Welke duimbrace biedt ondersteuning bij een basketbalblessure?

push-sports-banner-duimbrace

Stel, je bent een basketbalwedstrijd aan het spelen. Je probeert de bal te verdedigen. Zonder het te verwachten gooit een tegenstander de bal tegen je duim aan. Dit kan erg veel pijn en irritatie opwekken doen. Vaak zijn de duimbanden dan gescheurd of opgerekt. De duim kan dan ook erg instabiel aanvoelen. Deze blessure ontstaat vaak bij balsporten.

Een duimblessure, wat gebeurt er precies?

Een duimblessure kan in verschillende situaties ontstaan. Bij een duimblessure zijn vaak je duimband opgerekt of gescheurd, ook zit de kans erin dat de duim uit de kom schiet. Deze moet dan weer terug gezet worden, maar voelt dan nog wel erg instabiel aan. Een brace kan helpen om stevigheid te geven aan de duim. De vraag die in dit soort situaties veelal terugkomt is: Wat geeft een duimblessure de ondersteuning die het verlangt en verlicht de pijn bij bewegingen in de duim?

Push Sports heeft hier de juiste oplossing voor

De Push Sports duimbrace stabiliseert en ondersteunt het middelste duimgewricht (MCP) en verlicht aanhoudende pijn dat zich in de duim bevindt. Tegelijkertijd zal de duimbrace de bewegingsvrijheid van de andere vingers niet beperken. De brace is speciaal ontwikkeld om de duim geen verkeerde bewegingen te laten maken. Het is inzetbaar bij overstrekking of ontwrichting van het middelste duimgewricht. Het is ook te gebruiken bij verrekking of inscheuring van de gewrichtsband.

Push sports logo

De Push Sports duimbrace

Push Sports duimbrace beschermt en stabiliseert het middelste duimgewricht. Daarnaast biedt het hulp bij aanhoudende pijn door overstrekking of ontwrichting. Tegelijkertijd behouden de andere duimgewrichten, overige vingers en pols hun bewegingsvrijheid. Oftewel, Het steunmiddel kun je dragen bij blessureherstel of voor extra ondersteuning tijdens het sporten. Verder is de duimbrace universeel draagbaar en in verschillende maten te verkrijgen.

Wanneer gebruik je de Push Sports duimbrace?

De Push Sports duimbrace is ontwikkeld ter bescherming en ondersteuning van het middelste duimgewricht. Wanneer deze letsel of een andere blessure heeft opgelopen, is het zaak om dit op de juiste wijze te behandelen. Door een duimbrace in te zetten zal het middelste duimgewricht de nodige bescherming krijgen en de aanhoudende pijn verminderen. De vraag is echter: In welke situaties is het verstandig om een duimbrace te gebruiken?

Als antwoord op die vraag zijn er drie vormen van duimblessures waar een duimbrace baat bij heeft. Deze zijn:

 • Bij een Skiduim: een verrekking of scheur van het middelste duim gewrichtsband
 • Bij ontwrichting of verrekking van het middelste duimgewricht
 • Bij instabiliteit dat zich in het middelste duimgewricht afspeelt
push-sports-duimbrace

Hoe moet de Push Sports elleboogbrace worden aangebracht?

 1. Zorg dat het middelste duimgewricht in de bolling valt van de duimkap. Sluit nu de duimlus schuin over het kapje. Zorg dat deze niet te strak zit.
 2. Houd je duim licht gebogen en zorg dat de duimkap precies erop aansluit.
 3. Sluit nu de elastische band die op de pols zit. Zorg dat dit prettig aanvoelt.
 4. Sluit nu het blauwe streepje op de elastische basis bij het blauwe streepje op het klittenband. Breng deze op de gewenste spanning.
 5. Wikkel ten slotte de niet-elastische band achterlangs om de duim en sluit de 2 blauwe streepjes op de 2 blauwe streepjes op het klittenband. Sluit nu het gele uiteinde op de handrug.

Op de video hieronder staat nog eens goed uitgelegd met een video hoe de brace aangebracht moet worden.

Welke maat Push Sports duimbrace heb jij nodig?

Voor je juiste maat op te meten van de Push Sports duimbrace moet je rond je middenhand, onder de knokkels van je vingers opmeten.

 • Is dit tussen de 16 en 19 centimeter? Dan raden wij je maat S aan.
 • Is dit tussen de 19 en 22,5 centimeter? Dan raden wij je maat M aan.
 • Is dit tussen de 22,5 en 26 centimeter? Dan raden wij je maat L aan.

De brace is verkrijgbaar voor de linkerhand en de rechterhand.

Maattabel

Ervaring met Push Sports duimbrace

Er zijn verschillende meningen over de Push Sports duimbrace die klanten met ons delen. Het meerendeel bestaat uit positieve reacties, maar er zijn ook feedback of kritische opmerkingen gegeven die wij gebruiken om onszelf continue te verbeteren. Zo laat Claire weten: “De duimbrace geeft goede steun en draagt prettig.” Hier komen de functies van de duimbrace nadrukkelijk terug wat zich onderscheidt van andere braces. Een ervaring van een andere klant luidt: “Ideale brace voor tijdens het sporten.” Aan de reacties te zien, kunnen wij daarom stellen dat onze klanten over het algemeen een positieve ervaring hebben met de duimbrace van Push Sports!

Push Sports Duimbrace

43.95

De fijnste duimbrace om mee te sporten!
Geschikt voor: Skiduim of ontwrichting in duimgewricht
Aangeraden voor: Sportief gebruik

Artikelnummer: P 4.10.3 Categorieën: , , Tag:
Lees meer
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *