Welke voordelen heeft een duimbrace?

Duimbrace

Heeft u klachten aan uw duim en denkt u dat een duim polsbrace deze klachten weg kan nemen? Dan bent u bij de Brace-Specialist op de juiste plek. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar als u hulp nodig heeft met het kiezen van de juiste duimbrace voor uw klacht.

Wat zijn de effecten van een duimbrace?

De duimbrace geeft u ondersteuning wanneer u pijn of klachten heeft aan het duimgewricht. Daarnaast zorgt het dragen van een duimbrace ervoor dat het duimgewricht wordt tegengehouden voor het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Hierdoor krijgt het gewricht rust en zal het na verloop van tijd herstellen van de klachten.

Ja, ik wil een duimbrace!
Push ortho thumb brace CMC top view inside
45.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
67.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
43.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
51.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat zijn de meest voorkomende duimklachten?

Er zijn een veel klachten die bij het duimgewricht kunnen voorkomen wat kan leiden tot een hoop irritatie of pijn. Daarnaast is niet elke brace goed voor alle duimklachten, dus is het belangrijk om de juiste brace te kiezen voor de klacht. Daarom hebben we hieronder de meest voorkomende klachten staan, zodat u makkelijk kunt zien welke brace past bij uw blessure.

  • Artrose
  • Reuma
  • RSI duim
  • Verstuiking
  • Verzwikking
  • Gebroken duim
  • Ganglion

Hoelang moet ik een duimbrace dragen?

De duur van het dragen van de brace hangt af per persoon en per klacht. Omdat ieder lichaam uniek is, zal de één wat eerder van de klacht af zijn dan de ander. Daarnaast kan het ook zo zijn dat u last heeft van chronische pijn, denk hierbij aan artrose. Daarom adviseren specialisten om de duimbrace pas te gebruiken wanneer u de klachten daadwerkelijk heeft. Dus ervaart u bijvoorbeeld klachten tijdens het werk, draag de brace dan alleen op dit moment.

Welke duimbrace werkt goed voor tijdens het sporten?

Een duimbrace is een zeer goed ondersteuningsmiddel tijdens sporten waarbij de handen veel worden gebruikt. Normaal gezien zou het dan wel eens kunnen gebeuren dat de handen klam of vochtig worden. Echter is de Push Sports Duimbrace de perfecte brace om mee te sporten. De brace stabiliseert en beschermt het middelste duimgewricht (MCP-1) en biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking of ontwrichting van de duim (skiduim).

Hoe leg ik een duimbrace aan?

Open alle klittenbandsluitingen.
1. Leg de duimkap over de duim, zodat het MCP-gewricht in de bolling van de duimkap valt. Sluit nu de duimlus schuin op het kapje, zodat hij goed aansluit en niet afknelt.
2. Schuif de duimkap over de duim. Zorg dat de vorm van de duimkap precies aansluit aan de licht gebogen duim.
3. Sluit de elastische polsband van de basis, met een prettig aanvoelende spanning op de juiste hoogte.
4. Sluit het blauwe streepje op de elastische basis bij het blauwe streepje op het klittenband. Breng het elastische doek op de gewenste spanning.
5. Wikkel de niet-elastische band achterlangs om de duim en sluit de twee blauwe streepjes op de twee blauwe streepjes in het klittenband. Sluit nu het gele uiteinde op de handrug met een aangename beperking.

Kan een duimbrace tegen water?

De duimspalk die in de brace zit mag niet nat worden. Dit zal leiden tot instabiliteit van de brace, en daarom wordt dit altijd afgeraden. Wel kunt u uiteraard de brace kort met de hand wassen, waardoor de brace weer schoon aanvoelt. Echter zwemmen of douchen wordt afgeraden.

Duimbrace kopen?

Als u de duimbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Let hierbij goed op de juiste maat, en of het voor de linker- of rechterhand is. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke duimbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *