelproces bij een tennisarm. Het materiaal is dun, ademend en daarnaast ook erg sterk waardoor de spier in positie gehouden wordt.

De elleboogbrace zorgt voor een verlichting van de pijn en biedt compressie die zorgt voor het verhogen van de bloedsomloop waardoor de ontsteking in het gebied verminderd.

Hoe gebruik je de tennisarm brace?

  1. Strek eerst de boven- en onderkant van de band uit om het materiaal wat losser te maken.
  2. Voor de tenniselleboog, plaats het gelkussen vijf centimeter van het laterale epicondylhoofd met het kleinere uiteinde van het kussen naar uw pols gericht.
  3. Eindig door de riem door de d-ring te halen. Trek vervolgens de band op spanning en maakt de riem vast aan het klittenband.

Wanneer is een tennisarm operatie aan de orde?

Wanneer u langere tijd klachten heeft aan uw tennisarm en behandeling van een fysiotherapie de pijnklachten niet wegneemt kunt u ervoor kiezen voor een operatieve oplossing.

Bij deze operatie wordt van de buigspieren de aanhechting los gemaakt. Hierdoor zult u langzaam minder pijnklachten krijgen en zal de peesaanhechting volledig herstellen.

De operatie is een succes zonder klachten bij 4 van de 5 mensen die zich operatief laten behandelen.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn arm?

Bij lichte elleboogklachten kunt u ervoor kiezen om uw tennis arm te behandelen door uw elleboog in te tapen. Dit zorgt voor extra compressie en voldoende bewegingsvrijheid tijdens het sporten.

Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Golferselleboog intapen

Koop nu uw elleboogbrace voor een tennisarm!

Als u de elleboogbrace heeft gevonden die u wilt hebben om uw tennisarm te behandelen, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop.

Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke elleboogbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Advertentie-Tennisarm
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *