Reuma handschoenen zijn geschikt om te gebruiken voor de ziekte van Raynaud

Op het moment dat u last heeft van de ziekte van Raynaud, kan dit veel vragen bij u oproepen. In deze blog wordt meer informatie gegeven op de vraag of reuma handschoenen ook geschikt zijn voor de behandeling van de ziekte van Raynaud en wat de effectiviteit hiervan is. Lees hieronder meer.

Wat is het effect van reuma handschoenen bij het syndroom van Raynaud?

De ziekte van Raynaud geeft pijnklachten en een tintelend gevoel in de vingers en/of voeten. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor het krijgen van deze aanvallen, waaronder stress of een koude omgeving. U kunt dan kiezen voor het dragen van reuma handschoenen, waardoor u pijnklachten vermindert en de handen verwarmt. Hierdoor krijgt u minder snel verkleuring in uw handen en heeft u minder beperkingen in het dagelijkse leven.

ziekte van Raynaud

Wordt de ziekte van Raynaud veroorzaakt door reuma?

Er zijn twee vormen van het fenomeen van Raynaud, primair en secundair. Primaire fenomeen van Raynaud ontstaat wanneer u verder kerngezond bent. Secundaire fenomeen van Raynaud wordt echter veroorzaakt door een onderliggende aandoening. Dit is een andere vaataandoening of reumatische aandoening. Hierbij kan worden gedacht aan het syndroom van Sjögren, reuma, MCTD, lupus en polymyositis. Bij deze vorm van het fenomeen worden hevigere pijnklachten ervaren dan bij de primaire vorm.

Welke andere behandelmethoden zijn er bekend?

Naast het dragen van de handschoenen zijn er ook andere behandelmethoden voor het syndroom van Raynaud. U kunt echter zelf al een aantal zaken ondernemen die helpen bij het herstelproces van deze ziekte. Zo is het belangrijk om niet te roken, jezelf warm aan te kleden als u naar buiten gaat, zorgen voor voldoende beweging en stress vermijden. Mocht dit niet helpen, kunt u kiezen voor het slikken van medicijnen of in het slechtste geval een operatie.

Welke verschillende soorten handschoenen kunnen worden gebruikt?

Voor het behandelen van koude vingers kunt u kiezen voor het aanschaffen van speciale handschoenen. Er zijn dan een aantal verschillende handschoenen die het herstelproces van het syndroom van Raynaud bevorderen. Zo kunt u kiezen voor reuma handschoenen, verwarmde handschoenen met een isolatie laag, zilverhandschoenen, leren handschoenen of uw eigen katoenen handschoenen.

Reuma handschoenen uitermate geschikt voor het syndroom van Raynaud

Wanneer u milde klachten hebt zijn de reuma handschoenen uitermate geschikt voor gebruik tegen de ziekte van Raynaud. De milde compressie en de warmte van de handschoenen zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor het genezingsproces wordt bevorderd. De open vingertoppen geven volledige vrijheid van voelen, aanraken en grip maar laten niet veel kou door. Hierdoor kunt u uw dagelijkse bezigheden gemakkelijk herpakken zonder hier al te veel last van te hebben.

Reuma-handschoenen-header

Koop nu uw reuma handschoenen bij de Brace Specialist.

Heeft u de ziekte van Raynaud en denkt u dat deze handschoenen u kunnen helpen? Dan kunt u gemakkelijk de handschoenen bestellen via onze webshop. Wilt u echter nog meer weten over deze handschoenen, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten, zij kunnen u alles hierover vertellen.

Advertentie-Ziekte-van-Raynaud
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *