Wat kan ik het beste doen bij een Runners Knee?

De Runners Knee, een nachtmerrie voor elke loper. Een Runners Knee is een veelvoorkomende blessure aan de onderkant van de knie. De blessure komt vaak voor bij fietsers en lopers, maar wat kan je er het beste tegen doen?

Waardoor wordt een Runners Knee veroorzaakt?

Een Runners Knee, ook wel lopersknie genoemd, geeft een brandende en stekende pijn aan de buitenste knieknobbel tijdens het sporten en is gebonden aan de inspanning die geleverd wordt met de knie. U kunt met een lopersknie moeilijk de knie strekken en buigen, vooral op het moment dat de knie op 30 graden gebogen is.

De oorzaak van deze blessure kan variëren: het dragen van slecht schoeise, een groeiafwijking of hardlopen op verschillende ondergronden.

uitleg runners knee

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Wanneer u lichte klachten heeft, zoals een irritatie lijkt dit nog niet gevaarlijk te zijn. Echter bij een Runners Knee kan deze klacht progressief toenemen, waardoor het zeer pijnlijk kan zijn om door te lopen. U voelt dan een doffe of stekende pijn in de onderzijde van uw knie. Neem in dit geval contact op met uw fysiotherapeut om te voorkomen dat u de blessure erger maakt.

Welke brace is geschikt voor een Runners Knee?

Wanneer u opzoek bent naar de juiste ondersteuning voor tijdens het lopen is de Push Sports Patellabrace uitermate geschikt om te gebruiken. Door het dragen van deze brace wordt de kniepees ontlast en worden de pijnklachten rondom de knieschijf verminderd. De patellabrace zit comfortabel en gemakkelijk te gebruiken voor tijdens het hardlopen, fietsen of andere sporten.

Patellabrace voor runners knee

Wat zijn de effecten van een patellabrace voor een Runners Knee?

Wanneer u ervoor kiest om een patellabrace te dragen heeft dit een aantal effecten:

  • Uw knieschijf wordt op een effectieve wijze ondersteund.
  • Uitoefenen van druk op kniepees waardoor pees wordt ontlast
  • Minder klachten aan de knie
  • Opbouwende druk op kniepees voor goede dosering van de druk

Hoe gebruik ik de Push Sports Patellabrace?

  1. Buig de knie in een positie van 90 graden.
  2. Plaats de brace net onder de knieschijf op de kniepees. De kniepees valt in de uitsparing.
  3. Sluit het klittenband. Doe dit niet te strak, dit kan zorgen voor een slechte doorbloeding.

Wanneer is een Runners Knee operatie aan de orde?

Bij een Runners Knee is het belangrijk om eerst een periode rust te houden om de overbelasting tegen te gaan. Dit zal bij de meeste gevallen, in combinatie met de juiste oefeningen, voldoende zijn om te herstellen van deze blessure. Echter wanneer dit niet voor pijnverlichting zorgt, in uitzonderlijke gevallen, kan dat betekenen dat een operatie aan de peesplaat noodzakelijk is.

Wanneer gebruik ik tape voor een Runners Knee?

Naast het gebruik van een brace kunt u er ook voor kiezen om kinesiologie tape. Deze tape van Tmax geeft extra ondersteuning en bescherming aan het gewricht waardoor u veel bewegingsvrijheid behoudt voor tijdens het sporten. Daarnaast wordt er extra compressie aan de vergroeide teen gegeven zodat er een betere doorbloeding in het pijngebied ontstaat. Dit kunt u gebruiken bij lichte klachten.

Tapen van runnersknee

Koop nu uw brace voor een Runners Knee!

Als u de patellabrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke patellabrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *