Wat kan ik doen bij een tenniselleboog?

Tenniselleboog blessure

Een tenniselleboog wordt hetzelfde gezien als een tennisarm en komen beide tot dezelfde blessure neer. Maar wat houdt een tenniselleboog precies in, en wat kan ik het beste doen wanneer ik last heb van deze blessure? Lees het nu hieronder.

Een tenniselleboog, wat is het en wat veroorzaakt deze blessure?

Wanneer u last heeft van een tenniselleboog ontstaat er een irritatie in het buitenste gedeelte van de elleboog waar uw onderarmspieren vastzitten aan de elleboog. Een tenniselleboog ontstaat wanneer u met enige vorm van regelmaat dagelijks dezelfde beweging maakt. De pijn kan uitstralen naar uw onderarm en komt niet alleen bij tennissers voor, maar ook vaak tijdens het werk. Daarnaast kunnen plotselinge zware bewegingen de blessure ook veroorzaken.

Welke brace gebruik je bij een tenniselleboog?

Heeft u last van een tenniselleboog en wilt u door middel van een elleboogbrace het herstelproces van uw tennisarm in goede banen leiden? Dan is de Bioskin Tennisarm Brace een hele goede oplossing voor u!  De BioSkin Tennisarm Brace is ontworpen als een effectief hulpmiddel voor de tenniselleboog. De pad dient aan de buitenkant van de arm te worden gedragen voor verlichting van de pijn.

ja, ik wil een elleboogbrace!
Elleboogbrace-bioskin-product-categorie

Wat zijn de effecten van een elleboogbrace bij een tenniselleboog?

Een elleboogbrace draagt bij aan een effectief herstelproces bij een tenniselleboog. Het materiaal is ademend, dun, en daarnaast ook erg sterk waardoor de spier in positie gehouden wordt. Ook zorgt de elleboogbrace voor een verlichting van de pijn en biedt de brace compressie die zorgt voor het verhogen van de bloedsomloop. Hierdoor zal de de ontsteking in het gebied verminderd en zult u sneller herstellen van een tenniselleboog.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Een tenniselleboog geeft moeilijkheden met pols- en armbewegingen zoals het omdraaien van een sleutel in het slot of het optillen van een zwaar voorwerp. Deze pijn is ernstig voelbaar wanneer u de de pols naar achter buigt, de onderarm naar buiten draait en hand dichtknijpt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitwringen van een handdoek. Wanneer u deze klachten ervaart wordt u aangeraden contact op te nemen met uw fysiotherapeut of huisarts.

Hoe gebruind?

  1. Strek eerst de boven- en onderkant van de band uit om het materiaal wat losser te maken.
  2. Voor de tenniselleboog, plaats het gelkussen vijf centimeter van het laterale epicondylhoofd met het kleinere uiteinde van het kussen naar uw pols gericht.
  3. Eindig door de riem door de d-ring te halen. Trek vervolgens de band op spanning en maakt de riem vast aan het klittenband.

Wanneer is een tenniselleboog operatie aan de orde?

Een operatie kan aan de orde komen wanneer u langere tijd klachten hebt aan uw tennisarm en behandeling van een fysiotherapie de pijnklachten niet wegneemt. Bij een operatie aan de tenniselleboog wordt van de buigspieren de aanhechting los gemaakt waardoor u langzaam minder pijnklachten zal krijgen en de peesaanhechting volledig kan herstellen. De operatie is vaak een succes, namelijk 4 van de 5 mensen die zich operatief laten behandelen ervaren geen klachten meer.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn elleboog?

Als u last heeft van lichte elleboogklachten kunt u ervoor kiezen om uw elleboog in te tapen. Dit zorgt voor extra compressie en voldoende bewegingsvrijheid tijdens het sporten waardoor de spier in uw arm een stuk minder belast wordt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Ja, ik wil kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw elleboogbrace voor een tenniselleboog!

Als u de elleboogbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke elleboogbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *