Hoe ziet de nieuwe behandeling van artrose in de knie eruit?

Hoe ziet de nieuwe behandeling van artrose in de knie eruit

Knieartrose kan ontstaan door overbelasting van de spieren en pezen dit komt vaak voor bij overgewicht of diabetes. Artrose in de knie is een chronische aandoening. De symptomen van knieartrose zijn voornamelijk pijn en stijfheid rondom het kniegewricht.

Symptomen van artrose in de knie

Artrose in de knie is te merken aan de volgende symptomen:

  • Stijfheid in de gewrichten en pezen vaak gaat dit gepaard met pijn rondom de knieschijf.
  • Pijn bij het bewegen van de knie na bepaalde tijd rust.
  • Minder functionaliteit dan dat u gewend bent
  • Klachten kunnen verschillen in de ochtend en in de avond
  • De knie kan een ongewone vorm aannemen

Deze symptomen zijn niet te behandelen. Wel kunnen er aanpassingen gedaan worden in het dagelijks leven, waardoor u met de symptomen kunt leren leven. Artrose, in de knie, is namelijk een chronische aandoening. Zodoende is artrose in de knie niet in zijn geheel te genezen.

knie blessure

Nieuwe behandeling van artrose in de knie

De ACP-injectie is een injectie wat gemaakt wat gemaakt is van uw eigen bloedplasma. Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en studies. Is er een nieuwe methode ontwikkeld om klachten van een versleten knie ook wel artrose genoemd te verhelpen.

Artrose knie ACP-injectie

Bij het kiezen van de ACP-methode wordt bloed afgenomen uit uw arm en bewerkt om het plasma uit het bloed te behouden. In dit plasma bevinden zich groeifactoren (lichaamseigen) die twee effecten met zich meebrengen.

  • Bloedplasma werkt ontstekingsremmend wat kan leiden tot minder pijn
  • Door het bloedplasma wordt er meer ‘smeervloeistof’ aangemaakt waardoor het gewricht beter kan bewegen.

Het plasma wordt onder plaatselijke verdoving ingespoten in het gewricht. Bij meer dan 70% zijn de klachten afgenomen door de ACP-injectie. Na 6 tot 8 weken na de eerste injectie is 50% van de pijnklachten bi 70% van de patiënten verdwenen. Het effect van de injectie houdt gemiddeld 6 maanden tot een jaar aan. Draag na het zetten van de ACP-injectie een verstevigende kniebrace. Op deze manier overbelast u de knie niet en versnelt het herstelproces van de knie.

Injectie-been

Braces voor artrose in de knie

Wanneer u last heeft van artrose in de knie, raden wij een kniebrace ten zeerste aan. Wanneer u uw een knieblessure heeft, kan uw knie erg instabiel aanvoelen. Ook na een operatie en injectie is het belangrijk om de knie op een stabiele positie te houden. Een brace zal helpen dit instabiele gevoel minder te laten worden. Brace Specialist biedt daarom de brace Push Care of de Push Med aan.

Gericht op ondersteuning

Deze braces zijn speciaal gemaakt voor het ondersteunen van de knie. Dit zijn braces van de hoogste kwaliteit. De braces zijn gemaakt van het beste materiaal. Door de toevoegingen aan de braces en de beste kwaliteit zal de revalidatie aangenamer lopen.

Push med kniebrace gestrekte knie

Gel voor een versleten knie

Een gewricht gel met de werkende stof Diclofenac Diethylammonium  heeft een ontstekingsremmende werking en verlicht de pijn. De gel wordt gebruikt voor de plaatselijk verlichten van milde tot matige gewrichtspijn, veroorzaakt door artrose in de knie of andere gewrichten. Het is een makkelijke een veilige manier om van u artrose af te komen. Breng de gel 2 keer per dag aan en draag door de dag heen de verstevigende knie brace van Push Sports.

Behandeling knieartrose zonder operatie

Er zijn verschillende manieren om een operatie over te slaan of uit te stellen. Begin met het verlichten van de pijn door het dragen van een brace. Na dat de knie rust heeft gehad is het belangrijk om de spieren rond om het kniegewricht te trainen. Deze oefeningen kunt u vinden op onze website. Merkt u dat de pijn niet wordt verlicht door het dragen van een brace of het smeren van een gel neem dan contact op met uw fysiotherapeut.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *