Wat is het verschil tussen een polsbrace en een polsversteviger?

verschil polsbrace en polsversteviger

Veel mensen denken dat een polsversteviger hetzelfde is als een polsbrace. Dit is echter niet het geval. Hierdoor gebruiken mensen de verkeerde brace voor de verkeerde blessure. Voor een optimaal herstel is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een polsbrace en een polsversteviger.

Bij welke klachten gebruik je een polsbrace of een polsversteviger?

Een polsversteviger is speciaal gemaakt voor lichte polsklachten en voelt meer aan als een band dat om uw pols is gewikkeld. Dit zorgt voor een hoge bewegelijkheid in het polsgewricht.

Een polsbrace daarentegen is gemaakt van sterker materiaal wat ervoor moet zorgen dat de pols juist minder bewegingen kan maken. Daarnaast heeft de polsbrace een elastische band die zorgt voor een optimale compressie en minder pijn.

Upload Image...

Wat is het verschil met een brace mét spalk?

Naast de normale polsbrace en een polsversteviger, is er ook een polsbrace met spalk. Door een polsspalk te kopen kunt u veel ongemak voorkomen bij een polsblessure.

Deze polsspalk zorgt er namelijk voor dat uw pols en duim in de juiste positie wordt gehouden. Hierdoor zal de handfunctie weer verbeteren en kan pijn worden voorkomen.

Tevens biedt de pols duimspalk u extra ondersteuning, ook tijdens werkzaamheden. De polsspalk kan een hele uitkomst zijn bij klachten als het Carpaal Tunnel Syndroom en Quervain.

Polsbrace bioskin dp2

Waar moet je op letten bij het kopen van een polsbrace – of versteviger?

Op het moment dat u klachten heeft aan uw pols of hand kunt u deze stabiliseren met een polsbrace of een polsversteviger. Als u besluit deze aan te schaffen is het belangrijk om te letten op de volgende zaken:

  • Wees bewust van de aard van de klacht. Elke polsbrace of versteviger is bestemd voor specifieke blessures
  • Let op dat u de brace voor de juiste hand besteld (linkerhand of rechterhand)
  • Bekijk het ondersteuningsniveau. Dit is de mate waarin de brace of versteviger ondersteuning biedt aan de pols
  • Lees eerst goed de bijbehoorde maattabel voor een juiste pasvorm

Wanneer is een polsbrace geschikt?

Een polsbrace stabiliseert het polsgewricht en is zeer geschikt bij aanhoudende pijn en lichte instabiliteit van de pols. De elastische band biedt aangename, individueel instelbare compressie.

Daarnaast legt de polsbrace een bewegingsbeperking op de pols, maar immobiliseert de brace het gewricht niet. Dit zorgt ervoor dat de pijnklachten tijdens het sporten verminderen en het uitoefenen van de sport steeds beter mogelijk blijft.

Voor tijdens het sporten raden wij aan om de Push Sports Polsbrace te gebuiken.

Hoe leg je een Push Sports polsbrace aan?

1. Steek de duim in de hiervoor bedoelde opening. De sluiting zit op de handrug.
2. De elastische band wordt rond het polsgewricht op spanning gebracht en met de klittenbandsluiting gesloten. Door de gesp is de elastische band gemakkelijk strak te trekken.

Het gebruik van een polsversteviger

De polsversteviger biedt compressie en ondersteuning rond de pols en is zeer geschikt bij lichte overbelasting klachten. De polsversteviger is handig in gebruik, slank en gemaakt van comfortabel materiaal. Dit zorgt ervoor dat de brace prettig aanvoelt en niet schuurt tegen de huid.

De polsversteviger heeft geen versteviging tussen de duim en wijsvinger, wat zorgt voor meer bewegingsmogelijkheden en minder beperkingen.

Hoe leg je een Push Sports polsversteviger aan?

1. Steek de duim door de duim lus zodanig dat het logo van Push Sports leesbaar is.
2. Draai de versteviger via de handpalm naar de buitenkant van de hand, over de handrug en weer voorlangs en maak het kittenband vervolgens vast.
3. Haal de lus van de duim af en sluit dit bandje op het klittenband aan de rijgzijde van de hand

Polsbrace of polsversteviger kopen?

Denkt u na het lezen van deze blog dat het dragen van een polsbrace of polsversteviger voor u geschikt is? Twijfel dan niet en bestel uw product gemakkelijk in onze webshop.

Heeft u nog aanvullende vragen over welk product voor u geschikt is, of heeft u vragen over de juiste maat? Neem dan contact op met een van onze specialisten, zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze!

Upload Image...
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *