Hoe kan je Carpaal Tunnel Syndroom het beste behandelen?

Carpaal-tunnelsyndroom

Het carpaal-tunnelsyndroom, ook wel CTS genoemd, is een verzameling van een aan klachten in uw hand. De blessure komt bij 5 tot 10% van de mensen voor. Maar wat houdt deze blessure precies in en hoe behandel je deze op de juiste manier? Lees hieronder meer.

Wat is het Carpale-tunnelsyndroom en wat veroorzaakt het?

Wanneer u last heeft van een zenuwbeknelling in uw pols spreken we van het carpale-tunnelsyndroom. Deze tunnel bevat een belangrijke zenuw (de nervus medianus) en nog negen andere buigpezen van de onderarm naar de hand. U voelt een tinteling aan de buitenkant (duimkant) van uw hand. De blessure kan door verschillende manieren ontstaan, door bijvoorbeeld een zwelling, botbreuk, artrose, het vasthouden van vocht en bij reuma.

Welke brace gebruik je bij het Carpaal Tunnel syndroom?

Heeft u last van het carpale-tunnelsyndroom en wilt u deze behandelen met het gebruik van een brace? Dan is de Bioskin Polsbrace DP2 de beste oplossing! De polsbrace immobiliseert en verlicht de pijn op een comfortabele wijze en is ontwikkeld om de meest comfortabele en functionele polsbrace te zijn. De speciale stof zorgt ervoor dat de pols ook koel en droog blijft voor een beter herstel. Ook reuma handschoenen kunnen helpen bij de verlichting van de pijn bij het Carpaal Tunnel Syndroom. 

ja, ik wil een polsbrace!
bioskin dp2 polsbrace

Wat zijn de effecten van een polsbrace bij het Carpaal Tunnel Syndroom?

Een brace voor het carpale-tunnelsyndroom vermindert klachten en zorgt voor minder last bij dagelijkse bezigheden. Dit komt door de compressie en ondersteuning die de braces aan de pols geven. Ze zorgen voor verlichting van de pijn gedurende het herstel na een operatie of als overbrugging tot de operatie wanneer u hier langer op moet wachten. De polsbraces zijn ook inzetbaar als preventief hulpmiddel.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Als u last heeft van het Carpaal Tunnel Syndroom kunt u dit herkennen aan pijn, gevoelloosheid en/of tintelingen in uw hand of handen. Deze pijn kan uitstralen naar de onderarm en elleboog. Door de blessure verliest u kracht in de spieren van uw duim. Dit zorgt ervoor dat sneller iets zult laten vallen of dat bewegingen maken met uw hand onhandig aanvoelt. In dit geval wordt u aangeraden om contact op te zoeken met uw fysiotherapeut of huisarts.

Hoe leg je de polsbrace aan?

  1. Begin met het losmaken van de drie grote klittenband.
  2. Steek uw hand in de brace tot uw duim bij de lus zit.
  3. Breng vervolgens de gewenste compressie op uw pols aan door de middelste band naar achter uw hand te trekken .
  4. Maak ten slotte de laatste twee klittenband vast.

Wanneer is een Carpaal Tunnel Syndroom operatie aan de orde?

Voordat u een operatie ondergaat heeft u een aantal mogelijkheden om de klachten te verminderen. Denk hierbij aan het dragen van een nachtspalk, gebruik van ontstekingsremmers of een verandering van uw werkzaamheden. Wanneer deze mogelijkheden uw klachten niet wegnemen, kunt u kiezen voor een operatieve behandeling. Tijdens deze operatie wordt er ruimte gemaakt voor de zenuwen door het dak van de Carpale tunnel door te snijden.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn hand?

Tapen kan de juiste oplossing zijn wanneer u lichte klachten ervaart aan uw pols. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de pols niet weinig bewegingsvrijheid heeft en zo voorkomt u dat de pols snel pijnlijk wordt of verkeerde bewegingen maakt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.
Ja, ik wil kinesiotape

Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw brace voor het Carpaal Tunnel Syndroom!

Als u de polsbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke polsbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *