Wat kan ik het beste doen bij een triggerfinger?

Triggerfinger blessure

Een triggerfinger, ook wel ‘hokkende’ vinger genoemd, is een veelvoorkomende blessure aan de vinger en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, in de leeftijd van 40 tot 70 jaar. Maar wat houdt deze blessure precies in en hoe behandel je het op een goede manier? Lees hieronder meer.

Wat is een triggerfinger en wat is de oorzaak hiervan?

Wanneer u uw vinger niet meer goed kunt buigen of strekken kan dit het teken zijn van een triggerfinger. Dit heeft als oorzaak dat de pees vast blijft zitten in de peesschede waardoor de vinger vast kan blijven zitten met buigen of strekken. Hierdoor kan een irritatie ontstaan wat kan leiden tot een lokale zwelling. De naam zegt het al, wanneer u kracht zet op de pees kan deze opeens losspringen en uiteindelijk toch verder buigen of strekken. De oorzaak hiervan is nog onbekend.

Welke brace is geschikt voor een triggerfinger?

Heeft u last van een triggerfinger en wilt u het herstelproces in goede banen leiden door het gebruik van een vingerspalk? Dan is de Pro-ortic Joint 8 vingerspalk een goede manier om uw dagelijkse activiteiten weer op te pakken. De vingerspalk is ontworpen ter stabilisatie of immobilisatie van het uw triggerfinger en heeft een open ontwerp waardoor de huid daarnaast schoon en droog blijft.

ja, ik wil een vingerspalk!
Vingerspalk Joint-8

Wat zijn de effecten van een vingerspalk bij een triggerfinger?

Een spalk voor een triggerfinger kan een hulpmiddel zijn om uw pijnklachten te verminderen. Een vingerspalk wordt veelal ingezet om de vingerblessure aan te pakken en zorgt ervoor dat het aangedane gewricht zijn nodige rust krijgt. Het houdt de vinger in een rechte positie en zorgt ervoor dat de vinger niet volledig kan buigen. Daarnaast beschermt de spalk de vinger voor verdere klachten waardoor het mogelijk is om extra handelingen te verrichten.

Op welke manier moet ik de Joint 8 dragen?

Er zijn verschillende manieren waarop de Joint 8 kunt gebruiken voor verschillende vingerblessures. Echter voor een triggerfinger dient u de vingerspalk op de juiste wijze aan te brengen. Zorg er daarom voor dat u de strip aan de bovenzijde van uw vinger of eindknokkel heeft en het ovaal aan de palmzijde.

Triggerfinger Joint 8

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Op het moment dat u last heeft van een triggerfinger kunt u dit herkennen aan een pijn en vervelend gevoel bij het buigen van de vinger. Er kan vervolgens een klein bobbeltje ontstaat waar u pijnklachten aan ervaart. Over het algemeen komen de klachten alleen voor op 1 vinger van de hand, echter kan dit in sommige gevallen bij meerdere zijn. U kunt dit al snel oplossen door het gebruik van een vingerspalk. Blijven de klachten, neem dan contact op met uw fysiotherapeut.

Wanneer is een triggerfinger operatie aan de orde?

Als een conservatieve behandeling van een fysiotherapeut in combinatie met de juiste oefeningen geen pijn verminderen van een triggerfinger kunt u kiezen voor een injectie met ontstekingsremmers. De kans dat de pijn hiermee vermindert bedraagt 50% tot 60%. U kunt ook kiezen voor een operatie. Hierbij wordt de eerste band van de peesschede doorgesneden waardoor er ruimte in de peesschedetunnel ontstaat. Hierdoor zal de pees in pijn verminderen.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn vinger?

Het is mogelijk om de triggerfinger te tapen zodat uw herstelproces wat spoediger verloopt. Uw vinger intapen zorgt voor compressie aan de vinger en houdt deze in de juiste positie. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Tmax kinesio tape is een 160% elastische sporttape dat gemakkelijk aan de vinger kan worden gebracht. Hierbij is het belangrijk dat u zorgt dat de vinger niet volledig kan buigen.

Ja, ik wil kinesiotape
triggerfinger tapen

Koop nu uw triggerfinger brace!

Als u de vingerspalk heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke vingerspalk geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *