Wat is de beste manier om een hamstringblessure te behandelen?

Hamstringblessure

Aan de achterkant van uw bovenbeen zit een spiergroep van 3 spieren die samen de hamstrings worden genoemd. De hamstrings zorgen er onder andere voor dat je heup kan strekken en buigen. Maar wat houdt een blessure aan deze spieren in en hoe kan je dit behandelen?

 

Wat is een hamstringblessure en wat veroorzaakt het?

Tijdens het sporten kan er in de hamstrings een scheur of verrekking ontstaan door een onverwachte beweging. Denk hierbij aan het afzetten bij het trekken van een sprint of bij het zo hoog mogelijk proberen te springen. Ook kan het hebben van korte hamstrings, een onvoldoende warming up of overbelasting de oorzaak zijn van een hamstringblessure.

Welke brace dient voor een hamstringblessure?

Heeft u last van een hamstringblessure en wilt u deze behandelen met het gebruik van een brace? Dan is de Bioskin Compressiemiddel Thighskin de perfecte oplossing voor het verminderen van uw pijnklachten. De bovenbeenbrace biedt compressie op medisch niveau en is één van de lichtste bovebeenbraces op de markt beschikbaar! De brace zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor letsel effectiever wordt genezen en heeft een verstelbare band die met extra compressie naar wens kan worden ingesteld.

ja, ik wil een brace voor mijn hamstring!
Bioskin-Bovenbeenbrace

Wat zijn de effecten van een kniebrace bij een hamstringblessure?

Doordat de compressie die een brace biedt verstelbaar is naar uw wens kunt u op een effectieve wijze uw herstelproces verbeteren. De brace biedt ondersteuning aan de hamstrings wat ervoor zorgt dat u de spieren minder belast. Daarnaast zorgt een verbetering van de bloedsomloop voor een sneller herstel van uw spier waardoor u sneller minder klachten ervaart.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Bij het verrekken of scheuren van een hamstring ontstaat een acute hevige pijn. Hierdoor is het pijnlijk wanneer u uw been strekt. U verliest kracht in uw hamstring wat verkrampt aan kan voelen. Er kan daarnaast sprake zijn van een bloeduitstorting, deze is na enkele uren of dagen zichtbaar en zal naar beneden zakken. Neem in dit geval contact op met uw fysiotherapeut of huisarts voor een effectief herstelproces.

Hoe leg je de bovenbeenbrace aan?

  1. Voordat u de brace aantrekt is het verstandig het materiaal wat losser te maken door aan de boven en onderkant de brace wat uit te strekken.
  2. Trek vervolgens de brace over uw dijbeen naar de positie wat voor u fijn aanvoelt. Zorg er wel voor dat de klittenbandrand aan de binnenkant van uw been zit.
  3. Maak ten slotte de trekkoord vast aan de rand op de hoogte waar u de compressie nodig heeft.
  4. Wikkel de trekkoord om uw dijbeen en maak deze comfortabel maar strak vast.

Wanneer is een hamstring operatie aan de orde?

Er kunnen twee redenen zijn om u operatief te laten behandelen aan uw hamstrings. De eerste manier is door het vaker terugkeren (chronisch) van een scheur in de hamstring. Dit kan veroorzaakt worden door een onjuiste houding of het hebben van te korte spieren. De tweede manier is het volledig afscheuren van uw hamstring. Hierbij wordt een operatie binnen een week aangeraden.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn hamstring?

Wanneer u last heeft van lichte klachten in uw hamstring, en wilt blijven sporten kunt u ervoor kiezen om uw hamstring in te tapen. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de hamstrings niet overbelast raken en ondersteuning biedt bij het aanspannen van de spier. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Ja, ik wil kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw brace voor een hamstringblessure!

Als u de bovenbeenbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke bovenbeenbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *