Nekhernia klachten

Nekhernia klachten

De meeste mensen krijgen ooit in hun leven te maken met nekklachten, dit kan vele oorzaken hebben. In sommige gevallen gaat het zelfs om een nekhernia. Dit is een ernstig probleem dat serieus moet worden genomen. Nekhernia klachten kunnen je leven drastisch veranderen. Het kan u namelijk beperken in vele bewegingen en de pijn kan u van slapen weerhouden. Onderschat daarom nooit een hernia.

Voelt een nekhernia altijd hetzelfde aan?

Bij een nekhernia zijn er verschillende klachten waar iemand onder kan leiden. De hoeveelheid pijn kan sterk verschillen. Daarnaast kan het per persoon verschillen hoe beperkend de pijn kan zijn. De ene kan niet meer werken terwijl de ander gewoon iets voorzichtiger hoeft te zijn met bepaalde bewegingen. Een nekhernia verschilt veel van een rughernia dit omdat de zenuwen in de nek naar andere lichaamsgebieden uitstromen.

Veelvoorkomende nekhernia klachten                                                                               

De pijn begint vaak eerst alleen in de nek zelf. Wanneer er niet vroeg genoeg gehandeld wordt kunnen de klachten al snel opstapelen. Zo kan de pijn in de nek beginnen uit te stralen naar de schouders en vervolgens naar doorstromen door een of beide armen en eindigen in de hand of handen. Het is een scherpe, brandende, snijdende en schietende pijn. De pijn kan constant zijn, na bepaalde bewegingen(plotseling naar achter kijken) of na te weinig beweging(stijfheid). 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over nekhernia? Lees dan onze hoofdpagina over nekhernia, hier lees je alles wat je te weten moet komen over nekhernia.

Producten

Brace specialist heeft een uitgebreid assortiment aan producten en informatie om blessures te behandelen. Hieronder vind je een aantal producten die goed aansluiten bij nek klachten. Zie je hier niet iets tussen staan wat je aanspreekt maar wil je het probleem wel oplossen? Kijk dan op onze nekhernia pagina. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een behandeling.

Veelgestelde vragen over nekhernia

Wat is een nekhernia?

Een volwassen wervelkolom bestaat uit 26 wervels, tussen elke wervel zit een elastische tussenwervelschijf. Er bevinden zich zeven wervels in de nek. Net zoals een rughernia is een nekhernia veroorzaakt door een uitstulping in een van de tussenwervelschijven.

Wat zijn de oorzaken van een nekhernia?

Een nekhernia wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding, zowel zittend als staand. Denk bijvoorbeeld aan de ‘schildpadhouding’, het hoofd voorovergebogen en de schouder naar binnen. Naast een verkeerde houding kunnen zwakke nekspieren ook zorgen voor een nekhernia.

Wat zijn nekhernia symptomen?

  • Pijn in de nek die uitstraalt naar de schouders, armen en soms zelfs handen.
  • Het gaat om een uitstralende pijn
  • Krachtverlies, gevoelloosheid of zelfs een tintelend gevoel in de armen.
  • In de meest ernstige gevallen komen er zelfs verlammingsverschijnselen voor.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *