Wat moet ik doen bij een peesontsteking in mijn voet?

peesontsteking in de voet

Veel mensen hebben wel eens last van een overbelaste spier of pees. In de voet is dit een lastige blessure, aangezien je de voet veel belast met uw dagelijkse beweging. De meest voorkomende peesblessures zijn Hielspoor en Fasciitis Plantaris, maar hoe behandel je nou een peesontsteking in uw voet?

Wat is een peesontsteking en wat veroorzaakt deze blessure in mijn voet?

Spieren zitten met pezen aan botten vast en als een spier veel gebruikt wordt en de pees dus veel belast wordt, kan het overbelast raken. Er komen kleine scheurtjes in de pees waardoor u pijn krijgt als u de spier aanspant. Bij een peesontsteking hebben de scheurtjes te weinig tijd gehad om te herstellen, waardoor de scheurtjes gaan irriteren en ontsteken.

Welke spalk voor een peesontsteking in je voet?

De Hielspoor Nachtspalk kan gebruikt worden voor meerdere peesblessures, ook voor een peesontsteking in de voet. Het doel van deze nachtspalk is om de voet te positioneren in een hoek van 90 graden. Dit voorkomt dat de voet zich gaat ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een constante druk op de fascie en de achillespees, wat het herstelproces bevordert. De nachtspalk is ook beschikbaar in een uitvoering met meer comfort.

ja, ik wil een nachtspalk!
hielspoor-nachtspalk

Wat zijn de effecten van een spalk voor een peesontsteking in de voet?

Een peesontsteking in de voet herstelt vanzelf, echter soms kan het herstel wel enkele maanden duren. Daarom kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een nachtspalk. Deze nachtspalk biedt extra hulp bij het snel herstellen en zorgt er voor dat de pees rust krijgt tijdens uw slaap. De nachtspalk houdt de voet in een hoek van 90 graden wat resulteert in een sneller herstelproces met minder pijnklachten.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Een peesontsteking in de voet is altijd te herkennen aan ochtend- of startpijn waardoor uw voet enorm stijf en pijnlijk aanvoelt. Wanneer u beweegt of sport zullen deze klachten wegnemen. Echter na het sporten of bewegen zullen deze klachten weer terugkomen. Het is dan verstandig om een periode rust te houden, om overbelasting tegen te gaan. Overleg met uw fysiotherapeut de ernst van uw peesontsteking in uw voet, en herstelproces daarvan.

Wanneer moet ik me laten opereren aan mijn peesontsteking in de voet?

Wanneer bovenstaande symptomen niet opgelost kunnen worden door een combinatie van rust en de juiste oefeningen, kunt u ervoor kiezen om uw peesontsteking te laten opereren. Dit is echter de laatste oplossing. U kunt er eerst nog voor kiezen om een injectie in te laten spuiten, mocht dat ook niet werken zal een operatieve ingreep noodzakelijk kunnen zijn.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn voet?

Wanneer u lichte klachten heeft aan uw pees in de voet kunt ervoor kiezen om uw voet in te tapen, zodat u voorkomt dat de blessure erger wordt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het geeft extra ondersteuning en bescherming aan het gewricht waardoor u nog veel bewegingsvrijheid behoudt. Bij zware klachten kunt u beter een spalk of brace gebruiken.

Ja, ik wil kinesiotape
Tmax-kinesiotape triggerduim

Koop nu uw brace voor een peesontsteking in de voet!

Als u de nachtspalk heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke nachtspalk geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *