Wat kan ik doen bij een overbelaste pols?

Blog-overbelaste-pols

Pijn aan uw pols kan een hoop oorzaken hebben, waaronder een overbelasting. Hierbij zijn meerdere delen in uw pols geïrriteerd waardoor u pijn ervaart aan de pols. Een overbelasting komt vaak voor als sportblessure maar hoe kan je deze het beste behandelen?

Wat is een overbelaste pols en wat is de oorzaak hiervan?

Bij een overbelaste pols heeft u een irritatie in de spieren, pezen en banden rondom het polsgewricht. Dit kan ontstaan door een val of andere onverwachte beweging.

Bij de meeste polsblessures gaat het om een verzwikking als gevolg van een geforceerde beweging van het polsgewricht. Echter kan een polsblessure ook geleidelijk ontstaan door bijvoorbeeld het herhalen van te zware oefeningen. Het bewegen van het gewricht gaat dan moeilijk en is pijnlijk.

Overbelaste-pols-blessure

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Een overbelaste pols is te herkennen aan een aantal klachten. Op het moment dat u last heeft van deze symptomen wordt u aangeraden contact op te nemen met uw fysiotherapeut en/of huisarts.

  • Meestal gaat het om een verzwikking (verstuiking), verrekking of kneuzing van de pols.
  • Een lokale zwelling, bloeduitstorting en beperkte bewegelijkheid zijn kenmerken van een overbelaste pols.
  • Wanneer u langdurig last hebt van uw pols, heeft u pijn bij het buigen en strekken, na beweging en bij het bewegen tegen weerstand.

Welke brace gebruik je bij een overbelaste pols?

Heeft u last van een overbelasting aan uw pols en wilt u dit behandelen met het gebruik van een brace? Dan is de Push Med Polsbrace Splint wellicht de juiste oplossing voor uw problemen.
 
De polsbrace van Push biedt rust aan het polsgewricht zonder de handfunctie te beperken. Daarnaast houdt de polsbrace de hand in een functionele stand waardoor verkeerde bewegingen beperkt zijn.

Wat zijn de effecten van een polsbrace bij een overbelaste pols?

Het dragen van een brace bij een overbelaste pols zorgt ervoor dat de pols van buitenaf wordt gestabiliseerd waardoor de pezen en spieren in de pols voldoende rust krijgen om te herstellen en er geen verkeerde bewegingen gemaakt kunnen worden.

Daarnaast belemmert de brace de bewegingsvrijheid van de vingers niet waardoor u deze in de dagelijkse bezigheden nog kunt gebruiken.

Door het dragen van een polsbrace weet u zeker dat u op de juiste wijze herstelt van een overbelaste pols en hier geen klachten aan overhoudt.

Hoe leg je de polsbrace aan?

  1. Maak de klittenband van de polsbrace los en schuif de brace om de hand tot dat deze aansluit op de duim.
  2. Sluit vervolgens de niet-elastische band.
  3. Sluit de brace rond de onderarm en op de hand.

Wanneer is een polsoperatie aan de orde?

Vaak herstelt u door een behandeling bij uw fysiotherapeut en de juiste oefeningen redelijk gemakkelijk van een overbelaste pols. Echter wanneer u uw pols niet meer zonder pijn of tintelingen kunt gebruiken beperkt dat uw dagelijkse werkzaamheden.
 
Wanneer een behandeling van een fysiotherapeut niet werkt, kunt u ervoor kiezen om deze operatief te laten behandelen. Deze operatie heeft geen hoge risico’s.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn pols?

Wanneer u last heeft van lichte klachten in uw pols, maar de pols wel wilt ondersteunen kunt u kiezen voor het gebruik van tape. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de hamstrings niet overbelast raken en ondersteuning biedt bij het aanspannen van de spier.
 
Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Koop nu uw brace voor een overbelaste pols!

Als u de polsbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop.
 
Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke polsbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.
Advertentie-overbelaste-pols
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *