Is mijn pink gebroken of gekneusd?

Is mijn pink gebroken of gekneusd

Is mijn pink gebroken of gekneusd? Dit is een vraag die veel voorkomt bij patiënten met symptomen die wijzen op een breuk of kneuzing. In dit bericht wordt uitgelegd hoe u het verschil kunt herkennen tussen een gebroken vinger of een gekneusde vinger.

Wat is een gebroken pink?

Bij een gebroken pink, of gebroken vinger in het algemeen, is er sprake van één of meerdere breuken in de vingerkootjes van de pink. De pink bestaat uit drie vingerkootjes. Enkel de duim heeft er twee. De ernst van deze vingerfracturen kan verschillen, hierom wordt het behandelplan aangepast op hoe de breuk eruit ziet.

Vinger gebroken

Symptomen van een gebroken pink

  • Een zwelling aan de gebroken pink
  • De pink neemt een ongewone vorm aan
  • De pink is niet makkelijk te bewegen
  • De knokkel van de vinger is ingedrukt.
  • Er is een verkleuring ontstaan in de vinger

Is mijn pink gebroken of gekneusd?

Is mijn pink gebroken of gekneusd? Dit is een vraag die veel handtherapeuten en artsen krijgen. Het antwoord hierop is eigenlijk altijd een röntgenfoto. Om thuis toch te kunnen herkennen of er bij u sprake is van een gebroken of gekneusde pink, hebben wij voor u de verschillen bekeken.

Gebroken vinger blessure uitleg

Zo herkent u een gebroken pink

Bij een gebroken pink is de oorzaak dat de pink ergens hard tegenkomt. Hierdoor breekt de pink. De symptomen die hierbij horen zijn verschijnselen van een minder functie, minder tot geen gevoel in de pink of een zwelling.

Wat is een gekneusde pink?

Bij een gekneusde vinger is een verkeerde houding aangenomen of een verkeerde beweging gemaakt. Deze symptomen kunnen onder andere zijn dat de vinger pijnlijk is, een zwelling optreed en er kan een bloeduitstorting te zien zijn. De symptomen lijken in beide gevallen veel op elkaar, juist door het kleurverschil van buitenaf te zien of er sprake is van een gebroken pink of een gekneusde pink. Laat daarom bij twijfel altijd een röntgenfoto maken van de geblesseerde vinger.

Een spalk voor een gebroken pink

Wanneer u onder behandeling bent geweest in het ziekenhuis voor uw gebroken pink, dan wilt u ook de gebroken pink thuis optimaal laten rusten, voor een zo goed mogelijk herstel.

Hier zijn de vingerspalken van Brace Specialist zeer geschikt voor. In ons brede assortiment treft u vingerspalken van Pro Orthic. De spalk die het beste ingezet kunnen worden bij een gebroken pink is de Joint 8 Vingerspalk.

Deze spalk is er speciaal op gericht om de aangedane pink rust te bieden en zo het herstel van uw vingerfractuur te verbeteren.

Onze fysiotherapeut raadt de volgende oefeningen aan!

Wilt u dat de klachten minder worden en u snel weer uw normale leven op kunt pakken? Bekijk dan nu welke oefeningen u uit kunt voeren voor een gekneusde of gebroken vinger!

Bekijk hier de oefeningen!

Veelgestelde vragen over een gebroken vinger

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Wat is een gebroken vinger?” answer-0=”Bij een gebroken vinger is er sprake van een breuk in de vingerkootjes. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Hoe ontstaat een gebroken vinger?” answer-1=”Een gebroken vinger ontstaat doordat er een fout gemaakt wordt tijdens werk of sport. Doordat er bijvoorbeeld een bal op de vinger terechtkomt. Ook kan het zijn dat er een fout gemaakt wordt tijdens werk door het werken met een zaag, hamer of een ander voorwerp.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Wat zijn de symptomen van een gebroken vinger?” answer-2=”De symptomen bij een gebroken zijn: Een zwelling van de vinger, gevoeligheid, een andere vorm van de vinger, een mindere functionaliteit, een verkorte vinger, een ingedeukte versie van de knokkel. ” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Hoe weet ik de ernst van mijn gebroken vinger?” answer-3=”De ernst van een gebroken vinger kan worden vastgesteld met een röntgenfoto. Aan de hand van deze informatie zal ook het behandelplan worden opgesteld.” image-3=”” headline-4=”h2″ question-4=”Hoe kan een gebroken vinger behandeld worden?” answer-4=”Een gebroken vinger kan zowel non-operatief als operatief behandeld worden. Bij een non-operatieve behandeling wordt de gebroken vinger in de juiste stand in het gips gezet. Om zo de juiste houding te creëren. Bij een operatieve behandeling worden tijdelijk pinnetjes geplaatst om de gebroken vinger te laten herstellen in de juiste houding. Voor ondersteuning van een goede rustperiode van de gebroken vinger, kan een vingerspalk gebruikt worden. ” image-4=”” count=”5″ html=”true” css_class=””]
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *