Welke 2 soorten spalken voor een mallet finger zijn inzetbaar

Banner-2-soorten-vingerspalken-Mallet-Finger

Wanneer u last heeft van een mallet finger blessure zijn er verschillende soorten spalken die u daarbij helpen. Iedere spalk heeft zijn eigen voordelen en deze hebben wij voor u uitgezocht!

Wat is een mallet finger blessure?

Wanneer u last heeft in het topje van uw vinger kan het zijn dat er een pees is afgescheurd of zelfs een stukje bot is afgebroken. Uw vinger blijft hierdoor gebogen staan en dat noemt men een mallet finger.

Symptomen van een mallet finger blessure

  • Topje van de vinger blijft gebogen staan
  • Pijn in de vinger
  • Vingertopje is een beetje dik
mallet finger uileg

2 soorten mallet finger spalken

Er zijn meerdere vingerspalken te koop die u helpen tegen uw mallet finger. Wij hebben deze onderzocht voor u en daaruit is het volgende gekomen.

1. Mallet finger spalk joint 8

De Pro Orthic joint 8 zorgt ervoor dat het topje van je bovenste vingergewricht recht blijft staan. Draag de strip boven uw knokkel en het ovaal aan de palmzijde. De joint 8 is tevens voor meerdere vinger blessures inzetbaar.

Beoordeling volgens onze specialist: 

  • 3 Stevigheid
  • 4 Comfortabel

2. Mallet finger spalk

De Pro Orthic Mallet finger spalk biedt maximale ondersteuning aan de vinger. De spalk zit geheel om uw vinger heen en deze kan hierdoor geen buiging maken.

Beoordeling volgens onze specialist: 

  • 3 Stevigheid
  • 4 Comfortabel

Welke vingerspalk is beter na een operatie?

Wanneer u naar het ziekenhuis bent toegegaan voor een operatie aan uw mallet finger raadt de dokter vaak aan om een spalk te dragen. De Pro Orthic Mallet finger spalk is hiervoor de juiste oplossing. Aangezien uw bot is gebroken of een pees in het topje van uw vinger is aangetast, heeft de vinger optimale rust nodig!

Ervaring

Na de operatie is het dragen van een vingerspalk noodzakelijk. Wij hebben een ervaring voor u verzamelt van een patiënt die een spalk nodig had na zijn operatie.

Op aanrader de mallet finger spalk gekocht en het werkt echt goed. Ben er heel blij mee! Mijn vinger kan geen kant op en rust zo heel goed uit. Ik zou het ook zeker aan een ander aanraden.

Pro Orthic Mallet Finger vingerspalk

Veelgestelde vragen over Mallet Finger

Hoe ontstaat Mallet Finger (hamervinger)

Mallet Finger (hamervinger) kan ontstaan door een directe klap op de top van een uitgestrekte vinger. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het sporten of een dagelijkse activiteit. Hierdoor scheurt de strekpees van het vingerkootje van de top van de vinger.

Wat kan ik doen bij een Mallet Finger?

Een Mallet Finger is te behandelen door gebruik te maken van een Mallet Finger vingerspalk. Mocht deze manier van behandelen niet genoeg effect hebben, dan kan er voor een operatie gekozen worden.

Welke complicaties zijn er bij een Mallet Finger?

Ondanks de goede zorg die aan een operatie besteed wordt, kan het zijn dat er complicaties optreden. Mogelijke complicaties zijn: Een nabloeding, infectie van de wond, een stijf gewricht, de breuk kan niet vastgroeien bij fixatie.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *