Welk effect heeft het gebruik van vitamines bij de ziekte van Raynaud?

Indien u last heeft van de ziekte van Raynaud kunt u een aantal vragen hebben over de behandelwijze van deze aandoening. In deze blog kunt u meer lezen over de effectiviteit van het gebruikt van vitamines voor de ziekte van Raynaud. Daarnaast wordt er ook stilgestaan welke andere behandelmethoden u kunt overwegen. Lees hieronder meer.

Wat is de ziekte van Raynaud?

De ziekte van Raynaud is een aandoening wat zorgt voor krampen in de bloedvaten van de vingers. Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar de vingers gestopt waardoor de vingers verkleuren. Eerst worden de vingers wit, vervolgens blauw en uiteindelijk rood. U ervaart dan pijnklachten en een tintelend gevoel waardoor uw dagelijkse bezigheden worden gehinderd.

De ziekte komt met name voor bij vrouwen, en begint op de leeftijd 12 tot 30 jaar. De aandoening is niet gevaarlijk. Wel kan een onderliggende aandoening de oorzaak zijn.

Ziekte van Raynaud

Waarom worden vitamines aangeraden bij de ziekte van Raynaud?

Er zijn verschillende redenen waarom vitamines worden aangeraden door huisartsen voor een behandeling van de ziekte van Raynaud. Ten eerste is het in combinatie met een gezonde voeding, niet roken en weinig stress de gezondste behandelmethode.

Daarnaast werken vitamines bevorderend voor het herstelproces voor deze aandoening. Door het wijder maken van de bloedvaten kan er meer bloed toegevoerd worden naar de vingers. Hierdoor wordt er in koude omgevingen minder pijnklachten ervaren.

Welke vitamines werken effectief voor het herstelproces? 

Er zijn vijf soorten vitamines of supplementen die het herstelproces van de ziekte van Raynaud bevorderen. Zo wordt magnesium het meest gebruikt. Magnesium zorgt voor een vermindering van vaatspasmen waardoor de hoeveelheid aanvallen afneemt.

Daarnaast kunnen ook vitamine B3, vitamine D3, Omega 3 vetzuren en Ginkgo Biloba Extract gebruikt worden als behandelmethode. Deze vitaminen en supplementen zorgen voor een vermindering van de frequentie vaatkrampen en een verbetering van de microcirculatie.

Welke andere medicatie kan worden gebruikt?

Naast het gebruik van de ziekte van Raynaud vitamine kan er ook gebruik gemaakt worden van medicijnen. Er zijn verschillende medicijnen die worden aangeschreven door huisartsen bij de ziekte van Raynaud. Nifedipine is de meest gebruikte medicijn.

Nefidipine maakt de vaten wijder waardoor de toevoer van bloed gestimuleerd wordt. Ook amlodipine, ketanserine en losartan zijn medicijnen die kunnen worden gebruikt bij deze aandoening. Ten slotte kunnen ook bloedverdunners helpen.

Wanneer medicijnen en wanneer vitamines voor de ziekte van Raynaud?

Deze keuze dient in overleg met uw huisarts gemaakt te worden. Neem daarom contact op met uw huisarts en bespreek de juiste behandelmethode die voor u geschikt is. Hierbij is het belangrijk dat u met uw huisarts bespreekt of u momenteel al medicijnen gebruikt die de ziekte van Raynaud mogelijk erger maakt.

Welke overige behandelmethoden zijn er naast medicatie of vitamines?

Naast medicatie en het gebruik van de ziekte van Raynaud vitamine zijn er ook andere behandelmethoden. Mocht deze behandelwijze niet helpen kunt u kiezen voor het dragen van reuma handschoenen. Deze stimuleren de doorbloedinge in de vingers waardoor minder pijnklachten worden ervaren.

In ernstige gevallen kan een operatie de oplossing bieden. Deze operatie wordt een zenuwblokkade genoemd. Bij deze operatie worden de vernauwde vaten uitgeschakeld.

Onze fysiotherapeut raadt het volgende hulpmiddel aan!

Wilt u dat de klachten minder worden en u snel weer uw normale leven op kunt pakken? Bekijk dan nu welk hulpmiddel u uit kunt gebruiken voor de ziekte van Raynaud!

Bekijk hier de hulpmiddelen!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *