Kun je met een zweepslag in de kuit autorijden?

Autorijden zweepslag kuit

Het probleem dat mensen met een zweepslag ervaren is dat het onzeker is vanaf welk moment je weer mag autorijden. Het is belangrijk om te weten wat wel en niet veilig is omdat het autorijden met een zweepslag in de kuit kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer.

Autorijden met een zweepslag

Met een zweepslag in de kuit autorijden is in geen enkel geval aan te raden. De algemene regel is dat u veilig moeten kunnen autorijden wanneer er zonder hulpmiddelen handelingen kunnen worden verricht. Daarvoor is het noodzakelijk dat armen en benen volledig inzetbaar zijn.

Met een zweepslag en/of het dragen van een kuitbrace is dat dus niet het geval. Wanneer er zich onzekerheden afspelen om met een zweepslag te autorijden raden wij aan dit niet te doen.

Autorijden met zweepslag in de kuit

Wanneer kan ik weer autorijden?

Er ontstaan veel onduidelijkheden over wanneer het mogelijk is om auto te kunnen rijden na een zweepslag in de kuit.

Het herstelproces van een zweepslag duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Wanneer de zweepslag behandeling succesvol is verlopen, is het mogelijk om de auto te kunnen besturen.

Soms kan de scheur slecht herstellen waardoor het herstelproces langer duurt dan normaal. Echter kan het ook zijn dat u al snel klachtenvrij bent, u kunt dan de auto weer besturen.

autorijden met een zweepslag

Oorzaken van een zweepslag

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor een zweepslag in de kuit.

  • Zware belasting door acuut letsel
  • Het dragen van slechte schoenen
  • Zware belasting op korte en koude spieren
  • Te weinig vitamines en mineralen
  • Overbelasting op langere termijn

Hoe herstel ik van een zweepslag?

Bij een zweepslag is het belangrijk om direct te koelen na het oplopen van het letsel. Dit zorgt ervoor dat er geen zwelling optreedt en de pijn minder zal worden.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende rust te nemen, in combinatie met het uitvoeren van de juiste rekoefeningen. Het wordt aangeraden om tijdens de revalidatie een kuitbrace te dragen, om de nodige compressie aan de kuit te bieden.

zweepslag in kuit

Brace op aanrader van onze fysiotherapeuten

Wij raden het niet aan om met klachten deel te nemen in het verkeer. Op het moment dat u ervoor kiest om dat wel te doen en u ervaart nog pijnklachten, dan is het verstandig om een kuitbrace te gebruiken tijdens het autorijden.

De Bioskin kuitbrace  is hier ideaal voor in gebruik, en zorgt ervoor dat de kuit volledig kan worden ingezet tijdens het gas geven en remmen.

BioSkin brace voor zweepslag

Onze fysiotherapeut raadt de volgende oefeningen aan!

Wilt u dat de klachten minder worden en u snel weer uw normale leven op kunt pakken? Bekijk dan nu welke oefeningen u nog meer uit kunt voeren voor zweepslag!

Bekijk hier de oefeningen!

Veelgestelde vragen over een zweepslap

Wat is een zweepslag?

Een zweepslag is een plotseling optredende scherpe heftige pijn in de kuit. Vaak gaat het gepaard met een duidelijk hoorbaar knallend geluid.

hoelang duurt de genezing van een zweepslag?

Een zweepslag in de kuitspier geneest meestal binnen een periode van 2 tot 8 weken.

Wat zijn de symptomen van een zweepslag?

  • Plotseling heftige scherpe of brandende pijn
  • Niet kunnen lopen van de pijn
  • Tijdens de zweepslag een duidelijk hoorbaar knappend geluid
  • Pijn bij het aanraken van de kuit

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *