Wat is Fasciitis Plantaris en hoe behandel je deze blessure?

fasciitis-plantaris

De termen ‘Fasciitis Plantaris’ en ‘Hielspoor’ worden vaak door elkaar gehaald, echter zijn het twee verschillende blessures. Wat Fasciitis Plantaris is en hoe u deze het beste kunt behandelen leest u hieronder.

Fasciitis Plantaris, wat is het en wat veroorzaakt deze blessure?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan het peeblad aan de onderkant bij uw hiel die over het algemeen veel voorkomt bij sporters. De pees die de hak met de voorvoet verbindt, is dan geïrriteerd en zorgt voor pijnklachten bij onder andere staan en lopen. Deze hielblessure wordt veroorzaakt door het hebben van te korte spieren, overgewicht of langdurig sporten, lopen of staan.

Welke brace gebruik je bij Fasciitis Plantaris?

Heeft u last van Fasciitis Plantaris, dan is de BioSkin enkelbrace TriLok een gemakkelijke en daarnaast ook effectieve manier om pijn te verlichten bij Fasciitis Plantaris. De BioSkin enkelbrace TriLok is ook te gebruiken als een lichte nachtspalk. Tijdens de slaap zal de enkelbrace de voet in dorsaalflexie (recht, in 90 graden) houden.
ja, ik wil een brace voor fasciitis Plantaris!

BioSkin Enkelbrace Trilok

Wat zijn de effecten van een enkelbrace bij Fasciitis Plantaris?

Door het dragen van een enkelbrace wordt de pijn in uw voet verlicht en kunt u sneller herstellen van Fasciitis Plantaris. Dat heeft te maken met het corrigeren van overpronatie en de voet in zijn natuurlijke positie te herstellen. Daarnaast biedt de enkelbrace een hoge mate van bescherming, om te voorkomen dat u de voet teveel belast. Denk hierbij aan het ondersteunen van de pezen in uw voet.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Net als bij hielspoor voelt u een stekende en zeurende pijn aan de onderkant van uw voet, ten hoogre van de hiel. Deze pijnklachten worden over het algemeen ervaren tijdens het opstaan of na een langere tijd te hebben gezeten. Daarnaast kunt u zelf druk op de aanhechting van de peesblad op het hielbeen zetten. Wanneer u pijn voelt, neem dan contact op met uw fysiotherapeut of huisarts.

Wanneer gebruik je de Bioskin Trilok bij Fasciitis Plantaris?

Wanneer u last heeft van Fasciitis Plantaris en u weer wilt beginnen met sporten is de Bioskin Trilok ook de perfect oplossing. De twee onafhankelijke banden van de brace stabiliseren de middenvoet en de achtervoet zonder dat de normale flexie en extensie verhinderd worden. De brace is daarnaast ook ademend en erg licht, waardoor u minder snel in deze brace zal transpireren.

Wanneer moet ik me laten opereren aan mijn Fasciitis Plantaris?

Een Fasciitis Plantaris operatie is dezelfde operatie als die wordt uitgevoerd bij Hielspoor. De meeste operaties worden dan ook uitgevoerd aan de hiel of peesplaat, echter wordt er recent juist regelmatig de kuitspier geopereerd. Bij deze operatie wordt de lange kuitspier ingesneden, een stukje boven de hak, aan de zijkant van het onderbeen. U wordt aangeraden om vervolgens 2 maanden een nachtspalk te dragen, en het herstelproces duurt minimaal 3 tot 4 maanden.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn voet?

Wanneer u na het dragen van de nachtspalk opzoek bent naar de juiste ondersteuning kan dit tapen zijn. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de peesplaat niet al te ver kan oprekken; zo voorkomt u dat de peesplaat-aanhechting aan de hiel overbelast wordt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.
Ja, ik wil kinesiotape

Tmax-kinesiotape triggerduim

Een nachtspalk voor tijdens het slapen nodig?

De behandeling van Fasciitis Plantaris kan een langdurig proces zijn. Daarom is het belangrijk om dit in goede banen te leiden. S’ nachts kunt u ook uw voet ondersteunen tegen Fasciitis Plantaris. De Bioskin Trilok doet dit op een lichte manier, echter kunt u ook ervoor kiezen om een nachtspalk te gebruiken. De Pro-Orthic Nachtspalk Soft is erg eenvoudig in gebruik en zit comfortabel tijdens het slapen. De mate van rek is bovendien instelbaar middels de verstelbare rand.

Koop nu uw brace voor Fasciitis Plantaris!

Als u de brace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke brace of enkelbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *