Kan een zwemhoes uw zomervakantie redden als u gips draagt?

Het dragen van gips is geen pretje. In Nederland komen er jaarlijks maar liefst 175.000 botbreuken voor. Op dagelijkse basis zijn dit 500 mensen, omgerekend tot een persoon per 3 minuten die een fractuur oploopt. De helft hiervan zal het herstelproces ingaan met het dragen van gips. Gips zal het herstel van de botbreuk stimuleren, maar zal de dagelijkse handelingen die u verricht flink beperken. Dit met als gevolg dat het genot van de zomervakantie flink op het spel staat. Om de zomervakantie nog enigszins kleur te geven, is het mogelijk om te zwemmen in de zee of het zwembad met een zwemhoes om het gips!

Feitelijke weetjes over zwemmen

  • Zwemmen is erg goed voor het lichaam.
  • Tijdens het zwemmen zet u bijna alle spieren in.
  • De kans op een blessure tijdens het zwemmen is zeer klein.
  • U verbrandt gemiddeld 650 calorieën na een uur zwemmen.
  • Uit onderzoek is gebleken dat zwemmen zorgt voor stressvermindering.

Maakt een zwemhoes het zwemmen met gips mogelijk?

Het inzetten van gips draagt bij aan het herstel, maar zorgt ook voor de nodige beperkingen. Hieronder vallen dagelijkse activiteiten als lopen of douchen, maar ook seizoen activiteiten zoals zwemmen in de zomer of skiën in de winter. Deze activiteiten zijn simpelweg niet uitvoerbaar wanneer u gips draagt. Dit omdat het gips en de blessure ten alle tijden beschermt moeten worden om het herstel goed te laten verlopen. Om een aantal activiteiten mogelijk te maken, met nadruk op het zwemmen, is een zwemhoes speciaal ontwikkeld als ideale oplossing! De hoezen zorgen ervoor dat gipsdragers toch de mogelijkheid hebben om te zwemmen tijdens het zomerseizoen. De functies van de zwemhoezen verschillen per merk. Vandaar dat er na lang onderzoek is gekozen voor het merk Bloccs. De zwemhoezen van Bloccs beschikken over alle eigenschappen om een gipsdrager te voorzien van een zomer vol zwemplezier.

De zwemhoes van Bloccs helpt u de zomer door!

Tijdens de warme zomerdagen wil iedereen optimaal genieten van het water. Denk aan een lekkere duik in het zwembad of de afkoeling van de zee op het strand. Niets is erger dan ook nog het zwembad of de zee te moeten vermijden wanneer u gips draagt. Vandaar dat wij u van de geschikte zwemhoezen kunnen voorzien om de zomer een positieve wending te geven. De zwemhoezen van Bloccs beschikken namelijk over alle functionaliteiten die het mogelijk maakt om volop van het water te kunnen genieten zonder dat u zich ergens zorgen over hoeft te maken. Daarnaast zorgen de materialen van hoge kwaliteit ervoor dat er geen vocht en vuil bij het gips kan komen, geen huidirritaties ontstaan en de hoes gedurende de hele vakantie gebruikt kan worden wat voordelig is voor uzelf en uw portemonnee.

Welke eigenschappen maakt de zwemhoes van Bloccs tot de beste keuze?

  • 100% waterdicht
  • Aansluiting op de huid
  • Herbruikbaar
  • Latexvrij materiaal
  • Verkrijgbaar in volwassen- en kindermaten

Speciale kind zwemhoes bij gips om de arm

De kans op een botbreuk is groter bij een kind dan bij een volwassene. Het laatste wat u wil is dat uw kind wordt beperkt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Helaas is dit bij gipsdragers veelal het geval. Om de beperking bij zwemactiviteiten te verhelpen, bieden de zwemhoezen van Bloccs het product aan waar u naar opzoek bent! De zwemhoes is speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens het zwemmen. Dit geldt voor de hand, arm en het been. De waterdichte hoes beschermt het gipsverband tegen vocht en vuil. Dit zorgt ervoor dat het gips niet verslapt en huidirritaties worden voorkomen. De herbruikbaarheid maakt het mogelijk om de zwemhoes gedurende de zomervakantie te dragen. Een kinder zwemhoes voor gips aan de arm bestaat uit twee varianten. De onderarm en de hele arm. Daarnaast zijn beide hoezen verkrijgbaar in de maten XSmall t/m Large.

Wat maakt een zwemhoes anders dan een douchehoes?

Voor het mogelijk maken van activiteiten met water wordt de algemene term ‘gipshoes’ het vaakst gebruikt. Echter zijn de gipshoezen onder te verdelen in speciaal ontwikkelde zwem- en douchehoezen. De producten zijn zo gemaakt dat het inzetbaar is voor verschillende doeleinden. Een zwemhoes zit strak om het gewricht heen waardoor het speciaal is gemaakt voor actieve water recreatie. Dit bestaat uit vacuüm wat bestendig is tegen koud water, maar niet tegen warm water. Vandaar dat de hoes ongeschikt is voor een warme douche. Een douchehoes is waterdicht, maar biedt ruimte voor het gewricht wanneer deze wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat er geen vacuüm waardoor er zonder problemen warm gedoucht kan worden. De ruimte in de douchehoes maakt het echter onhandig en onveilig om te bewegen zoals met zwemmen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *