Ontdek de maatveranderingen van de CMC duimbrace

Duimbrace

Na waardevolle feedback van verschillende distributeurs is het duidelijk geworden dat er vraag is naar een kleinere maat dan momenteel maat 1 is. Vanuit deze feedback is daarom gekozen voor een size 0. Lees hieronder meer over de veranderingen voor uw praktijk.

Wat houdt de verandering van Push CMC in?

De veranderingen van de Push CMC houden in dat het model zelf iets verandert in wordt, maar ook de verandering van maat. Daarom houden wij u graag als praktijk of cliënt op de hoogte over wat deze veranderingen inhouden, welke voordelen dit met zich meebrengt en wat dit voor u of uw praktijk betekent.

Veranderingen van de maat

Er is een nieuwe maat bijgekomen, namelijk size 0. Deze maat is bedoeld voor gebruikers met kleine handen, die een omvang hebben bij de vingers die kleiner is dan 17,5 cm. Daarnaast zijn de maatbereiken opnieuw berekend, wat inhoudt dat sommige cliënten die momenteel size 1 gebruiken, dan in het maatbereik van de size 0 vallen. Dit houdt in dat de brace bij deze gebruikers nu beter rond de duimbasis past met de nieuwe maat 0.

Voordelen van de nieuwe maat

De veranderingen in de Push CMC brengen natuurlijk een aantal voordelen met zich mee. Zo zorgt de komst van de Push CMC voor een breder maatbereik voor Push CMC waardoor een breder aantal mensen kan worden bereikt. Deze veranderingen zullen resulteren in een nog betere pasvorm, functie en draagcomfort voor de gebruiker met kleinere handen (vooral de thenarregio) en een gerichtere behandeling.

Push ortho thumb brace CMC side view

Wat verandert er voor u?

De veranderingen in de maat van de Push CMC hebben wellicht ook indirect invloed op de behandeling binnen uw praktijk. Denk hierbij aan het adviseren van de juiste maat van de duimbrace bij cliënten en het gebruik van een nieuw soort maattabel met 4 verschillende soorten maten.

Een nieuwe maattabel

Na een uitgebreid meetonderzoek binnen de doelgroep is de meetschaal gewijzigd. Zoals hiernaast te zien is heeft Push de maattabel uitgebreid naar vier verschillende maten, wat er voorheen drie waren. Er zijn twee belangrijke veranderingen: de size 3 is met één centimeter uitgebreid en er is een size 0 bijgekomen. Doordat deze nieuwe maat is geïmplementeerd is het draagvlak van de size 1 verandert. Waar het voorheen 16,5 cm tot 19,5 cm was, is het nu 17,5 cm tot 19,5 cm geworden.

Aanbeveling voor cliënten

Deze veranderingen in de maten houdt in dat u een extra maat kunt adviseren bij uw cliënten die kleine handen hebben. De nieuwe maat zal voor deze mensen beter zitten en beter functioneren. Daarnaast dient u nieuwe klanten die normaal gesproken in size 1 vallen, te informeren dat wanneer deze net te ruim zit ze gebruik kunnen maken van de nieuwe maat, size 0.

nieuwe maattabel Push CMC
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *